Tuesday, November 9, 2010

Pusing-pusing naik basikal

hah, ingat tak last week aku cakap dah rindu nak naik basikal.. Actually kan balik kampung haritu aku memang betul2 lenjan basikal anak sedara aku. Siap suruh abang aku tinggikan seat basikal tu. Balik kampung last weekend memang aku tak kemana-mana. Duduk rumah jek. Petang-petang layan main basikal dengan anak-anak sedara aku. Malam sabtu tu sempat gak la aku buat karipap untuk sarapan pagi ahad tu.. petang ahad sebelum balik mak aku buat onde-onde aka buah melaka. yang tu lain netry eh.. Sekarang jom kita fokus pada aksi mak dgn bapak budak yang tak sedar diri...huahuahuahua...

Chewah..naik basikal macam budak baru dapat basikal baru.. serius jakun giler...tapikan ada gak rasa gayat sbb dah lama tak mengayuh ni...

sambil pusing-pusing depan rumah sempat lg pandang kamera ni..betul2 gile glemer..hahaha

Aku takla pusing-pusing satu kampung dengan basikal.. just pusing-pusing depan rumah jek. Segan woo tibe2 jek nak jalan2 dengan basikal. Kang semua orang dok ngumpat aku kang..hehehe

Inilah tuan punya basikal. Disebabkan aku dah lenjan basiakl die terpaksala die naik basikal adik die jek..kebetulan adik die tido kat rumah...

nampak betul kemaruk aku main basikal.. Memang macam kanak-kanak ribena riang-ria sampai lupa status dah jadi mak orang...

Hah, bukan aku jek yang jakun tau tapi suamiku pun tak melepaskan peluang untuk lupa diri...nak gak main basikal.

Sama-sama lupa diri dah jadi mak dengan bapak budak...tak senonoh betul..

Siap nak buat willy ni..tapi sayang tak jadi..tengoklah aksi suamiku yang nak terjatuh tu..hahahah

bajet romantikla naik basikal sesama..takde maknanya.. Tak bergerak basikal ni bile aku naik kat belakang..tayar kempis sebab berat sangat...hahahaha

lepas main basikal jom ronda-ronda naik motor pulak... Ni pun dah lama aku tak bawa. Ada sikit2 rasa gigil la nak bawa motor...

Sibuk jek suami aku ni nak ikut gi jalan2. Ala bukan jalan kemanapun round dekat situ gak...tak berani nak bawa jauh2.

ini bukti aku bawa motor sendiri tau..huh tak pasal2 bangga sbb pandai bawa motor.. orang lain tu siap cilok2 kat jalan jem pun tak bangga macam aku..kuangkuangkuang

muka boring Kasyah tengok aksi tak sedar diri mama dengan papa. dahla tak ajak saya naik motor.. hehe bukan tak nak bawa die jalan-jalan tapi sebenarnya hari dah gerimis. aku main basikal dgn jalan2 naik motor tu dalam gerimis mengundang.. Nasib baik tak hujanlebat. So Kasyah tengok jela dari dalam rumah...

2 Magic Words:

haszuraidah ishak said...

wahhh..bestnyer naik beskal ngan moto..lame gak tu has tak merempit ngan beskal dan moto..hehehe

anne kena tag lagi..agagaga

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/11/1st-me-my-family-lucky-draw.html

err..yg ni has dah gitau ke..

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/10/25-hari-mencari-cinta.html

Intan Inn said...

waduhai...dashyatlah ko nie..mengingatkan zaman kita kecik2 dulu..hehhe..merempit naik motor..hahah...erm ok what sekali sekala naik basikal..heheh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...