Thursday, July 30, 2009

Perasaanku bercampur baur...

Semalam hubby bgtau die punye permohonan pindah dah pun diluluskan...erm..selepas setahun tinggal berasingan akhirnya aku dan hubby dapat stay together..

sepatutnye aku happy tp lain lak yg aku rase...mix feeling la.mungkin sbb dah biase tinggal sorang makenye aku rase mcm2.pade awal perkahwinan kitorg tu mmg aku beria nak hubby pindah tp lame2 aku sendiri xkesah sbb hubby mmg berat hati nak pindah..bile aku lak mcm dah xkesah die lak tibe2 nak hantar surat pindah..dah hampir setahun kawen baru nak hantr?humm..itula die yg buat aku rase bercampur baur..mmg aku nak duk dgn hubby tp duk sorg pun best gak hihihi.

sejak mule bercinta samapila kawen aku dgn hubby mmg mengamalkan cinta jarak jauh..aku di KL die di Melaka..bile die keje di KL aku lak dah abis belajar and stay kat segamat. bile die pindah JB aku lak dpt keje kat KL..erm tu yg buat aku bercampur2 ni.Tp walau macammane bercampur pun perasaan aku,aku pasti yg aku mmg nak bersama dgn hubby selamanye...mungkin dgn perpindahan hubby boleh dijadikan permulaan utk kami membina keluarga dgn anak2 pula..tengokla lepas raya nanti hihihi...

Monday, July 27, 2009

Karnival Go Youth....

Sabtu 25hb ade dua event yg aku pegi..pertamanya karnival go youth di stadium bukit jalil...ia mrupakan biggest car gathering dan akan di isytiharkan dlm malysia book of record sebagai gathering kereta paling banyak..aku of course la join thepersonaclub.com.tp yg x bestnye aku kena balik awal sbb hari yg same aku kena pegi kenduri kawen sepupu hubby kat bangi...nak xnak kenala balik gak walaupun diorg belum mule kire kereta lg...yg lg xbest,kete aku stuck kat tgh2 lautan kete dan aku xblh keluar unless kete2 kat dpn aku keluar....

aku mintak tlg sgt2 kat otai2 club supaya dpt kumpul owner kereta yg ade depan kete aku..7 bijik semuanye(dah mcm dragon ball lak..ade 7 bijik)dgn kerjasam semua maka dptlah kumpul ketujuh2 owner dan diorg baik hati nak keluarkan kete supaya aku boleh balik..So dgn rase bersalah sgt aku nak ucapkan terima kasih pade semua yg membantu and soryy sgt sbb terpaksa menyusahkan korang...

layan jela gambar yg xseberapa ni yek.nak amik gambar beria sgt panas terik la pulak..





lepas balik tu kami terus ke rumah makcik hubby di bangi..sempat gak lah aku balik salin baju kurung...tp gambar mmg xbyk so aku mls nak upload gambar...

ManU vs Msia

Okay..harini baru aku berkesempatan utk update citer psl match ManU dgn Msia aritu..actually husband nak tgk sgt ManU mase game yg pertama tp dsbbkn xdpt tiket yg berkenan di hati maka we all just tgk kat rumah jelah..aku yg xminat bola pun terpaksa la tgk sbb tv ade satu jek..(nntila aku beli LCD..hehe).

Disebsbkan ManU btlkn permergian diorg ke Indonesia so diorg decide nak adakan rematch dgn Msia..So hubby pun apelg terus ajak aku pegi.die pun pontengla keje ari isnin sbb game tu isnin mlm...lps aku balik keje terus siap2 pegi Bukit jalil.nasib baik rumah sku dgn bukit jalil 5min jek..mase smpi tu baru kul 6 lebih tp org dah ramai dah..game start kul 8.45mlm...

Mase team ManU dgn Msia kuar utk training dan sbelum game mmg gamat stadium..sume org berdiri nak tgk ManU termasukla hubby tp aku buat xreti jek...bile gol pun aku diam jek...hahaha xghairah lgsg...tp it was my first experience tgk bola live kat stadium...So tgkla jelah gambar2 yg sempat di snap hari tu

sebelum masuk amik gambar dulu




Mase ni ManU training sebelum game



Friday, July 24, 2009

Manchester United...

aku nak update psl aku gi tgk manchester aritu tp gambar xtransfer lg..so tggu jela yek...

Monday, July 20, 2009

Kenangan mengusik jiwa....











