Friday, January 29, 2010

Sedih..sunyi..sepi..

wahh..sedihnye.baru sehari suami pergi kursus dah terasa mcm satu kekosongan dlm hidup aku..padahal sebelum ni setahun kami dok berjauhan...tapi sejak suami dpt pindah KL Ogos tahun lalu mmg kami xpernah lg berpisah kecuali mase die pergi kursus bln 11..tapi mase tu mak aku ade temankan aku...xlah rasa sunyi sgt..tapi malam tadi terpaksa tido sorang2..wahh..saya tidak suka tido sorang2 ye.kalau teringat kat suami je mesti sebak..cengeng betul sejak2 pregnant ni...dok la cakap dgn baby jgn sedih papa xde tapi aku lak yang lebih2 melalak...huhuhuhu..syahdu di pagi raya betulla malam tadi..

Untuk menghilangka rase sedih melampau yang aku alami make aku telah melipat 3 bakul baju yang dah 2 minggu terbiar...bukan malas tapi xlarat nak duduk lame2...sakit pinggang aku..ini pun aku buat sikit2..kejap-kejap berhenti..tapi akhirnya siap gak walaupun ambil mase lebih 3 jam..ekeke..lepas lipat baju terus kemas2 barang nak bawa balik kg hari ni.Dah lame xdrive sorang2 balik segamat tp hari ni terpaksa la drive sorang2...mak aku dgn suami mmg risau aku drive sorang since aku pregnant tapi nak buat camno terpksa..mggu ni cuti 3 hari xkan nak dok umah sorg2..baik balik kg jumpe mak...lepas abis keje ptg ni aku terus cow cin cow..xmau tunggu2 lg...(alamak tibe2 terasa mcm nak nyanyi lagu balik kampung..excited betul).

perancangan kat kampung,aku nak buat kek kukus jam blueberi dgn makan nasi kerabu pasar malam sbb nasi kerabu kat situ jek yang sedap..yang kat KL ni semuanya xmenepati citarasa lain macam aku ni..

Rindunye pada suami...xsabar nak tunggu suami balik 1 hb nanti..semoga perjalanan aku pergi dan balik dari kg akan lancar dan selamat..semoga suamiku juga selamat sampai jumpa aku isnin nanti...huhuhuhu rinduuuuu

Thursday, January 28, 2010

Gambang Water Park...

Sehari selepas makan2 di ofis, aku dan suami bersama keluarga akak iparku serta sepupu suami telah pergi ke Gambang Waterpark di Bukit Gambang Resort City, Kuantan...kami ke sana atas ajakan kakak iparku yang dapat tiket murah utk masuk ke sana..kalau ikutkan malas nak pergi sbb gaji xmasuk lg...tapi sbb dah plan make kami teruskan jua rancangan ke gambang.Aku,suami,sepupu suami dan suaminya bergerak ke kuantan rumah kakak suami malam jumaat pukul 8 mlm..kami sampai di kuantan lebih kurang pukul 12 malam...terusla tidur sbb esok nak pergi mandi manda pulak..

Sebelum ke gambang kami singgah makan sarapan dulu..sampai di gambang pukul 11 pagi..masa ni org masih xramai lg dan matahari pun belum tegak lg..masuk pukul satu rasa mcm nak terbakar kulit..panas gile..habis hitam legam muka aku..balik dari gambang semua org tegur kate aku hitam mcm kena bakar..huargh..layan jela gambar..


baru sampai kena posing dulu..


konon duduk atas tube padahal kat kolam kanak2 jek..


masa ni dah tghari dah..mmg panas terik


luncur air..suamiku sedang meluncur..


dah lepas meluncur...


panas terik..depan coco beach..kat sini ade ombak..


dah siap nak balik sbb dah pukul 5 ptg.


tgkla muka aku yg terbakr tu..mmg legam habis


ada kereta kuda tu...perasan x perut buncit aku tu..hhehe


train pun ade kat sini


anak sedara suami


pasangan romantik..kuang kuang kuang..

