Friday, April 16, 2010

Langkawi-part 3 (last part daaa)

Akhirnye berjaya gak aku menyiapkan tugas mengupdate blog aku dengan kisah langkawi...heheheh macam ade bos suruh jek...dalam pade aku dok busy dgn kerja sempat lagik curi2 mase utk update...kalau xbuat mcm ni mmg ntah bilela aku dpt update...inilah part terakhir..ini adalah hari terakhir kami di langkawi...Flight kami kul 8.15 malam...so sementara ade mase tu kami nak pergi jalan2 lg..


Mase ni nak check out...kami check out dalam kul 11.30..sempat lg amik gambar sekitar hotel...mase nak check out barula kami tau yg sebenarnye hotel tu dah tutup sementara untuk renocation..patutla xramai orang...aku igtkan dah xlaku...hanya mereka yang dah booking awal saje akan di layan...sape2 yg dtg nak masuk hotel mmg xboleh sbb hotel tutup..




swimming pool hotel ni...


me and my mom...


inilah private beach hotel ni...tp kami xmandi pun kat sini sbb xde org mandi pun...





Selepas check out drpd hotel kamiterus menghala ke pekan kuah...kami sempat masuk dalam langkawi mall tp xde ape2 yg menarik..same jek mcm mall kat Kl ni...jam pun dah pukul 1 so kami terus ke Jeti utk jalan2 dan makan..kami makan kat restoren hameed's..uiihhh mahalnye..suamiku amik nasi dengan ayam dan sotong goreng kena RM9.50. mak aku amik ayam sahaja dah kena Rm8.50..mmg betul2 cekik darah...aku just amik mee goreng jek..itupun xsedap...

lepas makan kami terus ke dataran Lang kat sebelah jeti tu...mase tu jam dah pukul 1.30ptg..mmg panas terik..rase xsanggup nak ke replika helang tu tp bile lg nak pegi...dah alang2 sampai kat jeti,pergi je la...




abaikan aksi mak buyung ni ye...tibe2 xsedar diri sekejap..hahahaha


aku,angah dan mak


bersama suami tercinta...




kami lepak kat sini..kat bawah sayap helang..kat sini redup sikit...aku mmg dah melampau panas dah mase ni..penat pun ye jugak...

lepas ni kami terus ke pekan kuah utk cari brg2 yang boleh dibeli..mak aku dah tentulah cari baju2 utk cucu-cucunye itu..aku just sambar baju kelawar jek...baju t-shirt langsung xbeli sbb badan dan mengembang...cokelat mmg aku borong sbb nak bagi kat kengkawan ofis sikit..lagipun coklat kat sini mmg murah...berbaloi-baloi...aku dgn mak aku rembat satu set cawan kopi sbb cantik..mmg gambar kat cawan tu gambar kopi..aceli aku beli 2 set cawan..satu lg gambar bunga ala2 english style..mmg menarik...puas gak la hati walaupun xdpt beli byk sbb takut kena cukai selain air asia dah hadkan barang yg boleh bw dlm flight kepada 7kg shj...

bile dah habis shopping, kami pun dah xtau nak ke mana lg...jam pun dah pukul 4 ptg..kami terus ke airport..sebelum smpi airport kami singgah kat pantai cenang tempat Na-o-mei berlakon...amik gambar kejap and terus ke airport..kebetulan bile smpi airport hujan lak turun...kami stay dlm kete sbb payng xde...lame gak tunggu last2 kami lari jek dlm ujan...dlm kul 6.30 kami check in....









nasib baik kali ni flight xdelay...on time.so semuanya selamat..





itulah serba sedikit citer pasal percutian aku ke langkawi....lepas ni mmg dah xde plan nak pergi jalan sbb dah ade anak...kalo nak berjalan pun nak kena tunggu anak dah besar sikit...rasenya setakat jalan yg dekat2 tu adela kot mcm pergi ke wet world ke, air terjun ke, piknik ke...kalo bercuti erm..ntah bile lg agaknye...okayla...bertemu lg di lain entry...daaaaa

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...