Thursday, December 2, 2010

MAHA 2010

Setelah bertangguh dari hari ke hari dek kerana hujan at last dapat gak menjejakkan kaki kat MAHA semalam.. Since semalam aku bawa kereta so dapatla sampai rumah awal sikit.. Terus siap2 and keluar..Kebetulan masa nak keluar tu tak hujan.. Sampai kat MAHA orang taklah terlalu ramai macam weekend sampai kena park kereta tepi highway.. Kami masuk ikut pintu 2 sebab dekat. Mula-mula pusing2 kat area ternakan.. Macam-macam produk hasil ternakan ada..tapi tak dapatla nak beli sebab semalam duit ada RM30 jek..Nak cucuk lak ATM kat situ tak nak terima..hampeh...tapi save duit akula sebab tak dapat beli barang banyak...hahaha.

Banyak pokok orkid..Dulu abah memang tanam orkid tapi lepas die sakit terus terbiar jek.. Abang aku ade gak sambung tp just sambung yang mana ada je la..Yang mati tu biar jek..takdela macam dulu asik nak beli bunga baru jek..

Papa dan Kasyah.. Masa ni Kasyah dah start ngantuk...tapi semalam die behave jek..takdela nak ngamuk ke ape ke..

lepas dah jalan2 area ternakan, rintik-rintik hujan mula kelihatan. So kami terus naik shutter bas yang disediakan untuk ke destinasi seterusnya... Antara satu pameran ke pameran yang lain memang jauh...tak boleh nak jalan kaki.. Kami naik bas ke pameran perikanan dan laman padi...Tak jalan2 sangat kat sini sebab takde ape nak beli.. So tunggu lagi bas ke tempat lain.. Kami ke pavilion negeri-negeri pula...takla masuk semua pavilion just tengok2 jek..tapi pavilion johor harusla masuk kan..kata anak johor jati...

di depan pavilion Melaka...masa ni mak aku dok sibuk cuba makanan...orang offer kebas jela..hahaha

Di depan pavilion Kelantan...Boleh dikatakan pavilion2 kat sini semua cantik2 belaka..gah betul.

Depan pavilion terengganu.. Masa ni Kasyah baru bangun...Lepas ni terus die galak nak ajak main...hihihi

Di depan pavilion Johor.. Masa ni ada budak2 tengah berlatih menari zapin...

Dengan anak2 sedaraku..Mak aku malas nak masuk gambar...

Di dalam pavilion Johor...Ada banyak produk yang dihasilkan oleh anak2 Johor macam rencah mee bandung kesukaanku...

Lepas tengok2 pavilion kami naik lagi bas ke dewan utama untuk ke Agro bazar.. segala produk pertanian ada dijual disini... Memang banyak giler la produk keluaran tempatan ni...Nyesal pulak tak cucuk duit awal2...

Alololo cerianya....Kasyah ajak papa main sebab die nak gelak besar-besar...gambar kat dalam Agro bazar takde sebab sibuk dok belek2 barang yang ada..mak aku lak setiap makanan yang offer semuanya die rasa. Aku pilih2 gak ape yang aku nak rasa...Habis satu dewan pusing kami terus turun untuk makan malam...Menu pilihan???

Taraaaa...Inilah mee rebus Haji Wahid yang terkenal kat Johor... Dah lama giler tak makan so kami semua makan mee rebus ni. sampai licin kuahnye kami hirup...sedap woo...Nasib baik die tak jual sekali rencahnye..kalau tak aku beli pakai duit mak aku...hahahahah

Lepas makan kami pun naik bas untuk ke parking kami kat pintu 2... Sebelum ke kereta sempat beli pokok limau madu yang abah pesan dan juga pokok anggur juga dipesan oleh abah..

inilah barang2 yang aku dan mak beli...tak dapat beli banyak sebab duit yilek...cadangnya petang ni nak pergi lagi sebab ada dua lagi tempat tak dapat singgah sebab dah malam.. Nak ke laman sayur dan bazar pintu utama pula..Kali ni dah draw duit siap2..hehehe...

p/s:balik rumah mandi2 dan siap2 untuk keluar pergi tengok wayang pulak..memag pulun habisla semalam..hari ni mata takmo bukak..alahai..

2 Magic Words:

sekamar rindu said...

salam..


comel anak puan ni...

follow blog puan ya..

LennMommaChubby said...

Wahh... Seronoknya... ^_^. Berniat juga nak tengok MAHA tapi jauh sangat la... huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...