Wednesday, September 29, 2010

Lunch di Kirishima Restaurant

Lunch hari ni special sikit sebab kami dak-dak ofis pakat2 pergi makan kat Kirishima Japanese Restaurant... Memang kat sinilah port officer2 pergi makan sebab dekat je dengan ofis... Kami lak makan kat sini 3 bulan sekali bolehlah sebab harga makanannye tak murah macam makan nasi berlauk..(of course la kan). Aku memang suka makan Japanese food kat sini sebab sedap...Kalau nak rasa bolehlah ke Kirishima restaurant yang terletak kat Duo Residency, sebelah Singapore Embasssy kat Jalan Tun Razak. Berbaloi..

Ni menu ofismate aku.. Saba Steak and Tempura Set... Dalam set ni ada salad, chawan mushi, pickles, nasi, mackerel yang dimasak kicap (serius sedap), tempura (udang dan sayur2) dan miso sup.

Yang ni lak menu aku Ten Zaru Soba.. Mee soba yang dihidangkan dengan kuah kicap tapi dihidangkan sejuk.. Kat bawah mee tu adalah ais ye..And ada juga tempura...Aku malas nak order set sebab banyak sangat..nanti terlebih kenyang..yang ni pun dah senak perut..hehehe

posing dulu sebab makanan belum sampai.

gambar ni sebenarnye mengadap cermin tau...kreatif tak???

comelnye aku...(hahahah, ayat tak boleh blah)

Kat sebelah restaurant Jepun ni ada restaurant Delicious..Makanan kat sini lebih kurang jek harganya dengan Kirishima..tapi memang tersangatlah deliciousnye..nanti kalau ade duit lebih (jarang ada lebih) bolehlah makan kat delicious pulak..

5 comments:

~cik manis~ said...

huhu tak reti mkn japanese food. akak ajar leh? ekekeke

diriku said...

macam best je..he2

AnneRaini said...

senang jek manis..japanese food cara makan die ikut mulut gak..hihihi

Fieza79 said...

sekali sekala jadik org jepun...!
best nya...tk penah lagi merasa mknan jepun..huhu

AnneRaini said...

kak fieza sy dulupun tak suke..konon geli tp lame2 favourite lak..paling sy suka unagi..unagi tu belut la..sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...