Friday, October 30, 2009

'This is it'



Sperti yang aku bgtau sblm ni, aku dah pun tgk filem Micheal Jackson 'This is it' malam tadi...as i mentioned before, this film is about MJ's rehearsal for his coming concert in London but unfortunately, it will not happen. aku dan en.suami mmg teruja nak tgk filem ni sbb kitorg mmg suke layan dvd konsert die...ape yang boleh aku katakan adlh sgt rugi MJ xsempat nak buat konsert ni sbb melalui latihan die, konsert ni akan jadi sgt hebat.terlalu banyak perancangan yang menarik yang boleh buat peminat MJ histeria kalo tgk konsert die.Setiap lagu ade cerita tersendiri..contohnye mcm lagu thriller, mereka siap buat rakaman semula filem hantu dlm versi 3-D utk konsert tu...and utk lagu smooth criminal pun mereka buat adegan kejar mengejar mcm dlm filem mafia tahun 40an..mmg menarik...tariannye xusah ckpla..mmg marveles..1st class..semua penarinye sgt terlatih sampaikan bile Mj stop and decide utk start dari babak lain..diorg boleh terus menari ikut step lagu tu..padahal sblm ni tgh buat lagu lain...kagum beb..rase mcm nak menari sekali..hehehe

sebagai seorg peminat MJ sejak dari kecil lg (walaupun xfanatik sbb aku ni kalo minat kat artis mmg xfanatik) aku mmg terasa bile tgk filem ni...MJ st baik pada semua crew...sentiasa menyatakan rasa sayang pada semua dan membuat sesuatu berasaskn kasih dan sayang...no wonder die sgt disenangi oleh semua.


walaupun tgk film MJ tp aku amik gambar dkt poster senario..ekeke..ini kes malu nk amik gambar la..poster ni jauh sikit drpd org...poster Mj tu dkt dgn kaunter..malu la..


ini lak menu en.suami, nasi goreng ayam pedas..mmg pedas dan sedap..


aku lak mkn claypot black peper chicken rice...terasa nk mkn claypot so bedal jela..yang bestnye aku mkn hampir habis..selalunye mkn separuh jek tp skrg mkn byk betul...nampaknye anak mama ni kuat mkn la(pdhl baby kecik lg..slhkn baby konon ekekekeke)



sbelum mkn sempat lg posing amik gambar...mkn kat food court jek..lepas mkn pegi beli roti utk aku bw bekal arini...lepas habis wayang terus balik...

oh ya..siang tu en.suami pergi ke cameron higland sbb ade meeting so aku kirimla payung strawberi dgn asam..lupa nak amik gambar..kalo aku igt aku amikla yek..

Wednesday, October 28, 2009

Hajat belum sampai..

tgk tajuk mcm besar jek hajat aku..hehe..smlm mase on the way balik keje aku terasa mcm nak mkn mknn food court..xtau nak mkn ape tp mknn kat food court le..food court terdekat dgn umah dah tentule jusco..so akupun call le en.suami kate nak mkn kat food court and soh die balik cepat...tp lepas call die aku rase mcm nak mkn telor msk lemak cili api lak...berkobar2 lak rase nk mkn lauk telor...sepanjang jln nak nyampai ke rumah aku dok pikir telor ke food court...

last2 sampai rumah terus bukak freezer amik cili api dgn telor...masak telor le jawabnye..en.suami balik rumah tgk aku dah nak siap msk...xjadila gi mkn food court sbb bile fikir balik baik mkn hari esok sbb esok nak g tgk filem MJ kat jusco..so leh mkn sekali...mlm ni lak xtau nk msk pe...kalo rase mls aku gi jek pasar mlm kat taman sebelah tu...boleh cari buah2 sbb ramai gak yg soh aku mkn buah2 ni..

