Monday, January 18, 2010

Kakiku sakit...

kakiku sakit..kenapakah kakiku itu sakit?ini kerana kakiku itu tidak makan ubat..oleh sebab kakiku itu tidak makan ubat,maka kakiku telah sakit..ehe..ape benda aku merepek ni?aku tidak makan kerepek utk merepek di petang2 hari ini ye..maka oleh itu aku harus meng'stop'kan kemerepekan aku skrg..

adoyai(sila sebut ala-ala nabil yek) sakitnye kaki..tp xdelah smpi aku terlantar xleh nak bgn..still gagah lg pergi keje walaupun harini punch card aku telah merah..(kurang asam punye jammed).aku rase kaki aku sakit sbb dah lame sgt xpergi jalan..semalam aku ke Tesco utk beli sedikit brg2 dapur..sambil tu beli gak hadiah utk my cousin yg baru dpt baby...lepas ke tesco terus menuju ke rumah my cousins kat Puchong..lepak2 sambil makan bihun dan segala mcm makanan yang dihidang,maka suami pun ajak balik...on the way balik tu, tibe si suami memberi cadangan kpd si isteri "jom pergi midvalley.dah lame xpergi sane."si isteri iaitu aku yg mmg pantang dgr midvalley pun setuju...disebabkan aku skrg ni asik nak membazir air jek aka buang air kecil atau dlm bhs hariannye kencing, ajakla suami pergi toilet sblm round2..tgk2 toilet kat carrefour tgh renovate..so ajakla suami pegi toilet kat jusco..aku mmg anti dgn toilet midvalley sbb xde paip and air yg keluar melalui lubang jamban itu tidak kuat mana..sgt menyedihkan...so gagahkan diri utk ke jusco...disebabkan masuk ke jusco maka aku dgn tidak sengaja telah membeli maternity wear..huhuu xplan pun tp baju2 kat jusco tuh jahat..paksa aku beli diorg...hehehe...tp agak terkilan sbb ade seluar yg aku nak sgt tp saiz xde..jgn salah faham ye..bukan sbb saya dah gemuk tp saya takut saya akan bertambah gemuk..huhuhu..jadi xboleh beli seluar yg muat2 sahaja..kena beli seluar yg besar...

tibe2 aku telah melalut cerita pasal peng'shopping'an aku..tp peng'shopping'an aku tu lah yang menyebabkan aku punya kaki sengal mcm org baru lepas berlari..terpaksa memaksa suami utk urut kaki malam tadi walaupun aku tau yg die mengurut aku dgn perasaan yang tidak ikhlas..:P..anyway thanks ye abang..malam ni urut lagi eh sbb sakit xilang lg..

sekarang ni aku kena mengawal nafsu makan yang membuak2 ni sbb dlm masa sebulan berat aku naik 4kg...huwarghh..satu pencapaian yg lgsg xboleh dibanggakan..kalau xkerana mengandung,mesti aku dah lari satu KL sbb nak kurus balik...tp kerana anak yg kukasihi ini maka aku perlu berkorban...ya,pengorbanan yg sgt mulia bg wanita takut gemuk mcm aku (eleh mcmla penah kurus..ekekke)ye mmg aku xpenah kurus ttp sekurang-kurangnya aku xpenah obes...nafsu makan sila kawal diri anda..jika tidak aku xnak kawan sama kau...dan lg encik perut tolong sabarkan diri anda selalu dan jgn asik 'rapping' meminta makanan...'rapping' anda itu tidak sedap lg di dengar ye..lebih baik aku dgr lagu 'cinta balqis' walaupun sore balqis ade sedikit sumbang tp lebih sedap dari rapping encik perut...huarghh..aku dah makin merepek kerepek dah ni..oklah..sebelum lebih banyak kerepek aku makan,baik aku stop dulu...akan ku sambung makan kerepek lain kali...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...