Thursday, January 28, 2010

Gambang Water Park...

Sehari selepas makan2 di ofis, aku dan suami bersama keluarga akak iparku serta sepupu suami telah pergi ke Gambang Waterpark di Bukit Gambang Resort City, Kuantan...kami ke sana atas ajakan kakak iparku yang dapat tiket murah utk masuk ke sana..kalau ikutkan malas nak pergi sbb gaji xmasuk lg...tapi sbb dah plan make kami teruskan jua rancangan ke gambang.Aku,suami,sepupu suami dan suaminya bergerak ke kuantan rumah kakak suami malam jumaat pukul 8 mlm..kami sampai di kuantan lebih kurang pukul 12 malam...terusla tidur sbb esok nak pergi mandi manda pulak..

Sebelum ke gambang kami singgah makan sarapan dulu..sampai di gambang pukul 11 pagi..masa ni org masih xramai lg dan matahari pun belum tegak lg..masuk pukul satu rasa mcm nak terbakar kulit..panas gile..habis hitam legam muka aku..balik dari gambang semua org tegur kate aku hitam mcm kena bakar..huargh..layan jela gambar..


baru sampai kena posing dulu..


konon duduk atas tube padahal kat kolam kanak2 jek..


masa ni dah tghari dah..mmg panas terik


luncur air..suamiku sedang meluncur..


dah lepas meluncur...


panas terik..depan coco beach..kat sini ade ombak..


dah siap nak balik sbb dah pukul 5 ptg.


tgkla muka aku yg terbakr tu..mmg legam habis


ada kereta kuda tu...perasan x perut buncit aku tu..hhehe


train pun ade kat sini


anak sedara suami


pasangan romantik..kuang kuang kuang..

Sebagai info,tiket nak masuk ke sini adalah rm20 utk dewasa dan rm13 utk kanak2..tapi dgr2 cerita harganya akan jadi rm30..wallahualam..so sape2 yang nak kulit tan pergilah berjemur kat sini..hahahaha

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...