Tuesday, September 14, 2010

Mari Basuh Rumah!

Since hujung bulan ni aku nak pindah rumah, so malam tadi pergilah membasuh rumah baru. Serius kotor lantai die sebab masih ada habuk-habuk simen. Dua kali kami mop lantai tu. Mula-mula aku sapu lantai, buang segala habuk. Lepas tu suami lak take over mop lantai. Sambil die mop lantai tu aku settlekan bahagian kabinet dapur. Habis aku lap kabinet tu sampai tingkap dengan grill pun aku lap..Fuhh penat.

Semalam dah bawa sikit barang ke rumah baru. Hari ni aku nak kemas lagi barang-barang yang kecik-kecik so boleh transfer terus. Nanti sewa lori untuk bawa barang yang besar-besar jek.

3 comments:

ijad said...

selamat hari raya

FiZ said...

wah...rajinnye..smpai gril umah pun di sental ek kak...hehe...

AnneRaini said...

hahaha...terpksa sbb gril pun berhabuk...(kalo ikutkan hati, dinding rumah pun nak cat. *wink*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...