Tuesday, December 21, 2010

Wish list 2011

Dah pun masuk penghujung 2010...Tak lama lagi nak masuk tahun baru...Azam baru???Erm every year aku takdelah nak berazam sangat sebab aku berazam bile2 masa aku suke...Tapi tahun ni aku berazam untuk dapatkan balik berat badan ideal aku...Sekarang ni memang aku jaga makan tapi entah kenapa tak turun2 pun berat...Maintain kat situ jek... So kalau boleh menjelang akhir tahun 2011 orang dah tak kata aku gemuk lagi...

Banyak pulak benda yang nak buat next year..Kirenye aku punya wish listla tu...

1. Next year aku nak beli DSLR kamera.. pilihan utama adalah Nikon D90..tapi kalau ade option lain yang okay and at reasonable price maybe I would go for another option.Tapi kan DSLR bukan murah...Dengan kedudukan kewangan sekarang dan macam2 keperluan Kasyah yang perlu dipenuhi, aku tak pasti sama ada aku berjaya tak beli DSLR tu..(Lebih rela simpan duit dalam ASB)

2. Sebut pasal ASB..aku harap amaun dalam ASB akan dapat cecah **k next year..so kalau nak simpan banyak dalam ASB mananya duit nak beli DSLR...huhuhu...

3. Aku nak pergi Bandung or Singapore...tersangatlah cemburu dengan mereka2 yang shopping sakan kat sana..Dah macam2 benda aku plan nak beli kalau pergi sana...Tapi dapatke pergi????

4. Nak beli designer handbag...tapikan macam ngeri jek nak keluarkan duit untuk bayar harga yang sekian-kian ribu just untuk bag..tapi i want it.. (terpikat dengan beg coach kaler pink yang so gojes..harga? not even a thousand... so cheap meh but still if i added another hundreds i can buy air ticket to bandung plus hotel and supir and also shopping...) gambar ehsan dari iluvbaginc

5. Masuk kelas baking, kelas deco cake, kelas sulaman manik dan kelas make up...masalahnye ada ke masa aku nak masuk semua tu????sape pulak nak jaga si kecik tu.. papa die akan start kelas PJJ next year.

6. Aku terasa macam nak beli IPad sebab senang untuk dibawa ke mana sahaja.. tapi bile tgk harga IPad tu rasa macam baik beli laptop. at least laptop lebih meluas kegunaannnya..Ipad pun meluas gak..arghhh...saya nak ipad!

Ermmm ni je rasanya setakat ni...Tapi entah dapat entah tak..Bukan senang nak buat semua tu...Tapi aku akan cuba... Korang nak ape pulak next year?

4 Magic Words:

nusha said...

sy teringin yg dslr tu...

Mujahadah said...

nak kawen...kehkehkeh

AnneRaini said...

nusha:best kan dpt dslr..

Mujahadah: semoga berjaya..hehehe

LennMommaChubby said...

Sama dengan wish u yg No. 1....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...