Tuesday, August 25, 2009

Fenat...

Ramadhan ke-4...ape nak citer psl penglmn pose yg dah masuk hari ke4 ni ek?ermm..aku lom start pose lg..hahahaha.tp yg xsyoknye walaupun blh mkn tp aku xdpt makan sbb keje kat ofis..bile masenye aku nak mkn..seganla kan..so rase same jek dgn org pose sbb aku lapar jugak..

pose kedua aritu aku dah pun selamt pindah ke rumah baru.erm..fenat jgn ckpla..mlm tu aku tido kul 2 pg itupun rumah xkemas pape pun..nasib baik family aku ade tlg kemas sikit2..kesian kat mak aku sampai jatuh terpeleot nak kemas rumah..setakat ni baru ade kabinet dapur jek..segala baju aku masih dlm beg dan plastik2 samaph..bukan nak buang tp beg xcukup nakmasuk baju aku..disebabkan aku xtau kedudukan baju aku kat beg or plastik mane so aku cume pki baju kurung jek gi opis..hehehe satu perkara yg jarang2 aku praktikkan.

mlm td pun tido lambat gak sbb aku dgn family aku gi beli brg dapur kat tesco..lepas tu terus g rumah lame utk kemas2 rumah tu..tuan rumah tu demand nak rumah die bersih padahal mase mule2 masuk rumah tu aku yg basuh segala habuk dlm rumah tu..

hari pertama pegi keje ikut jln cheras dan loke yew mmg mengerikan..aku sampai ofis pun dah dekat kul 8.30.nasib baik sempat punch.jam yg sgt teruk..kalo ikutkan jarak antara rumah baru dgn ofis xdela beza sgt dgn rumah lame..cume lebih 3km jek tp perjalannye lebih panjang..so arini aku gerakla lebih awal drpd semalam..nak tau aku sampai kul bape?7.50 pg..hahaha terawal la pulak.harini jln xjem pun...cume jem sikit kat jln tun razak..agaknye kalo tun razak xjem,7.30 aku dah sampai..

erm..hari ni xtau nak masak ape.mgkn sambal sotong kot.ptg ni nk singgah kat bazar mahkota cheras.walaupun bazar die xla meriah sgt at least ade gak tempat aku nak beli kuih..

Friday, August 21, 2009

Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak

Send this eCard !
Di kesempatan ini aku nak mengucapkan selmat berpuasa kepada sume umat islam dan kawan serta keluarga aku..semoga ramadhan kali ini menjadi ramadhan lebih baik drpd tahun lepas...aku harap raye ni akan jd lebih meriah lg..insyaallah..

ptg ni aku akan balik ke rumah mak aku kat felda pemanis..mule2 mls nak blik..nak soh mak aku dtg naik bas jek tp tibe2 rase mcm nak balik lak..aku rase mcm mls nak masak sbb rumah tu aku nak kemas..yela akukan nak pindah ahad ni..so balik kg jela..mak aku leh masak..hehehe
More RAMADHAN graphics

Wednesday, August 19, 2009

Hubby excident

Ptg semalam lebih kurang 5 min sebelum aku balik, aku dpt call drpd hubby kate die excident..terkezut aku sebab die mmg on the way nak amik aku balik keje..igtkn die call nak bgtau dah sampai kat depan ofis...nasib baik xteruk sgt..setakat luke2 jek..motor tu adela yg patah sane sini..aku tumpang ofismate aku utk pegi ke tempat hubby excident...nasib baik motor boleh dihidupkan dan masih boleh brgerak..cume tempat letak kaki belakang tu patah..yg lg xbest visor helmet aku pun pecah..dahla semalam aku pki helemt cam apek lak..hihihi..dgn kaki yg xdpt diletak dgn betul,mmg lenguh gile..

sampai rumah, aku terus msk..sbb hubby pun dah lapar.lepas mkn ptg tu kami pun keluar prgi guardian utk beli ubat luke..mlm tu hubby merengek jek sbb sakit.sakit kakila, sakit sikula,sakit belakangla, sakit tanganla..semuanye sakit..aku dengarkan aje..nasib baik hubby jenis yg kuat...kalo aku bukan setakt merengek.dah meraung agaknye..hehehe

walaupun badan hubby sakit2 tp die gagahkn juge utk pegi keje sbb hari ni adlh hari pertama hubby lapor diri kat ofis baru...xkn nak mc lg..hopefully xde pape yg berlaku...insyaallah..