Sebagai info,tiket nak masuk ke sini adalah rm20 utk dewasa dan rm13 utk kanak2..tapi dgr2 cerita harganya akan jadi rm30..wallahualam..so sape2 yang nak kulit tan pergilah berjemur kat sini..hahahaha

Makan-makan di Office

Pada 21hb yang lalu, bos aku decide utk buat mkn2 sempena tahun baru..mkn kat dlm ofis jek..order pizza..malas nak cerita lebih2..tgk jekla gambar..yang penting konyang!


antara makanan yang ada..lepas melantak pizza, makan lak kek strawberi ni...aduh mcm nak meletop perut.




Sebahagian daripada office person..yg Jepun tu bos besar department aku..lain2 bos xnak amik gambar..malu

Wednesday, January 27, 2010

My baby

Semalam aku nekad ajak suami pergi scan baby kat klinik.bukannya apa tapi aku dah mula risau sbb aku masih xde rasa apa2..orang asyik ckp dgn aku that aku sepatutnya dah mula rasa pergerakan baby..tapi until today aku masih xde rasa pape..

so mase scan semalam, nampak dgn jelas that my baby was moving around actively mcm my womb ni adalah playground...seronok tgk babyku gerak2kan tangan dgn kaki die..chomel sgt...rasa xsabar pulak nk tggu baby besar...

doc:tu baby awak gerak tu,awak rasa tak?
aku:xrase pun (sambil sengih2)
doc:tak rase?perut awak tebal la ni..

hahaha..poyo betul aku...dah nampak baby gerak2 tendang2 pun still xrase lg..padahal doctor nk amik gambar kaki baby pun susah sbb baby asik bergerak...doktor tu tunjukkan semua bhgn bdn dan muka baby..alhamdulillah cukup sifat..doktor kate hidung baby aku mancung..hah..ye ke?kalau mancung mesti ikut muka suami..ala..aku nak ikut muka aku hehehe..xkesahla ikut muka sape..yang penting baby aku sihat dan aktif...skrg aku xrisau lg walaupun aku xrase baby bergerak sbb aku tau babyku mmg aktif dlm perutku...

Tuesday, January 26, 2010

Khasiat Buah Pisang

Saja aku nak kongsi satu info menarik tentang pisang yang dapat melalui email...teruskan membaca sbb mmg bagus sgt info ni..


A professor at CCNY for a physiological psych class told his class about bananas. He said the expression "going bananas" is from the effects of bananas on the brain. Read on:

Never, put your banana in the refrigerator! !!
This is interesting.
After reading this, you'll never look at a banana in the same way again..

Bananas contain three natural sugars - sucrose, fructose and glucose combined with fiber. A banana gives an instant, sustained and substantial boost of energy.

Research has proven that just two bananas provide enough energy for a strenuous 90-minute workout. No wonder the banana is the number one fruit with the world's leading athletes.

But energy isn't the only way a banana can help us keep fit. It can also help overcome or prevent a substantial number of illnesses and conditions, making it a must to add to our daily diet.

Depression: According to a recent survey undertaken by MIND amongst people suffering from depression, many felt much better after eating a banana. This is because bananas contain tryptophan, a type of protein that the body converts into serotonin, known to make you relax, improve your mood and generally make you feel happier.

PMS: Forget the pills - eat a banana.. The vitamin B6 it contains regulates blood glucose levels, which can affect your mood.

Anemia : High in iron, bananas can stimulate the production of hemoglobin in the blood and so helps in cases of anemia.

Blood Pressure: This unique tropical fruit is extremely high in potassium yet low in salt, making it perfect to beat blood pressure. So much so, the US Food and Drug Administration has just allowed the banana industry to make official claims for the fruit's ability to reduce the risk of blood pressure and stroke.

