Wednesday, July 15, 2009

Kenangan mase sekolah....

Tibe jek aku teringat kenangan mase aku sekolah dulu.mmg bestla bile dikenangkan.aku ni boleh thn gak nakalnye.tp xdela sampai kena gantung sekolah atau dipnggl ke bilik guru.Aku igt lg, kalo time hari guru,aku xpenah nk join tgk cikgu2 ni bersukaneka.sebaliknye aku dgn izan n ayu akan senyap2 keluar sekolah(pontengla tu).kitorg akan terus ke bdr dan lepak dkt cyber cafe.mase tu internet baru nk popular.aku dgn kengkawan mmg giler chatting. cari boifren la katakan.

aku ni agak aktif dgn PBSM.asal ade acara yg melibatkn PBSM, adela muke aku dgn kawan2 aku.mmg xtinggal.yg paling aku igt mase kitorg join camping PBSM daerah Segamat. Mase tu kitorg pinjam khemah drpd budak2 PKBM(askar daa).Cikgu yg bertanggungjawab bawa kitorg (8 org semuanye pompuan) ialah cikgu manan(rindu kat cikgu).Bile samapi jek kat tmpt perkhemahan kitorg tgk sume bdk sibuk psg khemah and khemah diorg sume best2.aku mase tu xincharge psl khemah so bile kitorg nk psg khemah,baru kitorg perasan khemah tu rupanye khemah askar yg cume kanvas yg dipacakkan.Alah korg tgk jek khemah askar yg dlm tv tu,mcm tula khemah kitorg.kalo kitorg ni lelaki mmg xde hal nk tido dlm tu.tp kitorg pompuan and khemah tu made ade pintu.

tibe2 kawan aku ayu bg cdgn supaya kitorg pinjam khemah dari majlis daerah segamat(MDSU).So ayu dgn sorg lg kawan(aku lupe sape ikut ayu) pergilah MDSU and ckp nk pinjam khemah. pegawai yg kat situ kate xde mslh and nnti diorg hantarkan. So ayu dgn confidentnye ckp nk bw sendiri. So pegawai tu tny sape nk psgkn and ayu ckp die blh psg. Pelikla pegawai tu sbb ayu boleh psg khemah.rupa2nye khemah yg dimaksudkan oleh pegawai MDSU tu adlh khemah org kawen.mmgla kitorg xleh psg.hahaha kelakar bile dgr citer ayu mase tu.

Cikgu manan mase tu kate kiter dah xde pilihan melainkn psg jek khemah askar tu. malu jgn citerla.org lain khemah lawa jek.So cikgu manan pun bertungkus lumus psgkn khemah tu utk kitorg.dialah yg cari kayu nak buat pacak, diela yg psg.yg lebih mgharukan die buat sume tu dlm hujan (bile igt balik,kesian kat cikgu manan).Lepas siap diapun balik tgglkn kitorg berkhemah.

urm..mmg byk kenangan manis mase kat sekolah dulu.kalau ikutkan hati rase nak kembali ke sekolah jek.seronok sgt...hope one day aku akan kembali semula ke sekolah....

2 comments:

ezarn said...

ingat tak kiter beria menyorok bila nampak keta cikgu muzaffar....haha.nyorok dbalik pokok y renek

AnneRaini said...

haha..betul tu.tp walau camne myorok pun cikgu muzaffar nampak gak..cume die xkate pape la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...