Tuesday, December 28, 2010

Krismas day out

Last saturday kami pergi ke IKEA sebab aku nak cari barang2 yang sebenarnya tiada dalam senarai. Takde plan nak borong ape2 kat IKEA tapi nak pergi jugak sebab dah lama giler tak pergi. Walaupun tak plan nak beli pape tapi terjebak juga aku beli set bekas 17 biji RM15. Selain itu beli set pinggan dan mangkuk kanak2 yang colurful. Memang cute. Kami gerak awal sebab tak mo berebut cari parking. by the time kami kelaur dari IKEA jalan masuk ke parking dah jam. Fuh lega kami dtg awal.

Destinasi seterusnya ke Tesco kat sebelah IKEA tu. since masa ni dah tengahari memang susah beno nak cari parking. Last2 kami park kat parking haram yang terletak nun dihujung peta Tesco tu. Jenuh gak nak menapak ke dalam. Segala macam benda aku amik tapi this time tak beli lauk pauk sebab hari rabu dah nak balik kampung. Ikan pun masih ada cukup utk makan 2 hari.

Selesai shopping perut dah terasa lapar. Mula2 plan nak makan KFC jek tp aku punya niat murni nak belanja my dear hubby makan Kenny Rogers. His favourite. So sebab memang nak terus balik, kami decide utk makan dekat Alamanda sahaja.

Muka orang lapar. Kasyah pulak bile aku suapkan makan whipped potato takmo telan. Last2 disemburnye.. Haduila, susah betul nak ajar die makan.

Muka orang yang baik hati. Murni betul niat aku kan???hihihihi

My menu. Chicken with pasta. Tapi kan tak berapa berbaloila amik set ni sebab pastanye sikit jek and dapat satu jek side dish. Muffin pulak takde dalam senarai.. Rugi. Dahla harganya lagi mahal. baik amik set Quarter yang biasa tu..lagi heaven.

Set suamiku. Yang ni set biasa. Dapat 3 side dish and muffin sekali. lagi puas hati.

Lepas makan terus balik rumah memandangkan Ksyah dah 'melepas' dan mula tak selesa. tapi sebelum tu sempat gak singgah Al-Ikhsan sebab suamiku nak cari selipar. Lucky sebab ada selipar Adidas yang murah sebab sale. RM35 jek. memang berbaloi.

2 comments:

azzey said...

Anneraini: teringin nak mkn kat situ....hu3...

Fieza79 said...

hadoi sedap...western food mcm ni belum penah makan..uwaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...