Brain Power: 200 students at a Twickenham (Middlesex) school ( England ) were helped through their exams this year by eating bananas at breakfast, break, and lunch in a bid to boost their brain power. Research has shown that the potassium-packed fruit can assist learning by making pupils more alert.

Constipation: High in fiber, including bananas in the diet can help restore normal bowel action, helping to overcome the problem without resorting to laxatives. (yang ni bagus sbb aku mmg sembelit)

Hangovers: One of the quickest ways of curing a hangover is to make a banana milkshake, sweetened with honey. The banana calms the stomach and, with the help of the honey, builds up depleted blood sugar levels, while the milk soothes and re-hydrates your system.
Heartburn: Bananas have a natural antacid effect in the body, so if you suffer from heartburn, try eating a banana for soothing relief.

Morning Sickness: Snacking on bananas between meals helps to keep blood sugar levels up and avoid morning sickness (wah..betul ke?tapi mase awal2 pregnant aku xsuke pisang...hehe)

Mosquito bites: Before reaching for the insect bite cream, try rubbing the affected area with the inside of a banana skin. Many people find it amazingly successful at reducing swelling and irritation.

Nerves: Bananas are high in B vitamins that help calm the nervous system.


Overweight and at work? Studies at the Institute of Psychology in Austria found pressure at work leads to gorging on comfort food like chocolate and chips... Looking at 5,000 hospital patients, researchers found the most obese were more likely to be in high-pressure jobs. The report concluded that, to avoid panic-induced food cravings, we need to control our blood sugar levels by snacking on high carbohydrate foods every two hours to keep levels steady..

Ulcers: The banana is used as the dietary food against intestinal disorders because of its soft texture and smoothness. It is the only raw fruit that can be eaten without distress in over-chronicler cases. It also neutralizes over-acidity and reduces irritation by coating the lining of the stomach.

Temperature control: Many other cultures see bananas as a "cooling" fruit that can lower both the physical and emotional temperature of expectant mothers. In Thailand , for example, pregnant women eat bananas to ensure their baby is born with a cool temperature.

Seasonal Affective Disorder (SAD): Bananas can help SAD sufferers because they contain the natural mood enhancer tryptophan.

Smoking &Tobacco Use: Bananas can also help people trying to give up smoking. The B6, B12 they contain, as well as the potassium and magnesium found in them, help the body recover from the effects of nicotine withdrawal.

Stress: Potassium is a vital mineral, which helps normalize the heartbeat, sends oxygen to the brain and regulates your body's water balance.. When we are stressed, our metabolic rate rises, thereby reducing our potassium levels. These can be rebalanced with the help of a high-potassium banana snack.

Strokes: According to research in The New England Journal of Medicine, eating bananas as part of a regular diet can cut the risk of death by strokes by as much as 40%!

Warts: Those keen on natural alternatives swear that if you want to kill off a wart, take a piece of banana skin and place it on the wart, with the yellow side out. Carefully hold the skin in place with a plaster or surgical tape!

So, a banana really is a natural remedy for many ills. When you compare it to an apple, it has four times the protein, twice the carbohydrate, three times the phosphorus, five times the vitamin A and iron, and twice the other vitamins and minerals. It is also rich in potassium and is one of the best value foods around So maybe its time to change that well-known phrase so that we say, "A banana a day keeps the doctor away!"

PS: Bananas must be the reason monkeys are so happy all the time! I will add one here; want a quick shine on our shoes?? Take the INSIDE of the banana skin, and rub directly on the shoe...polish with dry cloth. Amazing fruit !!!

Monday, January 25, 2010

Cola

Yeah..segala berita tentang cola kena potong adalah khabar angin sahaja and tidak benar sama sekali...(tolong jgn buat cerita bohong lagi ye!)

Sultan Iskandar....


