Wednesday, May 5, 2010

mata bergerak...

tgk tajuk tu jgn lak korang igt mate tu bergerak pegi tempat lain..tp maksud aku mata tu mengedip-ngedip(betul ke word yg aku guna nih)...orang selalu kata kalau mata mengedip tu maknenye kite akan menangis or akan jadi sesuatu yang xbest...bagi aku aku mmg percaya benda ni..tp aku percaya kalau mata kanan maknanye nak ketawa or happy la..tp kalo mata kiri mmg nangis or unhappy...

sejak hari isnin mata aku ni dah mula mengedip dah..mata kiri lak tu...haih ati dah xtenang dibuatnye..kebetulan lak suamiku nak pergi outstation ke batu pahat..lagila hati xtenang..dok terpikir napela mata aku ni...and sgt berharap xde pape berlaku pada suami aku tu...

alkisahnye...bukan sesuatu berlaku kat suami tp sesuatu berlaku kat aku..mmg hawau betul..kete aku kena langgar hari semalam..lepas kete kena langgar terus mata behenti mengedip..mmg betulla...malas aku nk citer mcm mana perlanggaran berlaku..yg penting aku selamat..kete pun selamat..cume kena kat sportrim jek sikit..pastu ade sikit jek calar kat bumper..mmg kalo org xtgk betul2 xkan perasan...sbb calar tu sgt kecik...and sportrim tu just calar sikit..xbengkok pun..alhamdulillah..

just nak bg nasihat kat pemandu2 kategori veteren..kalo rase mata dah xbape nk nampak and kederat pun dah kurang, xyahla sibuk nak drive..kan dah menyusahkn org...xpasal2 aku dah meyumpah2 org tua semalam..nasib baik apek yg kena sumpah..xla rase bersalah sgt..hehehe

so aku nak sarankan kat korg kalo mata korang mengedip itu mmg satu isyarat akan berlaku sesuatu sama ade besar atau kecik..mungkin korg menangis sbb sakit perut jek or ade saudara jauh yg meninggal..tp terpulangla sama ade nak percay atau x...sbb aku sendiri xde penjelasan saintifik pasal ni...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...