Tuesday, August 18, 2009

H1N1

hari ahad,sedang aku layan emosi tgk citer I AM SAM, aku dpt call from my colleague kate sorg drpd staff kat ofis dah sah H1N1..terkezut aku sbb yelah selama ni kitorg cam bersih dr gejala...

pastu kawan aku tu kate kalo rase xsihat xyah dtg keje..ade MC ke xde MC ke tetap akan dikire MC..wah..berita baik ni..hubby pun tgh cuti sbb die dpt MC 5 hari..akupun plan baik punye dgn kawn tu utk xdtg ofis hari isnin..hehehe mmg syok..so semalam sbb boring kat umah aku dgn hubby pegi muzium negara..saje jek sbb dah 5 thn tggl kat KL tp xpenah nak pegi muzium..rase cam xlengkap lak jd anak malysia kalo xpegi muzium(:P)..oklah tp jln2 dlm tu mmg lenguhkn kaki..kake gak nak bace sume fakta dlm tu..

lepas balik dr muzium aku ajak hubby pegi midvalley sbb aku rase cam nak beli sushi..kitorg mkn kat situ gak and terus balik umh..on the way hujan turun dgn lebatnye..abis basah seluar aku luar dan dlm..sweater yg aku pki pun basah gak..

gambar2 kat muzium xtransfer lg..so xleh nak upload gambar..tgguuu

Friday, August 14, 2009

ek??xjadi kursus?

pagi tadi lebih kurang kul 1 aku dpt call dr hubby.hubby kate kursus die terpaksa ditunda kerana H1N1..ek?ditunda?wah, bgsla..xyahla aku risau psl boring sorg2..dan xyahla aku balik kg sbb mggu depan nak kena balik kg lg amik mak aku..erm..patutla aku rase mcm nak xnak jek balik sbb mmg xyah blik..senangnye hati :->

Thursday, August 13, 2009

aku kesepian..

aku skrg ni dilanda kesepian yg maha hebat..chewah..mcm xbiase jek dok sorg..aceli mggu ni hubby ade kursus BTN kat Maran Pahang..hubby kursus harini sampaila isnin next week..so that means weekend ni aku akan tggl sorg2 kat umah..Fyi, aku xpenah lg tggl sorg kat umh time weekend..hari keje tu lainla..xlah rase sgt sbb siang gi keje pastu balik rilek2 jap boleh tido..kalo weekend mmg kake la nak tggl sorg..aku ni pulak jenis xsuke keluar jln sorg..mesti nak ade teman..nak ajak kawan2 lepak rumah,sume dah kawen...arrghh nak buat ape ni?

berita yg xbest didgr lak..hubby xdibenarkan baw tepon smsa kursus..ade ke patut?lgla sepi aku nnti..warghh...nak balik kg lak bajet dah xde.yela duit dah byk habis gi pangkor aritu..pastu nak pindah rumah lg..mmg dlm dilema la aku skrg ni...

ei..tlgla aku..aku boring giloss ni..aku nak balik kg...

Wednesday, August 12, 2009

Aduhai hati..

Wah..kalo tgk tajuk mmg cam org kecewa..hehehe tp bukanla kecewa cam org putus cinta tu...aku ni berbelah bagi psl nak pindah rumah..deposit rumah baru sume dah byr and tinggal nak pindah jek..bile dah confirm pindah barula rase mcm syg nye rumah skrg..aceli bukan syg rumah sgt tp suke dgn lokasi rumah yg sgt strategik tu..dekat dgn highway dan kalo gi keje pun jln straight jek.hubby pun cam berat hati nak pindah sbb suke dok area situ..

Yang lg membuat berat hati sbb pindah dlm bulan pose..penat woo nak kemas rumah dgn xmknnye..nak basuh rumah, nak angkat brg turun tgkat 3 tu..hui xterbayang kepenatan yg akan aku alami..nasib naik mak aku dah janji nak dtg tolong..erm..xpela redah jek.lgpun rumah baru ni 2 tgkat..ade 4 bilik 3 bilik air.bilik tido ke2 dgn ke3 cantum dgn bilik air terus..okla..xyah berebut bilik air bile ade sedara mare dtg umh..dapurpun blh thn..bolehla aku buat kuih raye kat KL jek..rumah baru aku ni kat area bandar mahkota cheras....

Oh ya,pindah rumah juga bermaksud bykla duit akan keluar utk beli furniture..yela sblm ni aku mane beli pape furniture sbb gune tuan rumah punye..so skrg ni kenala sediakn bajet nak beli set bilik tido,dining, living dan juge rak dapur..erm byk tu..beribu-riban gak abis nnti..sabar jela..