Tuesday, October 27, 2009

My big news

Baru lepas meeting dgn JIS department...so aku decide utk bgtau semua staff dgn officer yg aku pregnant..well diorg sume menyambut baik tapi sgt risau psl hari aku cuti nanti.sibuk tny bila aku due date and bape lame aku cuti..boss aku lak sibuk tny psl keje..hampeh betul...tp xpela..yg penting aku akan cuti lame taun depan..hahahaha

Nasi dagang

Semalam lepas tgk kak madiha punya page, terus terasa nak makan nasi dagang sbb die letak gambar nasi dagang yang die buat..so ptg semalam aku dgn en.suami merempit pergi ke pasar mlm taman sri serdang..nasib baik ade gak org jual nasi dagang.en.suami lak beli nasi kerabu.balik tu terus mkn tp xdela best sgt sbb manis sikit gulai ikan ayenye.tp sbb aku lapar and mmg nak mkn so aku bedal jek.gambar kat bawah ni bukan nasi dagang yg aku mkn tp aku search dlm internet jek.yang aku mkn semalam xde sayur2..nasi dgn ikan jek..

Monday, October 26, 2009

Klinik...

last saturday aku dah pun pegi klinik...kebetulan mase smpi kat klinik tu org xde make aku xyahla tggu lame..bile kena panggil, aku dgn en.suami pun masukla bilik doktor...doktor tu tanyala ape masalah aku and aku ckpla aku dah buat pregnancy test 2 kali and dua2 positive..so aku nakla confirmation...dengan selamabenye doktor tu ckp "kalau dah 2 kali tu betulla...awak datang lagi 2 minggu buat scan.minum susu anmum...saya bagi awak folic acid je la."

aku?tu je?ceh,baik xyah dtg..kena gak RM31.sib baik gune insurans ofis..senang betul jd doktor ni ek..cek sikit2 jek dah dpt duit..huhuhu.

balik dari klinik terus gi jusco beli susu anmum...mak aku belanjer(aceli pki duit mak aku dulu tp aku xbyr balik pun..hehehe).sempat gak beli takoyaki..cedappnyer tp jusco midvalley punye takoyaki lg sedapla...

petang lak my very best friend dtg rumah aku.izan dtg dgn suaminyer..kebetulan die nak balik umah mak mertua die so jengukla umah aku...aku just masak nasi dgn lauk jer..xde buat special2 sgt sbb mood nak masak tu xbape ader..lain kali kalo die dtg lagi aku masak sepesial...tp kenala bgtau sehari awal..

masuk harini dah 3 hari minum susu tu..setakat ni tiap2 mlm en.suami buatkan susu..prihatin betul..suke i taww!

Thursday, October 22, 2009

Mummy to be.....


>setelah dua kali aku buat ujian..inilah hasilnya....ye..mmg sgt mengujakan.saya sgt seronok..(sori gambar xclear..kamera dah buat hal)..

Aceli saya belum lagi lewat period tp disebabkn terlalu ingin tau maka saya jalankan juga ujian ni pada hari selasa lalu..hasilnye mmg positif...tp kami just buat biasa jek sbb tkt test tu saje nak main2kan saya..so semalam saya beli lg pregnancy test ni..dan hasilnye seperti yang anda lihat di atas..kali ni barulah kami tersengih mcm kerang busuk sbb suke...hehehe...

kenapa saya buat test awal?sebabnye hari isnin en.suami mengadu dekat saya die loya2pada waktu pg..dan die muntah pd hari selasa tu..make itu telah menguatkan firasat kami bhwa ada sesuatu dlm rahim saya...Alhamdulillah telahan saya mmg betul..Insyaallah saya akan pergi ke klinik hari sabtu ini untuk pengesahan..mak saya juga suke dgn berita ni sbb die dah ade jawapan kepada soalan "anak ko tu xde apa2 lg ke?"

kepada anda, saya harap doakan kandungan saya ini tidak menghadapi apa2 masalah dan dimudahkan perjalannye...semoga bayi saya sihat dan sempurna..aminnn

inilah perkara baik yang telah berlaku pada saya semalam....:)

