Friday, July 10, 2009

Ahlan Wa sahlan

Assalamualikum...

salam perkenalan daripada aku.erm...ape nak tulis untuk entri pertama ni ek?

my biodata kot...name aku NORAINI tp kawan2 pggil ANNE. name anne ni wujud mase aku form 1 dulu. yela masuk sekolah baru.kawan2 pun baru. mase tula timbul yg kononye name aku ni panjang sgt nk pggil.so masing2 keluarkan idea utk tukar name aku lebih pendek..akhirnye keluarla name anne ni. dan terusla lekat sampai sekarang. family mertua pun pggil anne.

hobi aku lak mcm2.berubah mengikut waktu tapi hobi yg satu ni mmg hobi aku dari aku mula pandai mengeja lg. aku suke membaca.kenala dgn keje aku skrg ni. bace paper.pastu balik umh bace novel or majalah. hari2 membaca walaupun cume bace pamplet yg org masukn dlm post box aku. selain membace sekarang ni aku suke menjahit manik labuci.sume baju2 yg aku rase mcm lawa jek kalo letak labuci akupun jahitla.actually susah gak nk jht labuci ni.lg2 kalo kain tu licin mcm sifon tu.satu jek aku yg xsuke psl manik labuci sbb harga manik yg mhl.kalo gune sebingkus jek mmgla murah tp plg koman pun mesti 5 bungkus ke atas. akupun dah kopak gak sbb asik beli manik jek.lagi satu, manik kat KL ni mahal sgt.

aku juga suke sgt masak yg bukan2. bukanlah maksudnye aku msak cicak goreng berlada or tikus masak pindang tp aku suke mencube resepi2 baru.kalo setakat masak lauk sambal tu aku mls sikit sbb xmencabar.dah biase sgt. aku suke cube masak masakan yg heavy mcm nasi tomato ke, nasi kemangi ke or beef steak with black pepper sauce or mcm2 lagila. nasib baik suami aku org yg suke mkn tp walaupun die suke mkn die sebenarnye xbape suke mkn benda pelik2.konservatif betul.

urm...apelagi nak citer ek?cukup dulu kot.kalo bosan lg aku update la.:P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...