Korang penah tgk x citer ni?citer lontong tahun 90an dulu.Aku terjumpe video ni dlm youtube..wah bestnye..teringat zaman kanak2 dulu.meriahnye raye..so layan...

Rumah idamanku rupanye....

Hehe tgk tajuk pun dah tau aku nak citer psl ape.pasal rumah yg kat entry bawah ni la...Hari ahad tu makenye aku dan hubby pegila ke sg long nak tgk rumah.agent yg berurusan dgn aku tu tggu kitorg kat shell.So diela yg lead pegi rumah tu.tibe2 die belok masuk satu kwsn perumahan.Dlm hati aku dah rase xbest dah sbb "eh, ni bukan umh yg aku tgk aritu???"

rupenye mmg bukan rumah yg aku tgk sblm ni tp rumah lain.double storey gak tp finishingnye bukanlh brick mcm haritu.Xpelah, sedapkan hati sendiri "rumah nipun ok gak." Ownernye dah tggu dan tunjukkan kami rumah tu.oklah not bad.dapur pun ade 2.wet dgn dry kitchen.bilik airpun besar.

So kami pun puas hatila tgk rumah tu.Dah bincang dah nak deal camne sume.tp tb2 tuan rumah ckp sewanye rm550.terkejut terus.aku tgk hubby,hubby tgk aku.masing2 mcm phm kalo 550 baik dok kat puncak jalil.lg dkt.So akupun bg alasan akan confirm back. On the way balik,aku ckp kat hubby aku, xyahla dok citu.dahlah jauh mahal lak tu.kalo jauh tp murah xpe gak. So hubby pun terus call agent tu ckp xnak sbb deal dah lain. agent pun phm sbb die pun terkejut bile owner letak hrga tu.

So tulah alkisahnye...lain yg ditengok lain yg dapat.erm,susah gak deal dgn agent xbape cekap ni.yelah dah berkali kate jln 4/6 tp rupenye jln 6/4.erm mmg xsekolah.

Friday, July 17, 2009

Double storey????

Malam smlm hubby ajak aku pegi sungai long utk tgk rumah.Aceli hubby terjumpe satu iklan psl rumah sewa kat sungai long.Katenye rumah tu double storey and cume berharga rm500.Wau murah tu..Aku ni xla hairan sgt psl harga rumah tu sbb sblm ni aku pernah juga jumpe rumah double storey rm500 tp sbb lambat bertindak maka terlepasla rumah tu. So lepas alik drpd beli brg dapur kat tesco, kami pun pergilah ke sungai long.Nasib baik ade GPS,kalo x mesti sesat.

Bile kami sampai kat kawasan tu, aku tgk rumah2 yg ade kat situ besar2 belaka.cantik2 gakla rumahnye..Kamipun teruskan jln sampai agak hujung sbb kami bajet lg dlm rumah makin kecik...tp dah jln jauh ke dalam pun rumah masih cantik lg. Sbb xpuas hati,hubby call ejen yg deal psl rumah dan tanye betul2 alamat rumahnye...bile dah tanye barulah tau kami xsampi lg rupenye...tp xla jauh lg pun...

bile GPS dah tunjuk jln yg betul, sekali lg mcm xcaye..xkanla rumah ni rm5oo?



korang tgk gambar rumah ni..cantik kan?ini bukanla rumah sebenar tp mmg mcmni la rumahnye..gambar ni aku amik kat internet.Sampai ke hari ni aku masih xpercaya ade org nak sewakan rumah ni dgn harga rm500..tp aku pun dah terbyg2 nak dok kat cini...hopefully xde lg org cop rumah ni...

Thursday, July 16, 2009

Bestnye makan2.

Erkk...Alhamdulillah.kenyangnye lunch hari ni..First time ade makan2 kat ofis.Semuanye untuk meraikan Tan yg kembali bekerja setelah 2 bln bercuti. Menu harini adlh pizza 4 keping (2domino's,2pizza hut), chicken wing,a few type of salads, garlic bread, bread stick, onion ring, spageti marinara and chocolate cake as desert.Not forgetting coke and pepsi.Yummilicious...kitorang(local staff n officer) mkn secara santai kat bilik big boss.seronok...borak pun secara santai...

