Wednesday, April 14, 2010

Langkawi-part 1

Haaa..akhirnye berjaya gak aku update blog aku ni dgn cerita Langkawi..ini pun terpaksa curi2 mase yg sgt limited tu utk update..terpksala aku bhgikan part by part sbb kalo nak masukkan semua gambar mmg lame.so skrg ni aku masukkan part 1 dulu yek...

Flight kami pada hari tu delay lebih setengah jam...sepatutnye kul 4.10 tg tp delay kul 4.50.makenya kul 6 baru kami sampai ke Langkawi airport.Kami dah pun booking kereta and dah janji dgn org tu soh antar kete kul 6 kat airport..keluar je dari airport aku nmpak satu kereta iswara putih kat depan tp kami ni dok la call org tu sbb kami xtau sape yg akan bg kete kat kami..call pun xde org angkat...mmg hangin betul.tunggu punya tunggu punya tunggu bulan tak timbul-timbul..eh..eh..salah lak..tunggu punya tunggu punya tunggu smpi kul 6.30 barula ade org call and rupanye org tu berada xjauh dari tempat kami lepak and mmg betulla kete iswara putih tu yang sepatutnye kami naik dari awal lg...rupanye(berapa byk rupanye daaa..) ofis die salah bg no phone suami...patutla org tu call xdpt2...kami smpi hotel dah dekat kul 7....kami stay di Langkasuka Beach resort...terus masuk bilik and siap2 utk keluar cari makan malam..lapar tu!

Kami makan dekat2 area pantai cenang....lepas makan sempat gak la pegi jln2 sikit kat kawasan pantai cenang tp bukan jln tepi pantai..jln tepi kedai2...sekejap jek sbb bdn dah penat..terus balik hotel and tido....


Masa ni baru nak naik flight dari LCCT..


Baru jek turun kat Langkawi airport...


Inilah bilik kami..besar tau bilik ni...mmg puas hati


Destinasi pertama kami pada hari kedua adalah ke oriental village utk naik cabel car ke gunung Mat cincang....mase ni masih pg lg dlm kul 10 tp panasnye mcm dah tghari....mak aku mmg gayat naik cabel car..ntah bape byk surah agaknye yg die bace mase dok kat dlm tu....muke pun ala-ala neves gitu..hehehe..walaupun mak aku takut tp aku nak paksa gak naik sbb kalo xnaik ntah bilela nak merasa naik benda alah tu semua...mase naik flight pun mak aku dok bace surah...siap pejam mate sbb takut...hahahahaha...tp mase balik dah xtakut dah..relax jek..


mak and abang aku di puncak gunung...mesti ade yg tertanya nape bapak aku xikut..aceli bukan xajak tp mmg die xboleh nak naik flight sbb ade darah tinggi...kepala die akan pening smpi xboleh bgn..atas risiko tu make bapak aku decide utk xpegi...jgnkan kapal terbang, naik escalator, lif dan yang sewaktu dengannya pun xboleh...


wah macam pengantin baru...cume bezanya saiz aku dah jadi double XL..hahaha




Mase ni nak turun dah....jap jek kat atas ni sbb xthn panas..dah kul 11 le katakan...






tgkla muke mak aku tu...suke dalam derita..hahaha...mmg die gayat!


Pemandangan dari dalam cabel car....


air pancut oriental village...


sempat singgah kat telaga harbour utk amik gambar berlatar belakangkan kapal2 yg ade kat situ





Destinasi seterusnya adalah ke underwaterworld langkawi....yang tu kite sambung part 2 plak ye...aku busy ni..ade keje nak sambung buat...kalo nak tgk gambar yg lebih byk boleh tgk kat facebook aku...layannnnn...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...