Thursday, December 17, 2009

cuti update

Hello semua….seperti yang anda sedia maklum,aku akan ke bali pada hari isnin 21hb…minggu depan jek tu..insyaallah aku akan balik ke Malaysia pada 24hb…makenye aku akan mula bercuti mulai esok hinggalah 3hb January 2010…2 minggu tuuuu…jgn mare…bukannye ape saje jek menghabiskan cuti aku…kalo ikutkan aku amik cuti 5 hari jek..yg selebihnye adlh cuti ofis…ofis aku mmg cuti seminggu setiap hujung tahun….

Disebabkan aku cuti keje makenye blog aku nipun akan cuti jugak…aku xakan hapdate blog aku ni sampaila taun depan bile aku mule kerja..yg paling cepat pun 4hb..tp selalunye new year aku sgt busy sbb ade byk paper nak kena bace…seminggu ofis tutup tp paper tetap mari…bayangkan nak kena bace paper utk sekurang-kurangnye 7 hari…byk tuuu…kalo aku sempat aku hapdatela citer2 aku mase cuti hari isnin tu..kalo xterpaksala tunggu sampai aku xbusy.

Harini bos aku belanja lunch sbb aku dah bersusah payah mase education fair last week…aku risau gak kalo aku xleh makan Japanese food…so aku pilihlah yg aku rase mcm xmelampau sgt rasenye…aku makan saba steak & tempura set…Alhamdulillah tekak aku boleh terima…tp chawan mushi , pickles, sayur dgn tempura aku xmakan…tempura tu aku mkn udang dgn terung jek..yg lain2 ditarah oleh bos aku..chawan mushi pun bos aku yg abiskan…pastu aku tamak tadi..siap tambah unagi roll…mmg sgt kenyang sampai terpaksa aku bukak butang seluar and zip separuh jek..ekekekek..dahla seluar aku ni mmg muat2 jek..bile dah mkn smpi full terus senak perut…ada gak tanda2 nak muntah tp rasenye boleh tahan lg…banyak lak aku merepek harini..yelah nak tinggalkan blog ni berkarah sampai 2 minggu,kenala story panjang sikit.

Oklah..doakan aku selamat pergi dgn selamat balik…and doakan gak keadaan aku xteruk sgt supaya aku boleh jalan2 dgn sukahati…insyaallah lg 2 minggu kite akan bertemu lg dgn lebih byk citer2 menarik…see yaaa…

Wednesday, December 16, 2009

takkan makin teruk?

entry yg sebelum ni aku ade citer yg aku dah semakin baik..muntah dah kurang..dah boleh mkn beberapa jenis makanan..tp kali ni aku jadi konfius lak..sejak hari isnin, aku asik muntah jek..malam tu aku makanla nasi goreng pataya sbb sebelum ni ade makan sikit suamiku punye nasi goreng pataya...tgh2 makan tu, tibe2 tekak rase semacam lak..biar betik?habis jek makan aku terus berlari ala pelari pecut ke toilet..habis semua nasi yg aku makan aku buang..mmg habis terus sbb lepas tu aku lapar balik...nak xnak terpksa makn buah jek utk alas perut...dahla mase on the way balik kerje ptg tu aku muntah dlm kete..tgh2 drivet u la aku dok uwek uwek..nasib baik ade plastik dlm kete...

hari semalam pun same..aku makan kue tiow sup bodoh jek..maksudnye xla sup yg berperencah bagai tu..tp sup tu jernih jek..mcm air biase...mase makan tu mcm sedap..tp bile nak balik umah terus rase semacam..so balik umah aku terus baring sambil cube menahan muntah...serius aku xnak muntah sbb aku sgt lapar..so aku decide utk terus tido jek...

tapi pagi ni lak aku loya2..adoyai..awat ni?aku dah yo yo or jek igt dah nak ok sbb dah masuk 3 bulan...tp kenapa minggu ni aku rase mcm makin worse jek...alahai tolongla aku..minggu depan nak pegi bali...xnakla rase muntah2 ni..huhuhu..suamiku kate mungkin aku dah nak ok sbb tu aku muntah teruk2 sbb lepas ni dah xde dah..erm kalo betul xpe gak..

Monday, December 14, 2009

12 minggu



hari ini genaplah usia kandungan aku 3 bulan...dah masuk ke second trimester...perubahan yg aku rasa adalah aku dah mula boleh mkn nasi tp bukan nasi berlauk..nasi ayam jek..jadila yg penting dpt gak mkn nasi..cume masalahnye susah nak cari nasi ayam kat area umah aku..kalo nak makan kena pergi ke jusco mkn kat food court...bau-bau masakan masih xboleh terima..muntah dah berkurangan...seminggu dlm 3 kali jek...so xlah lemah sgt..hopefully xlame lg..semua simptom2 teruk yg aku alami akan hilang...lagipun aku terasa nak mkn ikan bakar dekat umbai melaka..last makan bulan januari..dah nak setahun dah...perut dah mula buncit..tu pasal seluar yg cun2 sume dah xleh pki sbb ketat kat perut..huarghhh...

