Wednesday, September 2, 2009

Kurang Sihat...

lame gak aku xhapdate blog ni..bukannye ape, mggu lepas kan cuti 3 hari..rumah aku bukannye ade internet..komputer pun dah nazak dah..ntah2 xlame lg arwah agaknye..

minggu lepas aku balik segamat hantar family aku..yela dah seminggu dah diorg tu lepak rumah aku..dah rindu dgn rumah sendiri..mlm tu aku tido rumah mak mertua aku..mase tu aku dah mule rase ade benda benjol sikit kat gusi aku tu..tp sbb aku pernah gak gatal gusi so aku bajet gusi aku tu gatal le...tp esoknye mase berbuke aku rase sakit bile makan..ini yg xbest ni...

mlm ahad tu aku xboleh tido sbb gusi aku sakit..mcm org sakit gigi..berdenyut2.sahur pun mkn sikit jek sbb bile mkn terkena gusi tu..esoknye tengah2 wat kuih raye(aku buat biskut cornflakes) aku rase makin sakit dan badan dah mule rase xbest.tengahari tu aku request hubby utk pegi beli ubat tahan sakit sbb aku mmg dah xtahan sakit.sib baik ade farmasi bukak walaupun hari tu cuti merdeka..terpaksala aku buke pose sbb kalo nk tggu samapi buke, agaknye aku dah demam dah..

lepas mkn ubat tahan sakit mmg xrase sakit tp bile makan mmg sengal..ptg aku aku dgn family aku keluar ke bandar nak gi bazar..balik tu aku rase gusi aku makin bengkak..bile tgk kat cermin dah bernanah dah...panik aku sbb aku mmg jarang sakit gigi...rasenye baru sekali aku sakit gigi..hubby pun dah bising soh aku g dental esoknye..tp aku mmg serik nak gi dental...

alhamdulillah walaupun bernanah tp xrase sakit sgt..aku masih boleh pegi keje dan sekarang dah nak baik..memangla bengkak tu belum surut tp nanahnye dah pecah..so mintak2 gusi aku akan pulih seperti sedia kal and aku boleh mkn dgn enaknye..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...