Monday, March 1, 2010

Diet

Terfikir nak diet sbb xnak berat aku bile deliver lebih drpd 70kg..tp bile difikir-fikirkan balik selamat ke kalo aku diet?skrg ni aku just mkn salad dgn buah-buahan tp serius aku sgt lapar sbb mcm mknn tu xcukup utk menampung keperluan aku..

tp kalo aku xdiet nnti misi akan marah sbb berat aku naik mendadak..FYI,aku mmg dari family yg senang nak naik berat...dulupun aku mmg gemuk cume bile nak kawen aku decide utk nmpk kurus...so skrg ni aku nk mkn sbb nak bg khasiat pd my baby tp serba salah sbb misi kate xleh naik berat...

haih..entahlah..nak fikir ckp org lain ke nak fikir diri sendiri?yg pasti aku mmg lapar skrg and perut dah pun masuk angin..sakit!

2 comments:

ezarn said...

fyi...when u put on weight, it might be the baby or just the water in the body.masa ngandung ni badan retain body.often bila kiter cek kat klinik kerajaan they will complain about how much ur put on weigh.tp kalo ko pg swasta, as long as baby dlm kandungan xberpenyakit...ko xder darah tinggi n kencing manis...its ok.pas beranak kenala pantang.aku g sepital besar, mc tu xbising pon.cuma dier kater nanti pantang betul2...anak ko mkn melalui ko skang ni.sian dier.baru nak membesar.caner cara pon mmg berat akan btambah.

AnneRaini said...

tu la pasal...aku rase xsalah kalo aku mkn byk sbb aku mkn utk 2 org..walau camne pun aku nak mkn sikit tp xboleh sbb aku lapar.kite mesti nak makan sampai kenyang.kalo xkenyang perut akan masuk angin.bile dah masuk angin mula la sakit..tp misi bising kate xleh naik berat..bosan aku...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...