Thursday, April 15, 2010

Langkawi-part 2

Haaa...harini kite bertemu lg dalam rancangan..jalan-jalan cari pasal...hehehe tibe2 mukadimah xbleh blah...harini kite sambung dengan citer langkawi part 2 plak...lepas terbang nun jauh ke puncak gunung mat cincang, kami menuju pula ke under waterworld...igt nak singgah kat telaga tujuh tp bile tgk nak kena menapak naik bukit utk tgk air terjun terus kensel...aku dah kepanasan dah masa tu...sampai kat under waterwolrd dlm kul 12 tghri...sib baik dlm tu sejuk..byk gak ikan pelik2 yg xpenah di lihat ade dlm tu..yg paling best tentula time tgk penguin...suker giler sbb penguin tu cute sgt..kan best kalo dpt bw balik sekor...hahahah


Mase ni baru masuk...ini gambar ikan patin..kalo xsilap aku la...


tgk ikan tu..pndai betul pose..siap tgk kamera lg..


ha yg ini adalh singa laut..singa laut ni asik berenang macam org menggelupor kena air panas...dah la tu asik memekak jek..tp xpe sbb mmg xpenah tgk pun singa laut..tgk dlm tv adela..




inilah die si cute mute itteww....sgt geram dgn kekiutannye..mmg rase mcm nak bawa balik sekor supaya dpt kubuat binatang peliharaan...dah la jalan terkedek-kedek..mcm mak limah lak(kesian mak limah tiba2 dikaitkan dlm ini story)


flash camera dah mengganggu aksi kami dgn mr.penguin..tp kalo xde flash gamabr gelap gelita lak...sabar jek la.


belakang aku tu ade sekawan jaws..walaupun aku xkawan dgn diorg..tp jaws tu xbape nmpk lak...


nampak x ikan besar kat belakang tu??seriusly aku pun xtau tu ikan ape...


cuba teka apakah ini...ini adalah ikan batu...kalo xtgk betul2 mmg igtkan batu tp sebenarnye ikan...mmg menakjubkan...(besar sungguh ciptaan Tuhan)


inilah en.kuda laut..cantik x?aku suke la sbb dah mcm bunga orkid lak kuda laut ni..spesis yg xpenah aku tgk...


sebelum balik amik dulu gambar depan under water world...

lepas ni kami terus pi mkn kfc sbb dah kul 1 tghri..perut aku pun dah menyanyi dah..lepas dah melantak(hodoh betul guna perkataan melantak. ;)) kami bergerak pula ke kawasan beras terbakar...fuh mase ni mmg panas terik..panas kat pulau ni lain mcm betul...rase terbakar la kulit..




beras terbakar kat sini dah xberapa nak ade dah...lagipun die dah pagar tempat beras tu so kami pun xtau yg mana satu beras terbakar..nmpk benda itam2 tu, tu la agaknye..

Kat sini aku sempat rembat kain batik 2 helai dgn kain pelikat..bukan ape nnti dlm pantang nak kena guna byk kain batik..kain batik aku bukannye byk sgt sbb jarang2 pki..skrg jek rajin pki kain batik sbb sleuar pendek dah xmuat..heheheh

Lepas tu kami terus ke makam mahsuri..kena bayar rupanya nak masuk dlm ni..makam tu terletak kat perkampungan mahsuri...bile nak keluar, hujan lebat lak..sib baik dah nak balik..just nak gi jln2 usha2 ape yg nak di beli esok jek..


inilah makam mahsuri tu...bile ade kat sini terasa mcm mana seksanya die nak mati..kesian die kan??






ini lak adalah rumah pandak mayah iaitu ayah mahsuri..masuk gak kejap..tp xleh thn panas...

okaylah sampai sini jek part 2 langkawi..ade mase aku sambung part 3 lak...lepas balik dari makam mahsuri kami terus ke pekan kuah and survey harga cokelat sbb esok nak beli..aku pergi kat idaman suri sbb aku tau kat situ murah...kat idaman suri aku rembat lg sehelai kain batik and 2 helai towel yg cantik...puas hati...cokelat beli hari esok..nnti aku sambung..daaaa

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...