Almarhum Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail
1932-2010





Seperti yang anda sedia maklum, Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail telah mangkat pada hari Jumaat 22hb January yang lalu. Sebagai seorang rakyat Johor, walaupun aku tidak pernah sekalipun berjumpa dengan almarhum namun hati kecil ini tetap terasa akan kehilangannya..Semoga roh Almarhum dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Ucapan takziah diucapkan buat keluarga dan kaum kerabat sultan Johor atas kehilangan besar ini. Alfatihah...

Thursday, January 21, 2010

Kerajaan Kita-1Malaysia

Jangan pelik tiba2 aku nak mengulas mengenai politik Malaysia..Ye, aku bukan peminat politik tp aku juga sentiasa mengikuti politik semasa walaupun hanya secara umum sahaja.Semalam suamiku menyampaikan berita bahawa elaaun sara hidup aka cola akan ditarik balik..berita ni mmg suatu yg amat mengejutkan kalau ia benar2 terjadi...selama ini kami amat bergantung pada elaun cola sbb elaun cola la yang paling tinggi kami terima.elaun lain tidaklah setinggi cola..kalau nak harapkan gaji pokok mmg xcukup sbb gaji pokok jumlahnya kecil sahaja.Seandainya cola benar2 dipotong, kami akan kehilangan pendapatan sbyk 300 sebulan..bukan sedikit malah ia akan effect pd kehidupan kami sehari-harian.mungkin akan sampai satu tahap kami xmampu lg utk makan dan pergi kerja kerana xcukup duit utk beli makanan dan isi myk kereta.Mungkin juga kami sendiri xmampu nak membeli susu anak sebab kurangnya wang 300 itu.

Bukan aku mengeluh tp itulah hakikatnya.Keputusan kerajaan utk tidak memberi bonus dahulu kami terima seadanya tp jika keputusan utk memotong cola ini diteruskan, aku jamin kerajaan hanya menempah tiket kekalahan dlm pilihanraya..kami mengundi kerajaan yang memberi bukan yang mengambil balik apa yang diberi..hanya tahu berjanji semasa pilihanray tp bila dh menang hak kami diambil semula..jangan beri alasan kerajaan perlu mengurangkan perbelanjaan kerana bukan ini caranya..kalau ingin mengurangkan kos kenapa perlu membebankan rakyat?kenapa gaji rakyat pula yang diambil?aku bukan emosi tp bercakap berdasarkan realiti.300 bukan sedikit tp cukup byk utk menampung kehidupan..aku harap perkara ini tidak benar dan ianya hanyala khabar angin.

Seandainya ia benar2 terjadi maka selamat jalan kerajaan 1malaysia..selamat datang PAS..serius..aku tak buat lawak..

Tuesday, January 19, 2010

Air Terjun Gunung Ledang

ini adalah gambar masa aku sefamily pergi ke gunung ledang...kami pergi 28hb 12 yg lepas...saje jek bawa anak2 sedara aku mandi manda..plan sebenarnye nak ke Melaka sbb nak mkn ikan bakar umbai...tp sbb nak mkn tu mlm so singgahla gunung ledang dulu..kami lepak kat sini xlama sbb sampai pun dah tghari..dpt melepaskan gian anak2 sedara aku pun jadila..gamabr pun ada 4 keping jek..layannnn

my niece...sofia

gambar suami dgn abang aku xde lak...xpela apa yang ade jela ek.


bapak aku tgh mengunyah..org lain dok sibuk main air die asik makan jek..ekekeke

lepas mandi-manda kami terus gerak pergi melaka.destinasi pertama adalah Mydin MITC..kat sini mak aku beli bag tangan baru sbb beg die dah lama..aku xde beli papepun..lepas pegi mydin masih ada masa lg sementara nak pegi umbai..so kami pergila ke Eye on Malaysia...abang aku sefamily naikla eye on msia ni..mak dgn bapak aku xnak naik sbb xberani..aku dgn suami lak malas nak naik sbb dah pernah naik masa kat Titiwangsa dulu..gamabr kat dlm handphone so xboleh nak transfer sbb komputer ofis ni xde software tepon aku...

makan2 dekat umbai pun aku xamik gambar sbb makanan sampai asing2..so xdpt nak kumpul semua lauk utk amik gambar...xpelah yg penting kenyang...dari umbai kami terus gerak balik KL..family akupun ikut sekali sbb nak pergi jalan2 kat KL lak...

