Friday, November 19, 2010

Klinik Pakar Kanak-kanak

Petang semalam lepas balik kerja, suami ajak aku ke klinik pakar kanak-kanak sebab batuk Kasyah tak baik-baik lagi. Ubat pun dah habis dah. Kesian dengar die batuk tak berhenti especially waktu malam. Bile die batuk mesti nangis sebab sakit agaknya. So suamiku dah takleh tahan dengar die batuk tambahan lagi ruam kat kelengkang kasyah pulak makin menjadi-jadi. So kami pun pergila ke Klinik kanak-kanak kat Bangi.

Masa kami sampai tak ramai orang tapi lepas 10-20 minit penuh klinik tu. Nasib baik awal kalau tak mesti lagi lama nak kena tunggu giliran. Doktor cakap memang batuk die lambat sembuh sebab die stay taska so lagi tinggila risiko nak berjangkit dengan budak-budak taska. Lagi satu ruam kat kelengkang tu bukan ruam biasa tapi jangkitan fungus. Patutla merah semacam jek. Pastu berbiji2 macam jerawat. Kesian kalau tengok. Sebelum ni Kasyah memang tak pernah kena ruam tapi haritu aku gatal nak tukar diapers die terus kena ruam. Sebelum ni kasyah pakai pampers comfort tapi aku tukar ke huggies dry terus merah. Pastu tak baik2. Sampaila sekarang. Tapi bagus gak die takleh pakai huggies dry tu sebab huggies tu lagi mahal dari pampers comfort walaupun mahal seringgit jek. Dulu masa aku pakaikan die mamy poko dengan huggies dry comfort ok pulak. Tapi yang dua ni lagi melampau mahalnya. Rugila sebba die suke berak..hahaha

Time nak bayar tu memang terkedu la sikit sebab total kena RM117. Mak aih, mahalnye. Caj doktor pakar ni berganda-ganda mahalnya. nanti aku nak soh anak aku jadi doktor pakarla, boleh caj mahal-mahal..huhuhu.
Jom main kuda jongkang-jongket.. Saje je letak die atas ni walaupun die tak reti main lagi.

Weeeee...weeeee....Sape yang suka ni? Mama ke Kasyah?

Alamak tak boleh blah betul muka aku tu...Muka orang penat baru balik kerja. Serabai betul.

Alololo..comelnye anak mama..Pandai pandang kamera ye..

Inilah suasana dalam klinik. Namapun klinik kanak-kanak so dalam die dah macam taska dah...

Lepas ni tak bolehla lagi pergi klinik ni kecuali masalah serius.. Kalau setakat demam biasa nak pergi klinik ni mau minta sedekah aku kat pudu nanti..hehehe

8 Magic Words:

My MiRa said...

ciannye baby kasyah...harap cepat sembuh ye.......:)

Fieza79 said...

asal anak dpt rawatan terbaek...mahal pon pejam mata je Anne..kan..kan..

hope cpt semboh...!

AnneRaini said...

my mira: doakanla ye die sembuh cepat..kesian tgk die..

AnneRaini said...

kak fieza: betul tu..sebab dah pergi klinik biasa tp tak sembuh gak..cuba pulak ubat mahal..hehehe

Rizziela said...

kalau pakar kanak-kanak memang mahal..tapi ubat memang serasi dengan anak2 kita

saya kalau anak agak teruk sikit baru g pakar..kalau tak g klinik biasa ajer..

LennMommaChubby said...

Kesian Kasyah.. Cepat sembuh ya, Kasyah.....

NoRMie said...

siannye anak anty ni.. harap2 cepat sembuh ye..
klinik pakar mmg camtu reganye.. anak akak mase kecik dulu kepala dia penuh dgn scalp/kulit mengelupas.. ulang alik gi klinik tp x baik2 jugak.. bwk gi pakar.. walaupun reganye mahal.. alhamdulillah..

AnneRaini said...

kak normie: betulla kak..dua hari lepas guna ubat tu, ruam pun dah okay..just batuk je yang ada lagi tp dah kurang gak..ajaib klinik pakar ni ek..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...