Friday, August 27, 2010

Buka Puasa di Restoren Nelayan

Semalam bersamaan dengan 16 ramadhan, suamiku membawa kami berbuka puasa di luar..Lokasinya adalah di Restoren Nelayan Titiwangsa.. Kami tak la pergi satu family jek tapi sekali dengan ofismate suami. Harga buffet kat sini tak lah mahal sangat. Cuma RM35 jek untuk dewasa.. Menu utamanya adalah Steamboat selain ada masakan melayu, cina, kuih-muih termasuk roti jala dan juga satay.. Untuk harga RM35 ni memang puas hati la makan steamboat die.. Ade udang galah dengan ketam. Puasla makan sampai nak termuntah sebab kenyang.. Lagipun kalau dah ambil kena habiskan sebab setiap makanan yang dibazirkan akan di charge RM 16 untuk 100 gram. Sape2 yang amik banyak sampai tak hengat dunia tu kenalah makan sampai meletup perut... ekeke. Nasib baiklah kami amik secara berhemah..itupun kenyang yang amat. Tapi dekat hanya air mineral dengan lai chi kang saje yang ade.. So memang kena beli air lain.. Air lain tu tak termasuk dalam pakej buffet tu..


Inilah steamboatnye.. Kuah die memang sedap. Marvellous.(Jaga-jaga air liur korang dah meleleh tu..hihihi)


Ini antara menu yang kami makan semalam...Ade lagi sebenarnye tapi sbb busy makan so xkesah nak amik gambar.


Anak ku semalam mmg pandai..bile time nak berbuka dah tak nak dok dalam stroller..Sebelum tu okay jek.. Terpaksalah Tok Mak pegang die..Notti tau!


Lambat lagi nak azan ni..Sempat kalau amik gambar dulu..ekekeke.(Sila abaikan saya yang gemuk tu ye!)


Angkat daripada stroller terus diam..Tengokla muka die..baik jek. baik ada makna tu..kihkihkih


Tengah melantak ketam..(Sekali lagi sila abaikan kegemukanku iteww)


Ehem..ehem..malas nak cakap lebih-lebih..hahaha


Abang aku yang dah kekenyangan..Masa ni offer ape jek kat die semua die tolak...


Inilah Ofis mate suami yang ade semalam..


Sebelum balik kite posing dulu...(Eh.nampak kurus la pulak..Pandai abang aku amik angle..:P)


mama chubby..nampak lebar jek


Anak dah tido kite pun balikla.. sebelum naik kereta amik gambar dulu..
Kami balik pukul 9 malam. Anak aku pun dah tido dah masa ni.. akupun dah ngantuk.. Sampai jek rumah terus siap2 untuk tido.. tapi malam tadi anak aku tido resah sikit.. asik nak susu jek..sampai sakit pinggang aku.. Last2 aku tak bangun pun sahur sbb terlalu ngantuk.. mak aku bagi air dengan kurma and aku makan sambil tido( eh, boleh ke?) hahaha. Esok kami nak balik segamat sebab nak hantar mak dengan anak. Next week entry aku mesti entry emosi sebab anak kat kampung.. daaaa

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...