My new TV

Okla..aku nak bgtau salah satu perkara baik yg berlaku semalam..aku beli tv baru...Malam tadi aku telah nekad untuk beli LCD tv..ni sume gara2 carefour buat sale...aceli xlah murah mane pun tp sbb hati gembira(perkara baik yg lg satu) make aku beli gak tv tu...jenama panasonic 42inch...harga?biarla rahsia...

ni gambar tv mase baru bukak kotaknye...xsabar2 en.suami nak tgk tv baru

en.suami berkerja keras nak psg tv baru..aku?tlg tgk jek..sian abang

selepas di pasang stand...belum psg astro lg..

abaikan imej dlm tv tu yek..ni model xbertauliah

selamat digunakan...cayalah..

malam tadi pun aku dan en.suami tido depan tv baru..hahaha..aku lak bangun awal kul 5.30 n terus bukak tv..jakun betul..so inilah perkara baik and happy yg berlaku...yg lagi satu?tu kena tgguuuu..belum dpt approval utk disiarkan...hehehe

alhamdulillah...

Semalam 2 perkara baik berlaku pd aku..ya aku mmg gembira...perkara ape?nnti aku cerita yek...tungguuuuu

Wednesday, October 21, 2009

When you tell me that you love me

why I post this song's lyric?for the first time when I was 8, I listened to this song and a strange feeling entered my heart...at that time i know that this song will be my favourite song ever.Love this song so much...feel loved.

WHEN YOU TELL ME THAT YOU LOVE ME (Diana Ross)

I wanna call the stars
Down from the sky
I wanna live a day
That never dies
I wanna change the world
Only for you
All the impossible
I wanna do

I wanna hold you close
Under the rain
I wanna kiss your smile
And feel the pain
I know what's beautiful
Looking at you
In a world of lies
You are the truth

And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I'll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I'm shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me

I wanna make you see
Just what I was
Show you the loneliness
And what it does
You walked into my life
To stop my tears
Everything's easy now
I have you here

And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I'll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I'm shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me

In a world without you
I would always hunger
All I need is your love to make me stronger

And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I'll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I'm shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me

You love me
When you tell me that you love me

Tak hilang cinta.....

Ku Hanya menagih cinta
Menulis kerinduan
Ku selalu menyeru namamu
Tanpa jemu dan ragu
Ku menulis puisi cinta
Dari sepi malam yg gelita
Hingga ke kuburu siang
Agar cinta ini mekar selamanya
Tak hilang cinta didunia
Walau beribu tahun
Oh tuhan tolong la aku
Abadikan cinta ini
Walaupun terluka jiwa ku merana
Kan ku pasrah untuk bercinta lagi
Ku terus bercinta dan dicinta
Untuk selamanya
Cinta yg hadir
Menilai kesucian hati
Saling mengerti akan berkekalan
Tak hilang cinta di dunia
Walau beribu tahun
Oh tuhan tolong la aku
Abadikan cinta ini
Walaupun terluka jiwa ku merana
Kan ku pasrah untuk
Bercinta lagi
Ku terus bercinta dan dicinta
Untuk selamanya..selamanya…oh…oh
Selamanya..

Emosi tertahan

xtau bagaimana untukku memulakan bicara..yang pasti aku terlalu ingin untuk merasa gembira dan bahagia...jauh di sudut hatiku aku ingin melompat dan menjerit kesukaan...namun aku takut untuk merasainya kerana aku takut kenyataan yang diterima mungkin adalh sebaliknya...aku takut kecewa...berharap ianya benar tetapi tidak akan membuatkan aku lebih derita...biarlah aku simpan rasa gembira ini dahulu dan sabar untuk menunggu kebenarannya...

Monday, October 19, 2009

Kawen kawan En. suami

Hari ahad aritu aku,en.suami dan mak aku pergi ke Melaka sebab memenuhi undangan majlis perkahwinan kawan en.suami..pengantin lelaki dan pompuan adalah kawan sekelas en.suami smsa belajar kat politeknik dulu...nama pengantin pompuan Azira dan lelaki Amin...nama penuh aku xtau yek..lokasi kat kuala sungai baru...dekat2 dgn Akademi laut Malaysia..dlm setengah jam nak ke port dickson..

so lepas majlis kahwin tu kami terusla balik KL..mak aku mmg dah plan nk ikut aku g KL..saje jek jenguk anak die yg comel ni..hahaha.gambar ade sikit jek..sib baik dpt bergambar dgn pengantin. ade kenangan..

