Friday, September 24, 2010

Floor lamp

Tiba-tiba aku rasa minat lak nak beli lampu lantai@floor lamp. Gara-gara rumah baru tu apartment so aku rasa floor lamp sgt ideal untuk diletakkan di sudut ruang tamu. Belek-belek punya belek (dalam internet dan catalog IKEA) ada a few floor lamp yang aku rasa okay..Gambar aku curi dari website ini

Lampu ni macam menarik kan?Warna hitam memang menjadi pilihan aku since tema rumah aku merah hitam putih (tapi sofa warna coklat..tak kena langsung).. nampak moden tapi tak tahulah sesuai ke tak dengan cabinet tv kat rumah tu.

Sangat suka lampu ni...design yang menarik..moden kontemporari tapi tak terlalu studio style macam yang atas tu...menjadi pilihan aku yang paling aku suka setakat ni...i likeeee

Yang ni pun aku suka gak..And aku rasa design yang ni paling cocok dengan theme rumah aku...kalau dapat yang ni memang puas hati...:)

Lampu ni nampak macam rak kan?seolah-olah lmapu tu di susun atas rak..(ye jek aku ni...).Nampak macam pokok lampu pun ye juga..Kena dah kalau nak letak kat rumah..(semuanya kena..ekekeke)

Tapi semua lampu yang aku mention kat atas tu bukan buatan Malaysia..harga pun dalam dolar...kalau convert dalam ringgit Malaysia dah boleh beli set sofa moden dari courts..hehehe. Punahlah impian aku..So setelah dibelek-belek akhirnya lampu IKEA ni jek yang boleh dibeli...
Harga pun murah..Rm40 jek.Tapi nak kena berhati-hati la sebab material keliling tu kertas jek..Tapi kira oklah kan dengan harga tu aku dah dapat lampu yang boleh tahan moden ni..Kalau kertas die koyak aku boleh ganti dengan kain sifon yang jarang tu..hehehe..aku kan kreatif..Kalau tak kreatif takdelah aku jahit langsir sendiri..ahaks (jahit langsir bodoh2 pun banggo)..

Next week sebelum pindah kena paksa suami pergi IKEA untuk beli lampu ni..sebelum kehabisan stock..

1 comment:

Nor Arinee Mat Saaud said...

salam ,

sy juga sdg mencari Floor Lamp yg sesuai utk tema rumah Classic Minimalist utk dipadankan dgn perabut minimalist.

enrty ini banyak menambahkan idea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...