Friday, January 29, 2010

Sedih..sunyi..sepi..

wahh..sedihnye.baru sehari suami pergi kursus dah terasa mcm satu kekosongan dlm hidup aku..padahal sebelum ni setahun kami dok berjauhan...tapi sejak suami dpt pindah KL Ogos tahun lalu mmg kami xpernah lg berpisah kecuali mase die pergi kursus bln 11..tapi mase tu mak aku ade temankan aku...xlah rasa sunyi sgt..tapi malam tadi terpaksa tido sorang2..wahh..saya tidak suka tido sorang2 ye.kalau teringat kat suami je mesti sebak..cengeng betul sejak2 pregnant ni...dok la cakap dgn baby jgn sedih papa xde tapi aku lak yang lebih2 melalak...huhuhuhu..syahdu di pagi raya betulla malam tadi..

Untuk menghilangka rase sedih melampau yang aku alami make aku telah melipat 3 bakul baju yang dah 2 minggu terbiar...bukan malas tapi xlarat nak duduk lame2...sakit pinggang aku..ini pun aku buat sikit2..kejap-kejap berhenti..tapi akhirnya siap gak walaupun ambil mase lebih 3 jam..ekeke..lepas lipat baju terus kemas2 barang nak bawa balik kg hari ni.Dah lame xdrive sorang2 balik segamat tp hari ni terpaksa la drive sorang2...mak aku dgn suami mmg risau aku drive sorang since aku pregnant tapi nak buat camno terpksa..mggu ni cuti 3 hari xkan nak dok umah sorg2..baik balik kg jumpe mak...lepas abis keje ptg ni aku terus cow cin cow..xmau tunggu2 lg...(alamak tibe2 terasa mcm nak nyanyi lagu balik kampung..excited betul).

perancangan kat kampung,aku nak buat kek kukus jam blueberi dgn makan nasi kerabu pasar malam sbb nasi kerabu kat situ jek yang sedap..yang kat KL ni semuanya xmenepati citarasa lain macam aku ni..

Rindunye pada suami...xsabar nak tunggu suami balik 1 hb nanti..semoga perjalanan aku pergi dan balik dari kg akan lancar dan selamat..semoga suamiku juga selamat sampai jumpa aku isnin nanti...huhuhuhu rinduuuuu

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...