Comel kan?bukan pengantin tp aku..hikhikhik


ni gambar selingan..ternampak lembu kat sebelah kete..terus aku snap gmbrnye...

Saturday, October 17, 2009

Seminar Guru Kaunseling

Khamis lepas aku mengikuti seminar guru kaunseling bagi sekolah berasrama penuh seluruh Malaysia di hotel Maytower.Aku join sebagai wakil kepada Embassy of Japan.Aceli bos aku soh ikut sbb aku kena jadi translator utk die sbb die xphm bahasa melayu..seminar tu kena conduct dlm BM and embassy ade hantar wakil utk cerita sikit tntag study in Japan. Aku dok dikalangan guru2 kaunseling sbb aku xnak dok depan dgn penceramah..low profile la kononnye...semasa ceramah berlangsung ramai guru yg tidur especially pompuan...malu la aku tgk sbb seminar tu utk guru tolong murid, bg advice kalo ade yg nk belajar ke luar negara..tp boleh lak diorg tido..yg pakcik belakang aku tu asik berckp smpi terganggu tumpuan aku pada ceramah(aku kena tumpukan perhatian sbb aku kena wat notes)...haih apela nak jadi..layan jela gambar yg aku amik...

sebhagian drpd guru2 kaunseling yg menyertai

education counsellor kat embassy

my bos besar dlm department aku...

Thursday, October 15, 2009

15 oct

15 Oct adalah hari yg aku dgn en.suami tunggu.nak tau kenapa?aceli hari ni merupakan hari tiket filem terakhir Micheal Jackson "This Is It" mula dijual..so pagi2 lg aku dah online sbb nk beli tiket as soon as possible.beli gune kad hijau jek...dapatla pilih seat sendiri..kalo phone booking xdpt pilih seat..aku akan menonton filem ni pada 29hb ni kul 9.30 mlm.nntia aku story mory pasal filem ni lepas aku tgk..ye.

pade yg xtau, ni bukan filem lakonan micheal jackson tp filem mase MJ buat reherseal utk konsert die kat Lonodn 2 hari sblm die meninggal..Jgn lak korang expect die berlakon adegan kejar mengejar or cintan cintun..mmg xde..yg ade die menari dan menyanyi...kalo korg suke tgk konsert die make korg akan suke filem ni...aku?selalu bukak dvd die sambil menari dgn en.suami...hahahah(tolong jgn bayangkan macamana kami menari ok).

Tuesday, October 13, 2009

Open house dan Gamat the musical

Hari sabtu lak kami pegi ke rumah terbuka budak persona name BOB..rumah die xjauh..sebelah bandar mahkota cheras jek..kat bandar tun hussein onn...kami pi dlm kul 1 tghari..menu umah bob tu nasi minyak dgn lauk2 dan laksa sarawak..sedapla laksa sarawak die..kek lapis sarawak pun banyak..gambar aku xamik sbb segan..yang ade gambar aku sebelum keluar rumah...hikhikhik.mase ni aku dgn hubby jek budak persona yg ade..kami dtg awal sbb nak pi open house ALEPS lak..

dlm kul 2.30 kami ke open house ALEPS lak..ALEPS tu stand for alumni Look East Policy Society...Alumni budak2 yang belajar kat Jepun..aku dijemput atas tiket Embassy..Alumni ni mmg sgt berkait rapat dgn embassy..Menu kat sini lg mengancam..ade sate, soto, mee kari, lemang, rendang, ayam msk lemak, roti jala, buah2an, karipap dan kuih bakar..fuhh berpeloh nk senaraikn..tp sbb dah kenyang mkn kat rumah bob make kami mkn sikit2 jek..buat rase2..gambar pun aku xamik sbb segan..hehehe...lepas blik dari open house, kami terus ke TESCO beli brg dapur sbb brg dapur dah out of stock.kebetulan mlm tu makcik aku nak dtg so plan nak buat mee sup jek..senang dan mudah.

