Monday, September 20, 2010

2 kilossssss???????

Lunch time tadi aku memberanikan diri timbang berat kat medical room kat ofis ni...memang mengezutkan la resultnye...berat aku naik 2 kilo daripada last week...huhuhuhu sungguh drastik sekali kenaikannye iteww.agaknye kalau aku cuti seminggu macam orang lain mau bertan-tan berat aku naik..baru cuti 4 hari dah naik 2 kilo...arghhhh camne ni???takkan makan carrot macam bugs bunny lak
kalau cepat kurus takpe gak..dibuatnye berat aku duduk jek tingkat 11 tak nak turun lift pergi ground floor tak ke haru aku..suffer suffer..

hati: Hai la perut..cuba-cubala control nafsu-nafsi kat makanan berlemak lagi kaya kolestrol tu..
perut: bukan aku yang nak...dah tuan badan ni sumbat takkan nak biar jek...
hati: ko tahanla lapar sikit..makan ala kadar jek..
perut: eh, bukan ko ke yang tak dapat tahan tengok semua makanan tu??lepas tu ko antar isyarat kat otak suruh tuan badan makan...otak pun tak leh wat ape sebab ko dah paksa...
hati: eh, eh, ye ke aku yang nak??? (hati tersengih buat muka tak bersalah)

3 comments:

Fieza79 said...

sihat udah la Anne...hehee biasa la tu musim perayaan ni byk acara mkn2...kalo naik pon berbaloi..hahaa

Pencacai Alim said...

aku pas puasa ni, seluar dh longgar, tapi berat maintain..cis..

AnneRaini said...

P.A:bagusla seluar longgar..dpt gak pakai...aku ni betis pun tak lepas huawrghhh

kak fieza:tamo naik..mau turun...sebulan pose baru turn 2 kilo..seminggu raya dah naik balik 2 kilo..tidakkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...