Bali-part 3

Sperti yang dijanjikan,harini en.Rajin telah dtg mengunjungi aku so aku pun updatela citer bali part 3 aku...hari terakhir,xdela pergi jalan mane2..just round2 area Kuta jek...kami check out lepas breakfast..simpan luggage kat hotel terus cari motor sewa.sewa utk halfday je..Rp50.000..dapat motor terus ke Kuta beach sbb suami mmg nak sgt pergi sana...why?because he's a man...sampai kat pantai just amik gambar jek..pastu beli barang sikit..aku beli beg 'I love Bali' sbb mcm kena beli jek beg tu..eheheh.









Lepas amik gambar, kami nakla cari brg utk family sbb semalam xdpt beli semua...so kononnye nak ke Tanah Lot sbb brg kat situ murah tp sbb takut sesat and nak ke sana agak jauh kami patah balik and pusing2 cari kat area Legian Market...erm,,brgnye sedikit mahal drpd Tanah Lot and aku beli sedikit jek...dah hampir tghari kami decide utk mkn McDonald dekat pasaraya matahari berhampiran dgn Kuta beach..lepas makan round2 sekejap dlm pasaraya tu...xpasal2 terbeli baju utk aku dan suami..baju sepasang and sweet sgt..pastu harganya murah...

lepas tu kami pun nak terus ke Krisna tempat kami beli belah semalam...sesat kami nak ke sana walaupun sbnrnye tempat tu dekat jek...hehehe...bile dah dpt brg yg dihajati, kami pun balik...gambar2 kat bawah ni kat bumbung hotel..saje lepak kat sini sementara tunggu teksi nak ke airport.




sampai airport lebih kurang pukul 4 lebih sedangkan flight kami pukul 7.25mlm...check in pukul 5 ptg and kami tggu kat dlm airport tu sampaila flight sampai....oh ya airport tax kat sini rp150,000 seorang...



Kami telah sampai di bumi Malaysia jam 10.30 malam...sampai rumah pukul 12 terus tido atas sofa...keesokannya baru kami balik segamat...okaylah itulah serba sedikit cerita perjalanan aku di Bali..aku anggap semua tu sbg satu pengalaman hidup...

Cinta Balqis-Suara Rindu



Pada sesiapa yang mengikuti cerita cinta Balqis mesti korang suker dgr lagu ni..so layannnn....(lagu favourite en.suami)


Suatu yang indah Ceritanya bermula semalam
Andainya dapat ku rasa selamanya
Tetapi ku takut tidak mungkin dapat kumiliki
Walaupun kau hadir hanya dalam mimpi

Ku teruskan hidupHari demi hari pun berlalu
Siksa dan derita ku tanggung sendiri
Apa yang tinggal hanyalah doaku padamu tuhan
Pasrahku hanya kamu yang menentukan

Pun tak pernah ku sesalkan
Kecewa datang dan pergi
Tinggalku sendiri
Ditakdirkan aku syukur selalu
Sesungguhnya aku tahu
Temanku hanya lah aku

Semoga suatu hari nanti
Dapat ku temui
Penawar dukaku yang berdarah duka
Pabila bertemu pasti aku suarakan rindu
Laguku untukmu buat selamanya

Monday, January 18, 2010

Kakiku sakit...

kakiku sakit..kenapakah kakiku itu sakit?ini kerana kakiku itu tidak makan ubat..oleh sebab kakiku itu tidak makan ubat,maka kakiku telah sakit..ehe..ape benda aku merepek ni?aku tidak makan kerepek utk merepek di petang2 hari ini ye..maka oleh itu aku harus meng'stop'kan kemerepekan aku skrg..