makcik aku smpi dgn anak2 dan cucu2nye kul 9 mlm..diorg lepak umah aku smpi kul 12...mcm2 gosip yg kuar..hehehe..sekali lg aku lupe nk snap gambar mee sup supaya aku leh letak resepi kat sini...

hari ahad lak kami pegi tgk teater musical gamat..layan citer kanak2 ni best gak..comel jek tgk kanak2 menari2.aku nak tgk citer ni sbb amy mastura..lagipun tiketnye murah so xpela kalo gi tgk...aku dpt seat yg kat depan..dpt tgk mimik muke pelakon dgn backup singer sekali..gambar mase teater berlangsung xde sbb xdibenarkan amik gambar..so yg ade gambar aku dgn en. suami jek..layannn





Futsal TPCC at Cyberjaya 9/10

Malam Sabtu yg lepas, aku ikut en.suami pegi main futsal dgn budak2 persona..saje jek nak join main sbb xpenah pun ikut diorg main futsal..aku jadi tukang gelak jek..yela gelakkn cara diorg main yg kononnye ala2 beckham tu..hihihi

gambar xbyk aku amik sbb aku lupe.ni pun en.suami yg ingatkan..gambar lak xcantik sbb gelap..sory yek.

mase ni dak2 lelaki tgk lepak sbb giliran dak2 pompuan lak main..

Friday, October 9, 2009

Papadom



Malam tadi aku sempat meluangkan mase utk tengok movie papadom..aku tertarik nak tgk filem ni since filem ni menang best filem mase festival filem malaysia yang lalu...sgt curious nak tau knp filem ni boleh menang besar..so we(me & mr.hubby) decide to watch it as soon as the movie shows in cinema...

seriously, the filem was good..oh maybe i can say great,amazing,funny and full with emotions and lesson. mungkin boleh jadi pengajaran utk kami bile kami dah ade anak nanti(insyaallah).byk gak part2 yg aku suke...bile teringat boleh senyum sorang2 and org boleh kate aku gile sbb senyum xpasal2...tp ada aku kesah?

pade sesape yg belom tgk,pegila tengok..mmg best sgt..aku bg filem ni 5 stars..lagipun sape lg nak sokong industri filem kite kalo x kite sendiri...to Afdlin,congrats and please don't stop making such a good film..i'll always support you..

Wednesday, October 7, 2009

Love Story (Where Do I Begin)

Where do I begin
To tell the story of how great a love can be
The sweet love story that is older than the sea
The simple truth about the love she brings to me
Where do I start

With her first hello
She gave new meaning to this empty world of mine
There’d never be another love, another time
She came into my life and made the living fine
She fills my heart

She fills my heart with very special things
With angels’ songs , with wild imaginings
She fills my soul with so much love
That anywhere I go I’m never lonely
With her around, who could be lonely
I reach for her hand-it’s always there

How long does it last
Can love be measured by the hours in a day
I have no answers now but this much I can say
I know I’ll need her till the stars all burn away
And she’ll be there

How long does it last
Can love be measured by the hours in a day
I have no answers now but this much I can say
I know I’ll need her till the stars all burn away
And she’ll be there

Monday, October 5, 2009

why analogue?

now I'm very busy with my ofis project call "study in Japan". to make this project realize i have to do an interview to former Japanese university students who success in their career. so far i've done 4 interviews.my job is to record the conversation and transfer it into text. the first 3 interview was ok but problem started when we want to go for 4th interview and the tape recorder that i used was "rosak". so i told the officer and he was trying to find another recorder but fail. he asked me to jot down all the point by writing..it wasn't easy because maybe the person we interview speak fast and i cannot stop him if could not catch up.

