Monday, November 9, 2009

KPKT Family Day

Hari Sabtu yang lepas aku dgn en.suami pergi ke acara hari keluarga KPKT.ape tu KPKT? KPKT adlh Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan..en.suami kerja dgn KPKTla...majlis ni kononnye majlis Y.B Menteri KPKT jumpe dgn warga KPKT dan juga bagi melancarkan logo 1 KPKT...mule2 aku ckp dgn suami xnak pergi sbb aku xsedap badan..yela dgn loya yg makin menjadi hari ke hari..mood nk berjalan pun dah xde...camnela nk gi bali bulan 12 ni..hopefully mase tu badan dah ok sikit...kalo cam skrg mmg xberbaloila pergi bali...berbalik pada family day,kami sampai dekat lokasi kejadian pukul 7.15 pg...lokasi kejadian adlh di FRIM kepong..okla tempatnye tp padang lecak...dahla aku pki selipar.kotor kaki dgn seluar.

aktiviti pertama adlah senam seni..aerobik dgn poco-poco...gambar kat bwh ni gambar hubby tgh poco-poco..ntah ape2 yg dibuatnye...aku tlg tgk jek..xkan nak join sekali..



Gambar ni adalah gambar Y.B Menteri Datuk Kong Cho Ha merasmikan logo 1 KPKT.


inilah gambar mak buyung yg dah nampak sgt xceria....buat2 ceria jek


Gambar dgn suami yang mcm kena paksa senyum..seriously aku mmg xlarat...rasa loya betul..ramai org so mcm2la bau..

Aksi suami masuk sukaneka terompah gergasi...kalah!

Kat sane mmg disediakan makanan..aku makan sikit nak muntah..makin tghari makin teruk rase loya aku...last2 aku ajak suami balik walaupun acara xabis lg.die tgk aku dah nmpk xbermaya terus ajak aku balik lepas mkn tghari...on the way balik tu sempat gakla singgah kat TESCO utk tgk barang2 baby...geram sgt nak beli tp aku tahankan aje sbb kandungan yg masih kecil...

Oh ya mlm sebelumnya aku pergi klinik utk scan..baby ku kecik lg...baru 6 minggu lebih..doktor kate due date aku 28 JUNE 2010...itu maknenye 2 hari selepas besday aku yg ke 26...alhamdulillah..aku xkesahpun bile tarikhnye..yg penting aku dgn baby selamat....doktor ade bagi ubat tahan muntah tp bg aku ubat tu xdela berkesan sgt..yg buat die berkesan sbb aku asik nk tido jek...rasenye hari ahad aku cume berjaga 8 jam jek..selebihnye aku tido..kalo dah tido mmgla xmuntahkan..huhhuhu

malam ni mak aku dtg nak temankan aku sebab hari rabu ni suami pergi kursus dekat pangkor....sib baik ade mak.boleh gak tlg masak..aku?mmg xlalu nk tgk mskn..nak bau apatah lg..semalam pun suamiku yg msk...aku mkn bubur jek..tu pun xabis sbb dah loya sgt...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...