Wednesday, October 6, 2010

Malique featuring Najwa - Senyum

Pernah tak dengar lagu senyum??? Lagu nyanyian Malique featuring najwa.. Well sekarang aku suka dengar lagu ni... Indah jek rasa.. Lirik pun indah.. melodi pun indah.. Aku suka nyanyi lagu ni untuk Kasyah. Setiap kali aku nyanyi (part chorus) mesti die senyum ketawa-ketawa yang beria-ia.. Suka mama! lepas tu kalau dah senyum beria tu mestilah nampak lesung pipit kat pipi kanan die tu.. Alahai comelnye.. lagipun lagu ni mesejnye baik.. Nak ajak semua orang senyum supaya kite semua gembira..Alah tak rugi mana pun kalau senyum...Lagi nampak cantik adalah.. So senyum!



Senyum senyum senyum Senyum senyum

Kacak luar Kacak dalam Kacak dengar sini
Kalau saya senyum Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum Dunia tiada penyakit

Senyum Tak perlu kata apa-apa
Senyum Tak perlu kata apa-apa
Senyum Tak perlu kata apa-apa
Senyumt ak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitivitiKalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...