Monday, May 10, 2010

Satu hari yang emosi...

pernah tak anda rasa xsedap hati dan rasa sedih sgt?tibe2 rasa mcm nak menangis walaupun anda xtau sebab musababnye...


erm..itulah yang aku rasa semalam..semuanya bermula selepas aku balik dari tugas aku sbg penjaga periksa tghari smlm.aceli aku dah mula rasa xsedap hati since hari jumaat tp aku buat dek je sbb aku sedapkan hati sendiri bhwa xde pape yang berlaku...dan alhamdulillah mmg xde pape berlaku..then hari smlm lepas balik kerja aku melepak tgk tv dan akhirnye tertido..bile aku bgn tido rase xsedap hati tu makin menjadi-jadi tp aku still buat mcm xde pape...


ptg tu suamiku pergi jogging dan aku tinggal sorang2 kat rumah sambil layan badminton.bile dok sorang perasaan xbest tu makin menjadi2 sampai aku rase nak nangis sgt. Then aku call mak aku untuk ucap selamat hari ibu...bile dah ckp dgn mak, aku masih lg rase xbest and sedih sgt. tp again aku buat xreti je..bile suamiku balik dari joging and die tanya nak masak ape, air mata aku dah mula bergenang. suamiku perasan and tny kenapa aku sedih?aku ckpla aku xsedap hati and rase sedih sgt tp seriusly aku lgsg xtau knp aku sedih sgt2. suamiku peluk aku smbil usap bahu utk tenangkan aku..die pun konfius knp aku sedih..aku lagila konfius. Lepas dah menangis beria-ria pun aku masih lg xmmpu nak hilangkan rase sedih aku sbb hati masih rase xsedap..it feels like something bad going to happen (hopefully it was just my feeling). lepas maghrib suami ajak aku pergi jusco utk mkn malam and tgk brg2 baby sbb suami tahu mmg aku suka sgt survey brg baby walaupun xbeli pape. akupun setuju dgn hrpn mmg aku akan happy.


sampai kat jusco kami decide utk mkn KFC.sementara tunggu suami beli KFC, aku start to feel sad again..nasib baikla dpt cover sbb ramai org dlm KFC tu...makan KFC pun xberapa selera. dpt habis seketul je ayam...lepas mkn kami terus ke brgn baby..mmg hati aku terhibur sikit tp setakat tu je..bile balik kesedihan tu dtg semula...but aku mmpu utk thn diri drpd menangis. and aku decide utk terus tido...


harini ini aku masih lg rase xbest...dan aku juga masih tak tahu knpa aku sedih..kenapa hati aku rase xbest sgt..persoalan ini terus bermain dlm kepala aku...skrg ni aku sgt2 tiada mood utk bekerja kerana aku rase berserabut sgt...ya Allah kenapa aku rasa macam ni????

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...