Thursday, April 22, 2010

Sakit Kaki

Bile tgk kat widget sebelah rase neves jek sbb tinggal 67 hari jek lg sebelum aku deliver...xdpt nak bygkan sama ade aku mampu ke x nak thn sakit mase bersalin..takut seyy..

Malam tadi mase aku tgh tido tibe2 jek kaki aku mcm cram..urat tegang semacam kat bhgn betis..fuhh sakit gile..rase mcm nak menangis sbb kaki tu mmg xboleh nak gerak..geramnye sbb aku xdela pulak meregang-regangkan kaki..tibe2 jek kena...xpasal2 harini aku berjalan terhencut-hencut sbb kaki ni xboleh nak ditekan sgt..selalu tu kalo kena kejap jek sakitnye..xlah terbawa2 smpi siang...kenape ek???kalo tiap2 mlm kena mcm ni mmg haru...xdpt nak digambarkan sakitnye..

lagi satu...skrg aku dah kena heartburn..lgsg xboleh nk mkn pape yg ade lada walaupun xpedas...asal ade lada jek dlm makanan tu terus dada ni rase pedih terbakar...smpi xlena tido..kesannye berpanjangan smpi sehari..mkn waktu pg, still rase pedih smpi nak tido...serba salah aku skrg sbb xtau nak mkn ape..hari2 mkn benda rebus jek boring gak...bukannye boleh buat berat aku turun...bertambah lg adela...

pasal berat badan lak...pun buat aku tension..kenapala aku ni senang sgt nak naik berat...makan sikitpun naik byk...lagila kalo mkn mcm biase..berkilo-kilo leh naik..bukannye aku melantak sgt pun..mkn cam org normal gak...susah betul genetik gemuk ni...kalo xmakan xmau turun..tp kalo mkn naik beranda-ganda lak...gerammnyee...

erm..ntahla ek...lantakla nak naik berat ke,sakit kaki ke, ape ke..yg penting aku selamatkan lahirkan baby aku ni..and die akan jadi baby paling comel utk aku...hopefuly semuanya berjalan lancar...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...