Mandi manda di Desa Waterpark...

hari sabtu kena kerja..hari ahad lak aku dgn suami temankan kakak suami pergi bawa anak-anaknye mandi manda kat desa waterpark...bayaran masuk kat sini adalah RM20 utk dewasa dan RM14 utk kanak2.kami sampai awal dlm kul 9.30 tp pintu xbukak lg sbb waktu operasi dari pukul 10 pg...sementara tu tggula dlm kete...layan gambar jekla ek..malas lak nak story lebih2..

mase ni baru sampai..posing dulu sblm tukar seluar...




aku suke gambar ni sebab aku nampak kurus..hehehe










kononnye ayu la tu

aksi terbang suamiku



ntah pape ntah

inilah kami yg pergi hari tu...aku,suami,kakak ipar,sepupu dan 2 anak saudara





ku siku!

cubaan suami utk mengangkat ku...xlarat dah sbb berat dah naik berkilo-kilo..huarghhh

mesrala konon..heheehe

dah selesai mandi..nk salin baju lak

sebelum tu pose!

dah nak balik dah..



merry krismas!

posing dulu sblm naik kete

pasangan bahagia...wink,wink

lepas dah penat mandi manda,kami terus pi Jusco Balakong utk mkn tghari...lapar giler dah ni...lepas mkn terus balik rumah and tido...penat tu smpi plan nak gi round2 taman ptg tu terpaksa di lupakan sbb tido...

Facon Education Fair

mesti korang tertanya2 watpe la aku pergi ke education fair sedangkan aku dah abis belajar..hehe aceli aku menjadi salah seorg exhibitor kat sane...utk universiti mane?utk embassy of Japan la..nak promote scholarship yg ditawarkan oleh kerajaan jepun kepada pelajar malaysia.erm xde apa sgt nak cerita..kalo korg penah pegi ape2 fair mesti korg tau susananye..mmg penat..sampai serak suara asik bercakap jek..lepas sorg, sorg...xberhenti..nak lari2 kejap pun susah sbb bos aku asik hilang jek..kalo die ade mmg leh tinggalkn kejap..


sempat lagik amik gambar sebelum acara bermula...tgk aku sorg jek yg dok tercongok kat booth tu..bos aku dah lesap dah..

inilah booth embassy of japan...sentiasa menjadi tumpuan setiap kali education fair..penat aku asik explain benda yg sama..

education fair ni 2 kali setahun..bulan mac dekat KLCC..bulan 12 dkt PWTC...tp yg bulan mac tu lebih best sbb kurang ramai...lgpun booth kami tersorok sikit..mcm kat pwtc ni betul2 depan tangga masuk..xboleh elak..huhuhuhu

Friday, December 11, 2009

Demam

Hari rabu dan khamis aku MC sbb demam..hahaha xpasal2 plan nak mc menjadi betul2..aceli aku nak amik mc sbb nak buat pregnancy check up kat klinik..so mls nak amik cuti aku nak amik mc...sekali terus demam betul2..huhuhu..kesian kat aku...terpaksa berkurung dlm selimut...nasib baik hari rabu mmg suamiku cuti sbb nak hantar aku gi klinik..cume semalam la terpaksa stay kat rumah sorang2..

meh nak citer pengalaman buat check up yg pertama..mmg blur mase ni..sib baik ade akak tu tlg bg tunjuk ajar sikit..berat aku xnak citerla sbb mmg dah berat..dah mcm zaman aku form 5 dulu..huhuhuu..tp kali ni sbb aku pregnant makenye xdela rase sgt gemuk..bile misi panggil nak amik darah terus neves aku datang...saspen giler mase ni...tp agaknye keberanian aku dtg dgn sendirinye bile memikirkan org lain boleh takkan aku xboleh..betul x?so aku tawakkal jek..mase jarum tu masuk rase nak tarik tgn aku tp nasib baik aku relaks jek...(tuhan jek tau perasaan mase ni)alhamdulillah sumeberjalan lancar..xde pape..tp tekanan darah aku rendah sikit..standard ah tu..tekanan darah aku mmg xpenah cecah seratus sejak aku form 6 lg...balik daripada check up terus gi klinik swasta amik mc.doktor ckp aku demam sikit..mase ni xla rase mcm demam pun.pastu terus ke Jusco shopping brg hubby..mase ni tgh jalan2 tibe2 aku muntah..terpaksa lari ke toilet..balik dari jusco terus selubung sbb mmg dah demam betul2..

aku akan buat check up lg bulan depan...hopefully masih xde pape masalah..

