Friday, September 24, 2010

Mari Tonton Filem Magika

Malam tadi aku telah berjaya menonton filem Magika yang ditunggu-tunggu. Hah, mesti anda nak tau best ke tak filem ni kan???? Ini adalah review aku ye..Diulang review aku..Pada aku filem Magika ni enjoy...feel tengok filem ni happy jek..Sebabnye???

Yang pertama ada Ziana Zain (aku peminat mati keras die). Suka tengok lakonan Kak Ziana dalam filem ni..Annoying betul tapi best tau...

Yang kedua sebab ini filem muzikal so banyak lagu..terasa macam tengok teater muzikal P Ramlee dengan Gamat dulu..Lagu-lagu dalam filem ni catchy...seronok jek dengar..Aku paling suka lagu ala-ala rock yang dinyanyikan oleh Kak Ziana, Mawi, Diana dgn Fimie..layannn...Lagu 'Mana nak lari' pun best...

Yang ketiga watak-watak dalam filem ni kelakar dan pelik..Cuba korang bayangkan, Hang Tuah cakap utara..ada ka patut! Lepas tu, Puteri Gunung Ledang, hodoh dan gemuk.. tapi dialog Sabri Yunus memang kelakar..kihkihkih

Okaylah malas aku nak cerita lebih-lebih..Anda tengoklah sendiri..Kang kalau aku bagitau semua, takde feel pulak bila anda tengok filem ni nanti..Bagi aku filem Magika ni memang MAGIC...Kat sini ada trailer Magika..Kalau tak pernah tengok or tau pasal filem ni, boleh tengok trailer ni..Layannnn!


*ps: ini pendapat aku..Aku suka filem ni..Lain orang lain pandangan..tengok dulu baru tau!

6 comments:

Fieza79 said...

best ke...ari tu kami g tgk citer 4 madu...yg tu lom tgk..

AnneRaini said...

Pada saya best la...tapi suami saya kate ok jek

manggosteen said...

tak berapa yakin la ngan crite2 camni..

AnneRaini said...

terpulang diri masing2..sy pun asalnye sbb minat ZZ and turn out cite ni best..for me la..org lain mgkn xsuke

manggosteen said...

ye la kot.
masing2 ada pendapat sendiri..

Azwandy Bin Muhamad said...

Saya nak tgk cite ni...
Tapi, xde kesempatan lagi...
Huhu...
Cite ni wat penggambaran kat ladang UPM...Hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...