Thursday, March 4, 2010

Bosan sudah!

kadang-kadang rasa macam dah bosan sgt hidup di KL ni...kan seronok kalau dapat tinggal kat kampung..kat rumah mak...xperlu nak menempuh jam setiap hari.aku dah bosan dgn jam sebenarnye...setiap hari aku terpkasa ambil mase 1 setengah jam just utk pergi ofis padahal jarak rumah aku dgn ofis baru 18km.boleh dikatakn hanya 3 km jek yang xjam tp lagi 15km tu mmg jam semata-mata...bosan..tertekanla setiap kali bawa kete...lagi2 kalau hari tu ade kereta buat 'taik'...tukar lorong sesuka hati, potong que, xbg kite msk lane die..and mcm2 lg...

skrg ni aku konfius sgt sbb sebelum ni aku boleh keluar rumah pukul 7.15 or 7.20 and aku still boleh smpi ofis kul 8.10 or 8.15..tapi skrg ni aku gerak kul 7 tp aku masih sampai ofis kul 8.30..semalam aku punch kul 8.42 gara2 jam selepas tol batu 9...punca jam xdpt dikesan sbb lgsg xde pape berlaku kat depan...bencinye..dulu jalan selepas tol tu xla jam sgt kecuali bile dah nak smpi leisure mall..tp skrg ni nak bayar tol pun dah beratur panjang..mcm tu jugak kat jln loke yew...dulu mmg xbape jam..bile dah dekat nak keluar ke jln tun razak baru jam tp skrg ni masuk jek jln tu terus jam...geram tau..aku perasan perubahan ni sejak selepas raya aritu...kenapa aku xtau..tibe2 jek jln jadi sgt jam..kete byk sgt smpi tpksa jalan-berhenti, jalan-berhenti..mcm tu gak dgn lepas tol tu..makin byk kete sejak ujung thn...agaknye org kat malaysia ni makin kaya smpi satu keluarga boleh pki 5 biji kete...ataupun ade perumahan murah kat area aku tu smpi sume org pindah kat situ (yg pasti mmg xde)..geram betul bile fikir2 knp skrg ni jd mcm ni...

there is nothing i can do..just live my life accordingly and try to have fun...jam problem will not be solve forever..i just have to deal with it..who knows that 1 day i might move back to my home town and live peacefully with my family..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...