adoyai(sila sebut ala-ala nabil yek) sakitnye kaki..tp xdelah smpi aku terlantar xleh nak bgn..still gagah lg pergi keje walaupun harini punch card aku telah merah..(kurang asam punye jammed).aku rase kaki aku sakit sbb dah lame sgt xpergi jalan..semalam aku ke Tesco utk beli sedikit brg2 dapur..sambil tu beli gak hadiah utk my cousin yg baru dpt baby...lepas ke tesco terus menuju ke rumah my cousins kat Puchong..lepak2 sambil makan bihun dan segala mcm makanan yang dihidang,maka suami pun ajak balik...on the way balik tu, tibe si suami memberi cadangan kpd si isteri "jom pergi midvalley.dah lame xpergi sane."si isteri iaitu aku yg mmg pantang dgr midvalley pun setuju...disebabkan aku skrg ni asik nak membazir air jek aka buang air kecil atau dlm bhs hariannye kencing, ajakla suami pergi toilet sblm round2..tgk2 toilet kat carrefour tgh renovate..so ajakla suami pegi toilet kat jusco..aku mmg anti dgn toilet midvalley sbb xde paip and air yg keluar melalui lubang jamban itu tidak kuat mana..sgt menyedihkan...so gagahkan diri utk ke jusco...disebabkan masuk ke jusco maka aku dgn tidak sengaja telah membeli maternity wear..huhuu xplan pun tp baju2 kat jusco tuh jahat..paksa aku beli diorg...hehehe...tp agak terkilan sbb ade seluar yg aku nak sgt tp saiz xde..jgn salah faham ye..bukan sbb saya dah gemuk tp saya takut saya akan bertambah gemuk..huhuhu..jadi xboleh beli seluar yg muat2 sahaja..kena beli seluar yg besar...

tibe2 aku telah melalut cerita pasal peng'shopping'an aku..tp peng'shopping'an aku tu lah yang menyebabkan aku punya kaki sengal mcm org baru lepas berlari..terpaksa memaksa suami utk urut kaki malam tadi walaupun aku tau yg die mengurut aku dgn perasaan yang tidak ikhlas..:P..anyway thanks ye abang..malam ni urut lagi eh sbb sakit xilang lg..

sekarang ni aku kena mengawal nafsu makan yang membuak2 ni sbb dlm masa sebulan berat aku naik 4kg...huwarghh..satu pencapaian yg lgsg xboleh dibanggakan..kalau xkerana mengandung,mesti aku dah lari satu KL sbb nak kurus balik...tp kerana anak yg kukasihi ini maka aku perlu berkorban...ya,pengorbanan yg sgt mulia bg wanita takut gemuk mcm aku (eleh mcmla penah kurus..ekekke)ye mmg aku xpenah kurus ttp sekurang-kurangnya aku xpenah obes...nafsu makan sila kawal diri anda..jika tidak aku xnak kawan sama kau...dan lg encik perut tolong sabarkan diri anda selalu dan jgn asik 'rapping' meminta makanan...'rapping' anda itu tidak sedap lg di dengar ye..lebih baik aku dgr lagu 'cinta balqis' walaupun sore balqis ade sedikit sumbang tp lebih sedap dari rapping encik perut...huarghh..aku dah makin merepek kerepek dah ni..oklah..sebelum lebih banyak kerepek aku makan,baik aku stop dulu...akan ku sambung makan kerepek lain kali...

Thursday, January 14, 2010

Bali-part 2

Sperti yang dijanjikan,harini aku sambung citer bali aku dgn part 2 pulak...hari ketiga kami di bali...seperti hari kedua,driver kami amik kul 8.30pg...destinasi harini bedugul,Tanah Lot, Nusa Dua dan Jimbaran...sebelum meneruskan perjalanan aku mitnak driver berhenti dulu kat mini market sbb aku nak beli roti..malas aku mkn buffet yg sedap tu..baik aku mkn roti..mula2 kami punya pit stop adalah ke salah satu pura yg besar kat bali...nama pura mmg aku fail sbb namanya pelik2...layan je la gambar ek..

