Wednesday, August 25, 2010

Tempahan Kuih Raya

Semalam lepas balik dari keje mak aku bagitau yang pak ngah aku call. Die nak minta aku buatkan 4 jenis kuih raya. kuih tu ikut suka aku nak buat kuih raya ape. Erm...aku dah ade anak ni payah sikit nak buat sbb anak aku tu kerap menyusu badan.. tapi last weekend aku dah buat dah 4 jenis biskut raya...Tak plan pun nak buat kuih tp sebab last year tak dapat buat kuih tu so tahun ni aku buat kuih yang aku teringin nak rasa jek...Resepi dengan gambar nanti aku kongsi dalam entry lain ye.

So sekarang berbelah bahagi nak terima ke tak tempahan daripada pakcik aku tu..tak terima kang rase xbest lak sbb setiap kali nak buat baju mmg aku tempah dengan mak ngah. Tengoklah ujung minggu ni kalo aku berkesempatan nak buat, aku buatla ape jenis kuih pun... kiranya inilah titik permulaan aku nak bisnes kecil-kecilan ni...aku pun ade plan nak terima tempahan brownies cheese cuma takut xsempat jek nak buat...Mula-mula ni terima tempahan daripada sedara-mara je la dulu...Okayla sebenarnye mood aku dah tercalar sejak awal pagi lg..tapi sebab malas nak bergaduh dan sakit hati, aku cerita pasal kuih raya je..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...