Tgh2 mkn tu, adela cerita psl lelaki idaman...setipa sorang kena tanye.yang belum kawen je la..aku x ditanye sbb aku dah ade lelaki idaman...masing2 sibukla ckp minat kat artis ni la..artis yg ni lg ensem la..org xensemla..lebih prefer org nila..mcm2 laa..yg best partnye, bos besar ckp hubby aku hensem..hehe banggo den.die ckp lelaki mcm hubby aku tu die punye type..pade die hubby aku la yg paling hensem...dah 2 kali dah aku mention my hubby hensem..,eh termention lagi lak. Ni kalo aku story kat hubby ni mesti die bangge..kembang la ape2 yg boleh kembang nnti...

So skrg ni aku kembali menjalankan tugas..adeke tugas?kalo ade xdela aku hapdate blog aku ni.Aku buat blog pun sbb aku byk free time kat ofis...

huarghh..ngantuk lak...dah mkn byk mula la mata ni berair2 minta ditutup...

Wednesday, July 15, 2009

Kenangan mase sekolah....

Tibe jek aku teringat kenangan mase aku sekolah dulu.mmg bestla bile dikenangkan.aku ni boleh thn gak nakalnye.tp xdela sampai kena gantung sekolah atau dipnggl ke bilik guru.Aku igt lg, kalo time hari guru,aku xpenah nk join tgk cikgu2 ni bersukaneka.sebaliknye aku dgn izan n ayu akan senyap2 keluar sekolah(pontengla tu).kitorg akan terus ke bdr dan lepak dkt cyber cafe.mase tu internet baru nk popular.aku dgn kengkawan mmg giler chatting. cari boifren la katakan.

aku ni agak aktif dgn PBSM.asal ade acara yg melibatkn PBSM, adela muke aku dgn kawan2 aku.mmg xtinggal.yg paling aku igt mase kitorg join camping PBSM daerah Segamat. Mase tu kitorg pinjam khemah drpd budak2 PKBM(askar daa).Cikgu yg bertanggungjawab bawa kitorg (8 org semuanye pompuan) ialah cikgu manan(rindu kat cikgu).Bile samapi jek kat tmpt perkhemahan kitorg tgk sume bdk sibuk psg khemah and khemah diorg sume best2.aku mase tu xincharge psl khemah so bile kitorg nk psg khemah,baru kitorg perasan khemah tu rupanye khemah askar yg cume kanvas yg dipacakkan.Alah korg tgk jek khemah askar yg dlm tv tu,mcm tula khemah kitorg.kalo kitorg ni lelaki mmg xde hal nk tido dlm tu.tp kitorg pompuan and khemah tu made ade pintu.

tibe2 kawan aku ayu bg cdgn supaya kitorg pinjam khemah dari majlis daerah segamat(MDSU).So ayu dgn sorg lg kawan(aku lupe sape ikut ayu) pergilah MDSU and ckp nk pinjam khemah. pegawai yg kat situ kate xde mslh and nnti diorg hantarkan. So ayu dgn confidentnye ckp nk bw sendiri. So pegawai tu tny sape nk psgkn and ayu ckp die blh psg. Pelikla pegawai tu sbb ayu boleh psg khemah.rupa2nye khemah yg dimaksudkan oleh pegawai MDSU tu adlh khemah org kawen.mmgla kitorg xleh psg.hahaha kelakar bile dgr citer ayu mase tu.

Cikgu manan mase tu kate kiter dah xde pilihan melainkn psg jek khemah askar tu. malu jgn citerla.org lain khemah lawa jek.So cikgu manan pun bertungkus lumus psgkn khemah tu utk kitorg.dialah yg cari kayu nak buat pacak, diela yg psg.yg lebih mgharukan die buat sume tu dlm hujan (bile igt balik,kesian kat cikgu manan).Lepas siap diapun balik tgglkn kitorg berkhemah.

urm..mmg byk kenangan manis mase kat sekolah dulu.kalau ikutkan hati rase nak kembali ke sekolah jek.seronok sgt...hope one day aku akan kembali semula ke sekolah....

Counting Days

Daisypath Vacation PicDaisypath Vacation Ticker

Tinggal lagi 3 mggu jek sebelum aku dan suami myambut anniversary kami yg pertama di pangkor.Aceli plan nak pegi KK tp atas sbb yg xdpt dielakkan maka kami pilihla pulau utk mghabiskan mase romantik bersama.Jangan jeles ye!

