Wednesday, May 12, 2010

Tak tau nak letak tajuk ape...

Hehehe..(xpasal2 sengih). aku nak cerita sikit ape yang aku alami bile kandungan dah makin besar ni..setiap malam sekurang-kurangnye 2 kali aku bangun utk buang air..wah sgt terseksa sbb badan dah berat and bile rase nak buang air tu lgsg xleh nak thn..pedih betul mencucuk tuutt aku. kalaula boleh buang jek atas katil kan best (tibe2 rase mcm nak pki pampers)..bukannye ape badan aku ni dah makin besar..segala-galanya besar..so bile nak bangun tu mmg azab sikit...skrg ni naik tangga pegi bilik pun dah rase mengah mcm baru lepas jogging.kalau masak pun penat...yela kena berdiri..kalau dok atas kerusi xsmpi lak aku nak potong sayur ke menggoreng ke...kalau nak duduk kat bawah lak, bile nak bangun tu mmg payah sgt..terbatas pergerakanku..

aku xpernah membayangkan badan aku akan jadi seberat ini (mmg berat sgt)..muka dah chubby (dagu dah ade 2 la..huhuhuu)...punggung tu mcm nak meletop je gayanye..kaki toksah ceritala..dari peha smpi ke tapak kaki..semuanya besar..kdg2 bile tgk bdn sendiri rase ngeri lak...aku terfikir mcm ni la agaknye org gemuk membawa badan..terseksa...bukan senang kite nak heret badan yg berat ni...and aku tekad aku xnak terus-terusan mcm ni...

sekarang ni pun rase xsabar nak deliver sbb sgt2 nak cuti..sudah bosan dgn urusan office yg sgt ntahapeape...hoefully anakku akan lahir seperti yang dijangka..kalo nak awal pun jgnla smpi 3 minggu awal..2-3hari okala kot..and kalau nak jd baby overdue pun jgnla smpi 2 minggu ye sayang..2-3 hari jek cukup..hehehe

sekarang ni baby sgt aktif..menendang,mengeras,berenang, summersault bagai..xlarat perut dgn karenah anakku ini...kdg2 tu rase sakit bile perut ni tegang jek..tp itula yg seronoknye..suami pun teruja bile baby bergerak..doa ku moga semuanya berjalan lancar...sekarang ni aku boleh dikatakn dah bersedia nak bersalin (tapi takut-takut berani je ni). dua orang kawan aku dah pun selamat melahirkan so akupun semangat nk follow diorg....so korang doakanla aku ye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...