So before we go to meet the person, my big boss decide to use her recorder..okay but the recorder also not in good condition..we just hope for the best..the person we interview was nice but he spoke very soft..at the end when i tried to hear back the record, i couldn't hear anything except all the noise.arghh..tension..what make me more tense because the officer always come and ask me to do it faster..i asked him to listen to the record and he said he couldn't hear..so that is also my problem..i ask them to buy digital recorder but my big boss suggest we buy the analogue one..why?in this era of technology, why she want to use kuno kind of thing?please la..i'm sick with all these dumb japanese..act like they come from Laos..

Friday, October 2, 2009

Makan2 kat umah aku...

Malam tadi en.suami ajak kawan2 ofis die dtg umah beraya..en.suami kate masak yg simple jek sbb xramai yg dtg..dlm 5-6 org jek tp en.suami suruh masak utk 10 org..biar lebih katenye..

so aku buatla mee hailam sbb tu mmg senang..main campak2 jek..kalo ikut rase mmg dah ok n xbape pedas..aku goreng gak keropok udang yg aku beli kat pangkor sblm ni..kul 8.30 2 org kawan en.suami sampai.pastu sampai lg 3 org..xlame pastu sampai lg 1 family(4 org)...dlm kul 9 samapi lg 2 org..fuh terkejut aku nengok sbb mee mcm cukup2 jek..

bile diorg mule mkn..masing2 berpeluh sbb mee tu pedas sgt..alamak! soryla ye sbb mule2 rase mcm xpedas..rupenye pedas giler..isteri kawan en.suami sampai meleleh airmata sbb xtahan pedas..kesian lak aku nengoknye..tp diorg kate mee tu ok..tp aku still rase kesian diorg sbb secara tidak sengaja aku telah melada diorg semua..tp pade yg suke pedas mmg bertambah sampai 3 kali..tu yg kuah dgn mee jadi cukup2 jek..xdapat aku nak bw gi ofis...xpela makan roti jek arini..

kul 11 mlm semua org pun balik...erm..pengajaran kali ni masak utk 20 org sbb org yg mcm xberia nak dtg mungkin dtg tanpa bgtau betul2..huhuhu

kali ni aku xamik gambar budak2 tu sbb segan dgn kawan2 en.suami..kalo kawan2 aku mmg byk agaknye gambar kami..xpela nnti kalo aku dah xmalu aku amikla gambar..

Thursday, October 1, 2009

Driver...

tibe2 aku terpanggil utk tulis psl cerita driver ni..aceli ni pengalaman aku mase bulan pose aritu..3 hari sebelum raye..

haritu aku kena pegi ke Pantai Medical Centre kat Bangsar utk buat satu interview dgn seorg doktor kat sane.aku pergi dgn boss aku..kami pi dgn driver ofis yg aku namakan sebagai "L". dah namenye pun driver, bawa kete mmg xsemenggah...tp aku xkate ape la..yang penting sampai..

nak dijadikan cerita, mase balik tu, si L ni dok kat lane paling kanan.aku igt die nak terus..rupenye tibe2 die cross utk pegi ke lane plg kiri utk masuk ke jln lain..pada mase yg same ade motor kat belakang..motor tu pun hon la...kalo aku pun aku hon gak..tibe2 masuk kiri mestila terkejut..nasib baik motor tu sempat brek. yang si L ni boleh lak tunjuk isyarat 'butuh' kat mamat motor tu. mamat motor tu just angkat tangan jek. si L yg dh masuk jalan lain ni boleh lak keluar jln tu dan kejar motor tadi...die hon motor tu byk2 kali...kesian aku tgk motor tu terhimpit ke tepi jln..sambil menghimpit motor tu, mulut si L ni x abis menyebut "fuck"..hish mmg dasar keling betol..

bile motor tu dah masuk jln lain, dgn bangganye die ckp "kalau you berdua(aku dgn bos aku) x ade, I langgar motor tu." aku just senyum jek..xmampu nak berkata ape.bukan aku xtau org keling ni mcm mane...

sejak tu aku mmg xmau lg naik kete dgn org india..mmg betul2 gile..dan pandangan aku tentang org keling ni mmg betul dan tepat..bak kate org melayu 'macam keling la ko ni'
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...