Thursday, October 14, 2010

Kalau Berpacaran

Anda pernah dengar tak lagu Kalau berpacaran daripada Sohaimi Mior Hassan dan Ana Raffali ni?? Tak pernah? Kalau tak pernah boleh dengar sekarang.. Aku suka dengan lagu ni. Bagi aku lagu ni adalah satu sindiran yang cukup bagus buat muda-mudi zaman sekarang yang sedang hangat bercinta. Lagipun sekarang ni banyak sangat kes buang anak. Kes hamil luar nikah dan kes seks bebas. Lagu ni sebagai satu peringatan. They have to know their limit in relationship. So guys (especially yang sedang hangat bercinta ditambah dengan gatal-gatal merenyam), do listen to this song and always remember.. Layan!



Kalau berpacaran

Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencuba aksi terlarang

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang

Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman

Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya

Yeah Kita sambung cerita kalau kamu berdua aku yang ketiga hahaha
Aku penambah perasa akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap Syahadah

2 comments:

nusha said...

uish,tros sy p kat 4shred ni nak download~~
xpnh dgq..

AnneRaini said...

yang penting lagu ni best...senyum2 sendiri bile dgr lagu ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...