Monday, September 13, 2010

Tak Patut!!!!!

Niat asalnye aku nak update cerita pasal raya..tapi hati ni terlalu sakit dengan perkembangan terbaru kes Datuk Sosilawati Lawiya..Ya, Allah tak tergambar betapa geramnye hati bila bace berita pagi tadihttp://www.cute-smiley.com ..Sedihnye hati kalau perkara itu terjadi pada keluarga sendiri..

Dalam dok sibuk-sibuk kite nak sambut raya tapi berita sedih pulak yang kite terima. Agaknye apalah perasaan keluarga Sosilawati tu ek? Sedih dah pastilah..tapi the real feel tu kite tak mungkin akan tahu kecuali kite berada dalam situasi yang sama. Kenapalah sesuka hati jek nak bunuh orang? Ingat nyawa orang tu takde erti ke? Cuba kalau orang bunuh kau lak..cemana? Sedangkan kalau kite bunuh kucing pun orang dah kate kejamnye tapi kalau bunuh orang tu dah kategori tahap dewa kejamnye tu. Alamak aii kalaulah peguam *%$##@@@ (perkataan mencarut.tidak dapat disiarkan di sini) tu ade depan mata aku, aku nak bakar die hidup-hidup..biar padan muka die. Taulah ko tu tak pose tapi agak-agakla pun kalau nak buat jenayah. tak kesian ke dengan anak-anak mangsa ko tu yang nak sambut raya dengan mak die...Cuba kalau anak ko kena culik pastu kena bakar mase deepavali, mesti ko meroyan gak (keturunan ko mmg kuat meroyan). silap-silap ko meraung nak bunuh diri sekali...bukanlah aku nak menggalakkan jenayah ko tu tapi kalau nak duit rompak saje tak boleh? Mesti ke nak kena bunuh segala? mentang-mentangla ko peguam bajet ko boleh lepas la? jangan harap. Bersiap sediala ko nak tunggu mati lepas ni.. dah kompem-kompem ko masuk neraka jahanam.http://www.cute-smiley.com

Kepada keluarga Datuk Sosilawati, aku nak ucapkan takziah. Bersabarlah dan sedekahkanlah al-fatihah semoga roh beliau ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Seriusly ini jek yang mampu aku cakap. Nak cakap lebih nanti orang kate "kau tak rasa, kau tak tau perasaan diorang ut". So salam takziah dari aku.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...