Wednesday, September 15, 2010

Macam mana nak tingkatkan trafic blog anda????

Aku mendapat tips ni daripada blog Cayril-z yang mana die pula mendapatnya daripada blog WardahIlmu.. Sebenarnya ada cara nak up kan trafic kat blog kita ni.. So akupun nak mencuba..Tak cuba mana nak tau jadi ke tak...Kalau nak cuba marilah follow aku ni..Sama-samalah kita mendapatkan hasilnya..



1. Mula-mula anda perlu buat satu artikel lebih kurang mcm artikel ni atau copy paste jek artikel ni..Kemudian letaklah tajuk yang menarik..(Tajuk aku ni mcm tak berapa menarik so anda mesti ada idea tajuk yang lebih mengancam.. )

2. Letakkan link-link URL seperti yang di bawah ni dalam artikel blog anda. Senang cerita follow jek yang macam aku buat.

1. Bila aku menulis blog

2. NawNaj Blog

3. Tubelawaks

4. telordibasuh

5. talksaid..

6. whatiseenxxx

7. wanzi

8. AdahRia

9. izyantie collection

10. Nur Misnan

11. thegadispink

12. KL Urbanite

13. Blog Dieyna

14. Cayril-Z

15. Blog Suka Hati Aku (Anneraini)

PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625


Haa..begitulah cara-caranya...Hope anda fahamla ye..Kalau rasa-rasa nak tau betul ke tak, silalah cuba cara ni..Insyaallah, manalah tau trafic blog anda dan aku juga akan jammed lepas ni..hihihih



**ps:janganlah menipu pulak ye..marilah kite tolong menolong sesama blogger...

6 comments:

~cik manis~ said...

waa ni mcm entry berantai je. tag name blog strusnye. menarik3. ekekeke

Cayril Ikhwan said...

salam kepada tuan blog....tak salah kalau kita mencuba

nusha said...

msti try ni..
xphm sy tnya akak ea..

Pencacai Alim said...

traffic aku xpnh nk up..hakhak

FiZ said...

salam...

kak...cmne..mnjdi tak tips ni?da check tarffic?kalau mnjdi...nak ikut la..hehe...

AnneRaini said...

naikla sikit tapi takla sampai jam..naik lebih kurang 20 view sehari...oklah drpd sebelum ni..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...