Tuesday, August 11, 2009

Cuti2 pangkor

seperti yg dijanjikan,arini aku nak hapdate story pasal percutian aku di pangkor last weekend..kami bergerak dari KL kul 7am sbb tkt jln jam.yela aritu kan hari bekerja.kuar jek highway kat jln duta kul 7.30am.singgah jap breakfast kat restoran jejantas sungai buloh.lepas mkn sume, kami teruskan perjalanan..huih jauhnye nak sampai..yela sbb xpenah pegi terasala jauh.kami sampai kat jeti lumut lebih kurang kul 11am.jalan2 jap pastu baru naik feri kul 12.

sampai kat jeti pangkor lebih kurang kul 12.30..terus naik teksi pegi coral bay resort hotel.alhamdulillah xyah tggu lame2 leh terus check in walaupun baru kul 1pm.lepas masuk bilik,kamipun turun semula utuk cari mkn.malang sungguh sbb kebnyakan kedai2 kat area hotel xbukak siang tp bukak mlm jek.nak xnak terpaksala mkn kat hotel jek.mkn kue tiow sup dgn nasi grg kampung plus air teh o ais limau dah RM23..mhlnye..

lepas mkn naik bilik semula..rehat2 jap pastu kul 4pm turun balik nak sewa motor g jln2 pulak..sewa motor RM25 sehari..kitorg sewa 2 hr so Rm50 la..dpt motor terus jln ke teluk nipah..adala dlm 3km drpd hotel..oh ya, hotel aku tu dekat pasir bogak...sampai kat teluk nipah, hubby ajak mkn2.aku amik pasembur.hubby lak mkn laksa..erm xsedap pun.nasib baik RM2 jek.

ni lah suasane kat teluk nipah

ombak kat sini mmg kuat.xberani aku nak mandi..hubby lak bile dah ternampak laut terus xsabar nak salin baju...so aku layankan aje die mandi tp aku tlg tgk jela sbb aku ni mmg takut air.lepas die dah puas mandi laut,kamipun bergerak semula ke hotel utk mandi kolam lak.mase ni aku mandi ala-ala jek..hubby sibuk berenang tp aku main tepi2 jek..takut tenggelam..hehehe

lepas mandi terus naik bilik siap2 nak kuar mkn mlm lak..nasib baik ade kedai depan hotel..mknn die mmg sedap tp mslhnye lambat sampai..bayangkan aku order kul 8 lebih tp kul 10 baru mkn...sabar jela..nasib baik sedap.kalo xsedap mau aku haruk kedai tu :P...dah mkn apelg round2 jap kat kedai souvenier dekat2 hotel.tp aku xbeli apepun.tgk2 jek..sampai bilik,xtunggu lame terus tido..penat dan mengantuk sgt.

hari kedua kami bgn awal urk sarapan.kat hotel jek sbb pakej dgn breakfast sekali.menunye nasi goreng, bihun goreng,jagung,bebola sotong,telur separuh masak, roti dan bubur.adela buah dan salad..rasenye semua aku mkn tp sume rase2 jek.lepas mkn terus gi jln2 round island..destinasi pertama kota belanda..igtkan besar la sgt rupenye kecik jek..kat tgh2 kampung lak tu..rase xcited lgsg..dah amik gambar gi pulak batu bersurat..pun rase xbest..terus gerak pegi Fu Lin Kong temple..kat temple tu ade replika tembok besar china tp sayangnye mcm dah xberjaga..kalo di cat semula mesti cantik. dah xtau nak melawat mane,singgah lak kat pangkor town..tgk2 kedai souvenier die..aku belikan anak2 sedara aku baju jek..




disebabkan dah xtau nak pegi mane,hubby decide nak pegi snorkeling..alamak..aku mmg xberahi dgn xtvt laut ni..tp disebabkn hubby beria2 so aku ikutkan aje..harga utk ke pulau giam dan round2 sekitar pulau pangkor adlah Rm40..sewa gogle lak Rm5 satu..so total Rm50.mule2 speed boat tu jln aku dah menjerit ketakutan..panik giler..xmampu nak kawal perasaan takut aku terhadap laut..budak yg bawa boat tu lak,,bile tau aku takut lg die corner2 sampai boat senget2 bagai..lagila aku fobia..sakit tekak aku menjerit ketakutan..hubby lak ketawa jek..woi..aku takut betul2 tau bukan main2..lgsg xmenikmati pemandangan sbb aku terlalu takut..sampai kat pulau Giam,semangat nak snorkel dgn mandi laut dah pudar dah..hubby jek yg beria main..aku lak duk tepi2 jek..tp still dlm air yek..luke2 kaki aku sbb byk sgt coral dgn batu..kdg2 terpijak gamat yg menggelikan tu..eii..
sebelum balik semula ke pulau pangkor, hubby request nak snorkel dgn ikan2..aku?sory xberminat..dlm woo..pengalaman pertama aku naik boat laju dan snorkling membuatkan aku serik nak naik lg..rasenye ni je kot..lepas ni xde dah..kalo hubby nak pegi snorkel, pegi sediri..rela aku dok hotel sorg2..huhuhu



