Friday, October 15, 2010

Tindakan Nekad...

Malam tadi aku ajak suami pergi Nokia Center kat The Gardens Midvalley.. Semangat ni nak pergi letak deposit untuk Nokia N8 yang aku dah booking.. Sebelum tu aku dah call dah and budak Nokia tu kata priority akan diberikan pada mereka yang letak deposit dulu.. So since aku memang serius nak beli N8 tu akupun decide untuk letak deposit and hari sabtu dah boleh ambil telefon tu... wiiiii..tak sabar beb!

Kami gerak lepas maghrib and kami sampai lebih kurang pukul 8.30 malam kat The Gardens. Masa tu suami aku kate dah lapar gila so nak settlekan hal deposit telefon cepat-cepatla.. Sampai kat sana aku dilayan dengan tersangatla baik oleh budak Nokia tu..(mestilah baik sebab kalau aku beli dapat komisen beb). Dah tengok-tengok dah belek-belek akupu setuju nak letak deposit..hehe kalau tak belek-belek pun mmg aku dah nekad nak beli.. Masa budak Nokia tu tanya aku nak beli guna kad or cash, die terus cakap diorang ada easy payment guna kad kredit.. Suami aku yang dengar tu terus tanya boleh ke kalau guna kad kredit hijau aku... Budak tu kate kalau ikut skim diorang tak boleh tapi kalau ikut bank boleh.. So terusla cerita gitu gini gedebak gedebuk kata boleh bayar bulan-bulan guna kad kredit aku... Budak tu kata kalau tak caya boleh call bank and die boleh tolong callkan sekarang jugak..

Suami aku yang tibe-tibe berminat terus suruh aku call untuk dapatkan confirmation bank.. Aku tanya nak buat apa? Rupa-rupanya die nak gak beli telefon tu tapi nak ngendeng kad kredit aku..huh hampeh betul! Alasan die, kad kredit die dah banyak guna and kredit limit kad aku tinggi.. Pastu buat muka tak bersalah terus cakap kat budak Nokia tu "kitorang nak booking dua ye"..huhuhu nekad betul. Aku ni terus pandang muka die macam tak percaya.. Serius ke??? Die dengan penuh konfidennye jawab " Seriuslah. Nanti abang bayarlah bulan-bulan kat sayang." Terus lupa pasal lapar.

So malam tadi dengan tak semena-mena aku booking dua Nokia N8.. Aku punya warna hijau and suamiku amik warna silver... Hari esok dah bolek amik dengan jayanya.. Wah,,seriusly aku tak sabar nak pergi amik tepon baru... Esok kena bangun pagi-pagi sebab nak jadi orang pertama sampai kat sana... Tak nak beratur sebab dengarnya ramai yang dah booking...Hari isnin aku cerita dengan riaknye ye... Sekarang tak mo riak lagi sebab belum dapat..hihihihi (ayat tak boleh blah)

(p/s: Izan silalah cemburu buta dengan aku...)

4 comments:

nusha said...

BOLEHLA BG SY SATU GAK KAN3X??

AnneRaini said...

sepuluh pon boleh...tapi gambar jela..hihihi

FiZ said...

wahhh...nekad akak ye...bestnye..dpt n8...nanti akak buatla stu entry and upload gmbr bebanyak yer;)

haszuraidah ishak said...

waahhh..dah ade hpon baru..tercapai ler cita2 yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...