Pemandangan kat sini boleh tahan cantikla...



Lepas tu kami terus naik nak ke bedugul..sempat singgah kat Eco Saranam resort..resort ni kat tepi lereng bukit yang ada rice terrace..suasana mcm dekat cameron highland..tempat pun cantik..syahdu jek mata memandang..

sebelum ke Tasik bedugul (betul ke nama tasik ni) kami naik ke kebun Raya..kat sini kami di bawa ke cactus valley dan juga Taman Anggerik...nak masuk kat sini boleh tahan gak mahal..rasanya kat sini paling mahal...pastu tanah lot...







yang ini pulak pemandangan dari atas bukit dekat kebun raya tu...masa ni kami nak turun ke bawah menuju ke destinasi seterusnya iaitu ke pura di tepi danau...sempatla amik gambar sbb cantik giler tmpat ni..bersih jek..mmg best.

Masa ni kami dah sampai ke danau tu...layannnn

inilah pura yang ada kat tepi danau tu...kat sini adala fotographer yg sudi nak amikkan gambar guna camera canggih diorg tp kena byrla..kami xmau sbb rasanye camera sendiri dah cukup canggih dah..hehehe







Lepas tu kami terus ke restoran deakt dgn danau tu...nama restoran haram xtau.harga mknn kat sini sama jek dgn tempat semalam..so suami yg mkn sorg..aku minum air jek...lgpun aku ade roti...lepas makan akmi terus ke Tanah lot...rasanya ramai yg tau apa yg ada kat tanah lot ni sbb ini adalah antara destinasi popular kalau berkunjung ke bali...dekat tanah lot ni kami dapat tgk pura di tgh laut...mmg kat tgh laut..rasanya kalau nak pergi ke sana ke naik sampan or tggu air surut...entah akupun xtau...







meneruskan perjalanan kami singga ke tempat jualan cenderamata krisna...adela sikit brg yg kami beli kat sini utk bw balik bg family...gambar mmg xde kat sini sbb sibuk mencari brg...lepas shopping kami terus ke Nusa Dua..aceli mase ni dah ptg dah..dlm kul 5 lbh so byk aktiviti laut yg dah stop...so amik gambar je la...adalagi satu tempat nak pergi..Uluwatu tp sbb dah nak gelap so terpaksa lupakan jek....

Kami terus ke Jimbaran utk mkn malam...makan seafood di tepi laut...suasana mmg superb...sambil menghadap matahari terbenam...mkn pun bertemankan lilin..romantikla sgt..yg buat xtahan tu harga mknn kat sini mcm xmasuk akal...aku cume amik ikan bakar seekor dgn sotong goreng tepung seekor...air teh dan sprite...nasi dan sayur dah masuk dlm pakej....tau x berapa harganya?RM130...hah amik ko!kalo kat malaysia dah dpt lobster sekor dah...nak xnak kena gak byr walaupun aku terpksa gune kad hijau aku lg...(kad hijau tu kad kredit aku le)...kalo byr cash kang xde duit lak nak byr airport tax...huhuhu



yang gambar kat bawah ni la menu aku mlm tu....mkn camni pun dah beratus...aku mkn 9 org amik ikan 2 besar 2 ekor,kupang 3 pinggan,kerang,ketam,sotong,sayur campur, nasi dan air baru rm170...berbaloi-baloi..makan kat bali xberbaloi pun...

erm..lepas mkn kami terus chow balik hotel...mlm tu xkeluar ke mana2 sbb penat sgt...esok dah nak balik....nanti aku sambung lg bali part 3 yg juga part akhir...tungguuuu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...