Monday, December 7, 2009

Masalah =problem

masalah, problem..problem, masalah...mmg menjadi masalah betul...rasanye ramai yg dah tau aku akan ke bali 2 minggu lg (ramai ke???)...yang menjadi masalahnye skrg,seluar jeans yang aku suke aka seluar favorite aku dah xmuat..xboleh nak zip..huhuhuhu...kalo pakai mesti zip die terbuka dgn sendirinye..huwargghhh..camne ni..aku dhla xbyk seluar jeans yg cun..seluar guess tu la yg paling aku syg and aku suke pakai...tp kerana perut yg dah membuncit make xdptla nak pki seluar jeans guess tu kat bali..nak beli seluar baru rase cm membazir lak...xkan nak pki seluar slack pegi keje kat bali???xstylo la aku nnti...lgpun aku rasa mcm nak pakai kasut sports kat sane..mane match kasut sports dgn seluar slack...huhuhuhu masalah betul..xkan nak jalan2 pakai baju kurung?lagi xkena gaya..huarghh...tolongla..camne ni..kang kalo aku beli suar saiz besar, lps bersalin dah xpki dah....tension memikirkan hal seluar ni...


ni gambar yg aku search dlm intenet...cantikkan bali..xsabar nak pegi..tp yg ni private beach rasanye...tggu jela aku pegi.akan ku upload gambar2 ku disana...

Friday, December 4, 2009

Sorry..

Entry kali ni bukanla sebab aku ade buat salah ke ape ke tp khas ditujukan utk kawan lame ku Siti Radiah Yusof...sory kawan xdapat nak pergi majlis kawen ko esok...aku ni mmg xbape selera nak peg kenduri kawen sbb xtahan dgn bau lauk pauk yg ade kat sane..harap ko faham sbb ko pun dah tau yg aku dah pregnant...apeapepun, aku doakan semoga ko berbahagia selamanya dan dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah...Selamat Pengantin Baru.

oh ya ada satu lg majlis kawen yg aku xdpt nak pergi..majlis kawen faizule aka ulie..sory ulie aku xdpt pegi mjlis kawen ko (on 20th) sbb aku xbalik sgmat...aku dah nak berangkat ke bali mase majlis ko tu so aku stay ajela kat KL..sory yek...selamat pengantin baru dan semoga berbahagia selamanya...

bile ade kawan2 nak kawen ni teringat lak majlis kawen aku dulu..rase macam nak kawen sekali lagi jek..ekekeke...syok sbb sume org tumpu kat kite..dahla xpayah buat keje..best!tp dah lebih setahun berlalu...xpela lepas ni aku buat majlis cukur jambul anak aku jek..buat meriah sikit..(berangan jek lebih). xsabar lak nak tggu baby mama besar...cepat besar yek syg...nanti boleh teman mama...:)

Thursday, December 3, 2009

Tension...

Duk kat KL ni satu je la yang xbest, jam.pagi tadi hujan lebat..best betul kalo tido tp nak wat camne kena gak pergi keje..aku gerak gi keje mcm biasela..dlm kul 7..masuk keje kul 8.30 tp harini disebabkan hujan aku punch card pukul 9.11..amik ko 2 jam dlm kete..padahal 18km jek dari umah...2 jam tu dah boleh balik sgmat tau..tersengguk-sengguk sepanjang 15km..3 km pertama jek xjam..lepas tu sempat nak buat benda lain dlm kete..kalo ikut hati mmg serik..myk kete pun turun byk arini..geram betul..

tapi geram2 pun kat sinila tempat aku cari makan...nak wat camne..kalo ade offer kat sgmat dgn gaji yg lebih mmg aku dok sgmt..biarla xde shopping complex yg happening, yg penting aku xpening..

lagi 3 minggu aku akan ke Bali..xsabar nak pergi walaupun bajet dah lari jauh sgt skrg ni..tp tiket sume dah beli pergi je la..so pade familyku,jgn harap sumthing grand drpd aku from Bali ye..sbb seriusly, kedudukan kewangan aku sgt tidak stabil skrg...dpt key chain pun jd la ek.pada yg xdpt tu (especially tutttt) jgn lak kate aku kedekut yek...dah mmg xde nak wat camne...hopefully mase pegi Bali nnti aku xmuntah teruk sgt..nnti pengalaman manis jadi pengalaman ngeri lak..asik muntah jek...dahla aku dah booking supir utk 2 hari...800,000rp tau...mahal tu...lg mahal dari langkawi (langkawi drive sendiri,ini siap pemandu yek..itu pasal la mahal sikit)..dpt jalan2 jadila...lepas pegi Bali, destinasi aku seterusnye adalah Langkawi....yg Langkawi ni aku bawa mak dgn abg aku sekali..saje belanja diorg..tp taun depan punye cerita yek..lepas Langkawi mungkin ke Sabah kite..tgkla, kalo ade rezeki dptla jalan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...