Friday, February 19, 2010

Jalan2 ke Rantau Panjang

Cuti CNY yg lalu aku balik kampung mak suami kat Kuala Terengganu...balik naik avanza jek sbb jimat...tp mmg sempitla sbb penuh dgn barang. Anak2 sedara lak dah besar...xpelah rasenya ni last kot aku naik avanza beramai2 utk jalan jauh sbb lepas ni dah ade anak mmg xmuatla. hari ahad malam isnin ade kenduri tahlil untuk adik ipar aku...tahlil supaya die sihat daripada sakit die tu...

hari isnin lak kami pergi ke rantau panjang..mak mertua aku dgn akak ipar aku yg beria nak pergi..aku xkisah pun sbb bajet xde...pergi jln2 jek...

ini gambar kat depan umah makcik suami.mase ni saje jek melawat projek rumah mak yg sedang dlm pembinaan..nampak gemuk dan gelap betul mase ni..


ini lak gamabr kat rantau panjang...mase ni dah nak balik sbb barang2 dah beli..tp sempat gak singgah kat area sebelah utk beli brg lagi..


ini gambar mak buyung depan kedai emas..aku xbelipun emas..


bergaya dgn barang vantage..


mase ni dah mghrib dekat kota bharu..singgah sembahyang maghrib sebelum round2 kat pasar mlm..pastu terus balik..


Nak bergambar berdua dgn suami tp anak sedara die pun nak join sekaki...layan jek la


inilak barang yang aku beli kat rantau panjang..tilam baby yg sgt comel..nampak jek tilam ni terus nak beli sbb tilam ni lain dari yg lain..lain2 brg aku just beli baju jek..tilam ni mmg best thing yg aku jumpe mase pergi rantau panjang...mmg suka sgt..balik keje terus peluk tilam ni..hahaha xsabar nak gune..

lain kali boleh pergi rantau panjang lg tp biarlah ade duit..sbb aritu cuaca terlalu panas dan duit pun yilek..jalan2 pun ala kadar jek sbb xtahan sgt bahang panas tu..

okla..ini jek story aritu..kami gerak balik dari K.Terengganu kul 11 lebih pagi and kami sampai Kl kul 11 lebih malam..mmg sgt penat smpi aku terpaksa on leave hari rabu..tobat xnak balik lamabt lg..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...