Tuesday, July 14, 2009

Been waiting


Erm..xsabar nk tgk Harry
Potter.Tinggal 2 hari saje.Tp aku plan nk tgk jumaat ni.
i have been following harry potter
since the first movie came out. And i love it. i think i never miss even one
moviela.sume pun aku tgk.
Tp seyes aku xpenah bace novel
die.Xminat lak.xtau lak nape.Sbb tebal sgt kot.
Jom Tengok

Keliru

Keliru?Ape yg keliru?

Aceli aku keliru psl blog ni la.aku tgk org lain wat blog cam senang jek.akupun kononnye nk la join blogging ni tp susah pulak nk create blog site ni rupenye.aku nak create blog aku ikut acuan aku sendiri tp aku xtau camne.nk la letak background cantik2 sikit tp xboleh.aku tensen betul.terpaksala aku gune jek template yg blogspot ni sediakan.

aku igt lg mase mule2 aku join frienster.mmg poyo betul page aku mase tu. kawan pun ade sorang jek.aku mase tu lgsg xtau fs tu ape.aku join pun sbb izan suruh.pastu sikit2 aku discover benda tu.lame gakla utk aku mekap page aku tu. sekrg ni pun ade lg benda2 yg xtau.tp at least aku dah xbuta fs lgla.

mcm tu gak dgn facebook.aku dah lame ade facebook.akupun xigt sape yg ajak aku join.mule2 mmg akupun xfhm fb tu ape.nak taip ape pun xtau.lgla nak gune applications yg ade dlm tu. haram.mase mule2 kawan2 aku ade 3 org jek.pastu bile aku start keje, ofismate aku suke main fb and die bykla ajak2 aku join apps dlm fb tu.aku rase baru 2 bln ni aku rancak main fb.dah mule fhm cket2.xpe nnti aku explore lg.

kenapa buat blog?sbnrnye sbb aku byk freetime kat ofis.mule2 nk blog dlm fs jek tp cam x myeluruh jek so akupun buat la blog ni..tp mcm nak givup pun ade sbb susah gak nak mulakan blog ni.aku rase benda yg same akn berlaku pd blog aku mcm fs dan fb.agaknye dah setahun nnti baru aku dpt mekap page aku dan menjadi lebih aktif.

xpela.aku cubela nnti.pelan pelan kayuh.

Friday, July 10, 2009

Ahlan Wa sahlan

Assalamualikum...

salam perkenalan daripada aku.erm...ape nak tulis untuk entri pertama ni ek?

my biodata kot...name aku NORAINI tp kawan2 pggil ANNE. name anne ni wujud mase aku form 1 dulu. yela masuk sekolah baru.kawan2 pun baru. mase tula timbul yg kononye name aku ni panjang sgt nk pggil.so masing2 keluarkan idea utk tukar name aku lebih pendek..akhirnye keluarla name anne ni. dan terusla lekat sampai sekarang. family mertua pun pggil anne.

hobi aku lak mcm2.berubah mengikut waktu tapi hobi yg satu ni mmg hobi aku dari aku mula pandai mengeja lg. aku suke membaca.kenala dgn keje aku skrg ni. bace paper.pastu balik umh bace novel or majalah. hari2 membaca walaupun cume bace pamplet yg org masukn dlm post box aku. selain membace sekarang ni aku suke menjahit manik labuci.sume baju2 yg aku rase mcm lawa jek kalo letak labuci akupun jahitla.actually susah gak nk jht labuci ni.lg2 kalo kain tu licin mcm sifon tu.satu jek aku yg xsuke psl manik labuci sbb harga manik yg mhl.kalo gune sebingkus jek mmgla murah tp plg koman pun mesti 5 bungkus ke atas. akupun dah kopak gak sbb asik beli manik jek.lagi satu, manik kat KL ni mahal sgt.

aku juga suke sgt masak yg bukan2. bukanlah maksudnye aku msak cicak goreng berlada or tikus masak pindang tp aku suke mencube resepi2 baru.kalo setakat masak lauk sambal tu aku mls sikit sbb xmencabar.dah biase sgt. aku suke cube masak masakan yg heavy mcm nasi tomato ke, nasi kemangi ke or beef steak with black pepper sauce or mcm2 lagila. nasib baik suami aku org yg suke mkn tp walaupun die suke mkn die sebenarnye xbape suke mkn benda pelik2.konservatif betul.

urm...apelagi nak citer ek?cukup dulu kot.kalo bosan lg aku update la.:P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...