Monday, September 20, 2010

Raya lagi!

Tak habis lagi cerita raya..meh sini aku nak sambung cerita raya aku kat rumah mak aku lak...Balik kerja hari rabu tu kami terus gerak balik segamat.. Sampai rumah lebih kurang pukul 9 malam..Siap-siap mandi segala,tak lama tu aku terus tido..hehehe ngantuk beb!

Esoknye hari khamis barulah pergi beraya.. balik kampung abah kat labis tapi just pegi rumah pak long aku jek sebab rumah tok-tok sedara family aku dah pergi raya kedua aritu...So lepas rumah pak long kami terus ke Felda Tenang pula.. Raya rumah tok-tok sedara...Pakcik-makcik mak dengan abah. Tak banyak pun rumah..3 jek kat Tenang tu...Balik beraya, abah ajak singgah makan mee bandung kat Labis..layannn..Dah kenyang melantak apalagi balikla..Tapi aku tak balik terus...Singgah dulu kat bandar pergi cari kain langsir untuk rumah baru..Langsir rumah lama tak dapat digunakan sebab tingkap rumah baru tu semuanya tinggi mencecah lantai...nak tak nak terpaksa gak buat langsir baru...takpelah langsir lama pun tak pernah berganti....

Malam tu aku terus gunting kain tu and mulakan projek jahit langsir..sampai pukul 12 lebih baru stop..itupun baru dapat 1 tingkap...sakit pinggang lorr..

Hari Jumaat balik Kg. Kuala Paya kampung mak..pergi rumah mak long, cik hindun dan atok ayah..rumah yang lain tak pergi gak sebab mak dah pergi raya ketiga aritu.. so just pergi rumah mak sedara aku je la..Kami pergi pagi so tghari tu dah balik sebab suami nak pergi sembahyang Jumaat lak. Lepas semua (yang lelaki) balik dari Masjid, kami bersiap-siap pula nak raya di Keratong rumah adik abah dan makcik mak..Balik dari keratong pergi pula taman yayasan rumah sepupu aku...fuhh sakan aku beraya hari jumaat tu..Collection duit raya Kasyah pun mengancam...Malam tu sambung lagi jahit langsir...

Ini gambar sebelum gerak pergi raya...comel tak? Bukan Kasyah tapi aku..kihkihkih




yang ni gambar hari Jumaat..Pakai seluar jek.Malas dah nak pakai baju kurung...



hari Sabtu pun kami pergi beraya..kali ni kami beraya bertiga jek sebab mak tak ikut..Kami pergi raya rumah Atok suami, dan rumah kawan baik aku ezarn...Lepas raya rumah atok kami balik rumah mak mertua jap sebab janji nak pergi rumah ezarn tu petang...So sempatla lunch rumah mak dulu..dah pukul 4 baru kami gerak ke rumah kawan aku tu... Mak kawan aku tu masak laksa..memang sedap..bertambah aku makan (abisla diet aku). Malam tu pula, family suami datang beraya rumah mak aku...Disebabkan diorang tak roger awal-awal nak datang so aku just buat cekodok jek..pastu goreng keropok lekor..huih layannn makan cekodok cicah sambal sardin dengan teh panas...Masing-masing makan tak hengat..hihihihi..
Gambar Kasyah dengan papa sebelum nak pergi rumah tok yang..cute!

Hari Ahad sebelum balik aku menyudahkan projek langsir aku...Alhamdulillah dapat gak menghabiskan langsir tu..Complete sampai kat dapur pun ade langsir..hehehe. Petang tu sempat gak aku raya rumah pak nagah aku..tak jauh pun. dalam felda yang sama gak. Tapi terpkasa balik awal sebab Kasyah dah 'melepas'...Malam tadi kami gerak balik KL kul 11 malam..Nasib baik tak jam..Kul 1 dah sampai rumah..

Malam ni suami ajak pergi rumah putrajaya kemas baju..segala baju yang tak akan digunakan dalam masa 2 minggu ni akan disusun terus kat sana since rumah tu dah ade almari..Alamak aiii malasnya nak mengemas...

1 comment:

NoRMie said...

geramnyer tengok sicomel tu.. meh untie cium sikit.. muahhhh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...