petang tu sekali lg kami ke teluk nipah sbb nak lunch..menu aku nasi ayam jek..hubby lak amik nasi goreng kampung ayam...rase mmg xbest.lepas mkn round2 jap cari souvenier utk ofismate aku...sblm sampai hotel singgah jap kat menara tinjau..erm xbest pun sbb byk smpah dan byk monyet.balik hotel tido kejap pastu turn utk mandi kolam..this time aku xmandi..hubby jek mandi sorg...
lepas mghrib turn mkn kat kedai same mkn semalm...pastu kami decide tuk pegi ke teluk nipah utk tgk suasane mlm kat sane..jln mlm2 mmg menakutkan sbb lalu hutan jek..balik tu terus tido..
hari ketiga..bangun awal gak sbb nak breakfast.lgpun dah nak blik,so aku nakla beli pape utk bw balik..destinasinye adlh kilang satay..habisla berpuluh ringgit beli sotong,ikan satay,keropok dsb..beli lebih sikit sbb nak bagi kat mak kat kmpung...lepas dah beli brg2 dihajati terus lepak kat pasir bogak sambil bace paper..lepas tu balik hotel kemas2 sementara tggu nak check out..dah check out sume, naik teksi ke jeti dan kami naik feri kul 12.30pm.





sampai kat jeti lumut lebih kurang kul 1pm..terus letak brg kat kereta and kami pun pegi mkn dulu..kul 2pm kami pun gerakla balik ke Kl..dlm perjalanan sempatla singgah Kellie's castle utk amik gambar..nak masuk tkt lame sbb mlm kami ade janji dgn agent nak tgk rumah..so itu jela story psl percutian aku ke pangkor..selamat ulangtahun perkahwinan kami yg pertama..

Thursday, August 6, 2009

Hari yang ditunggu dah tiba...

Wah,nampaknye hari yg aku tggu2 dah pun tiba.esok aku dan hubby akan ke pulau pangkor utk honeymoon sempena anniversary perkahwinan kami yg pertama..erm seronotnye.xsabar nak balik umh pack baju.hehehe..nak tau camne aku bercuti kat pangkor, mggu depan aku update yek.itupun kalo sempat masukkn gambar dlm laptop.kalo x berkurunla baru aku hapdet.

arini aku puase so keaktifan aku tu kurangla siket.saje nak mghabiskan baki2 hutang aku tahun lps..akupun xigt dah bape hari aku puase..so puase harini kalo xcukup utk dicukupkan..tp kalo dah cukup kire puase sunat la yek..

Tuesday, August 4, 2009

Rindu si comel





ni gambar anak sedara aku Nur Diyanah Sofia..baru berusia 8 bulan..die ni dah kenal org make susah cket nak dukung die kecuali umi dgn ayah die xde..bile dah xde org lain barula die nak dengan kite..

Monday, August 3, 2009

Kecoh-kecoh di Kluang

Sabtu yg lepas aku sefamily berada di Kluang sbb my cousin kawen..kat sane mmg meriahla sbb mase kenduri camnila aku berpeluang jumpe sepupu sepapat selain hari raye..mmmg kecohla kitorg ni.tp bukanla bikin onar kat majlis kawen tu..kitorg kecoh2 dekat rumah sbelah yg pakcik aku sediakan tuk sedara mara lepak..so tgk jela gambar yek


kak lot..queen of enterframing..hehehe
masing-masing sibuk nak enterframe

pengantin...my cousin Maria and husband

duduk kat kumpulan Ghazal.best gak layan ghazal ni..
anak sedara aku pun menyelit gak..

pengantin lame pun nak enterframe gak..hihihi

lepas abis bersanding, aku dgn family pun gerakla balik segamat tp sebelum tu singgah dulu kat air hitam.gambar kat air hitam xde sbb panas la nak amik gambar.aku cume beli bekas nasi yg cute gambar disney princess.bolehla buat bekal gi ofis.pastu aku beli topi nak pakai mase pegi pangkor weekend ni.mak aku beli tikar buluh utk raye..sampai segamat singgah lak kat kedai rm2 sbb aku nak cari besen tuk umah aku.singgah jugak kat pasar minggu beli makanan sbb makan malam xde...sampai umah mak aku kul 8 lebih....

Can't wait!

Daisypath Vacation PicDaisypath Vacation Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...