Wednesday, December 29, 2010

Si comel Kasyah

Saje jek letak gambar Kasyah. Hari ini kami dalam perjalanan nak balik kampung. Tapi papa tinggal kat rumah sebab papa kerja. Mama jek cuti sampai hari Isnin.. Layan jela gambar ni eh..







Tata...

Tuesday, December 28, 2010

KLIA dan terjebak

Memandangkan mak aku datang hari ahad dengan anak sedara aku yang sulung so hari ahad plan nak ke KLIA. Bukan nak naik flight atau nak hantar sesapa nak flight. Saje jek jalan2 bawa my niece tgk kapal terbang. Mak aku naik bas pagi so dalam kul 10 lebih tu dah sampai dah. Lepas amik mak kat hentian serdang kami ke expo barang elektrik kat Mines Miecc tp seriously expo ni boring giler. Yang banyak cumalah induction cooker. Kami ingat kot2 adela banyak dvd player blu-ray ke tapi hampeh. Memang macam expo tak laku jek gayanya.

Lepas tu kami terus balik putrajaya sebab nak pergi ke warehouse sale Metrojaya pulak kat PICC. sebelum tu singgah makan tengahari sebab memasing dah lapar. Kat PICC tu pun agak mengecewakan aku tapi suamiku sukala sebab die dapat beli belt dengan seluar yang die nak dengan harga murah. Aku lak ingat nak cari barang baby macam baju tapi tak banyak pun. Last2 aku rembat bantal utk Kasyah dengan 4 helai romper. Jadilah. Untuk aku sendiri memang takde. Kat situ ade gak sale perfume tapi aku tak berminat sebab perfume tu semua tak berjenama..huh berlagak ni takmo perfume murah..hahahaha..bukan tak mo tapi kalau perfume ntah pape sampai RM 50 ke atas baik aku beli perfume Avon. lagi berbaloi.

Selesai memborong di PICC teruska perjalanan ke KLIA. Since dah dok kat Putrajaya ni, KLIA takla jauh mane. Lagi dekat daripada aku nak ke KL. Sampai kat sini aku dah terjebak dah. Tak pasal melayang duit aku dua ratus lebih. haduila.Ape yang aku terjebak???

Hah inilah yang aku terbeli kat sana. Plan nak gi tanya2 jek tapi last2 beli terus. Nasib baik dapat voucher so murahlah sikit. Aku kalau perfume memang beli yang original macam ni. Lagipun bau Flora by Gucci memang wangi. lembut jek wangi die tu. Tak dapat nak beli beg Gucci dapat beli perfume Gucci pun dah puas hati dah. hehehe

Inilah kedai tempat aku terjebak tu. Eraman nama kedai ni. Banyak gak perfume lain tapi sebab dah minat Gucci so aku sambar Gucci gak lah.

Aksi bapa melayan anaknya..

Mama gediks yang over...

My mom and my niece.

Kasyah dengan Tok mak

My niece berlatar belakangkan Mas aircraft

Cuba tengok gambar ni betul2. Mulut semua sepesen jek...

Aim nak naik Mas pulak lepas ni tapi mahal ko tambangnya...

Sukenya die..

Berianye ketawa...

suka bile dapat duduk...

Dah nak balik dah.. Posing dulu..

Kasyah dengan Kak Long...Sukela si Kasyah ni sebab ade ramai yang melayan die...

Balik daripada KLIA suamiku terus bersiap nak gi Bukit Jalil. Dah dapat masuk final Piala Suzuki, haruslah die pergi kan...

Update list.

    Memandangkan aku akan start cuti esok sampai isnin depan so aku update dulu list peserta LD aku ni..

    Ni list peserta Lucky Draw sehingga hari ni ye (28/12/2010 4pm)..boleh cek kot2 nama takde ke...kalau takde tu bagitau la...(Masih ada blog yang belum sempat singgah..slow2 ye..)

  1. http://join-giveaway.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  2. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  3. http://nadsweetstory.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  4. http://nusha1706.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  5. http://canteek-selalu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  6. http://eyqaatiqah.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  7. http://wishmeluck-mamamya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  8. http://nettskerepek.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  9. http://bambam-story.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  10. http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  11. http://gen2merah.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  12. http://orencantik.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  13. http://ezarnclover.blogspot.com/2010/12/blog-suka-hati-aku-1st-lucky-draw-blog.html

  14. http://cintaakudankamuselamanya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  15. http://nanakimie.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  16. http://beecontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  17. http://keyna-orange-pie-contest-ga.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  18. http://kodoutulu.blogspot.com/2010/12/first-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  19. http://mamalieynaforcontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  20. http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  21. http://zaiikulim.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  22. http://taufidris.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  23. http://mylifeonlymyworld.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  24. http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  25. http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  26. http://ninironna.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  27. http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  28. http://ytelife.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

  29. http://yananuar-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  30. http://ady-shariz.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  31. http://nurezzattie.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-by-blog-suka-hati.html

  32. http://haycontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  33. http://syu90contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  34. http://diyadaniablogspotcom.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  35. http://aanie.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  36. http://ejanblog.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  37. http://ilovecontest-ya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  38. http://norazwa50.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  39. http://www.aidaazryn.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  40. http://adewkyuyueaffens.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  41. http://mummymujid-chocolatetarik.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  42. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html


  43. http://eima-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  44. http://remizati.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  45. http://arwendanish.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  46. http://zueannaleeya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  47. http://iedaimmi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  48. http://mummy-ila.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  49. http://azuinn.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  50. http://adiyahana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  51. http://suzie284contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  52. http://fieda0102.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  53. http://mycontestzone.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  54. http://contestibuaqimi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  55. http://florafana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  56. http://diary-kecilku.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  57. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  58. http://shikinlivelove.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  59. http://syarq.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  60. http://kakyong-sukasuka.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  61. http://am-ad.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  62. http://ibuafiqahhuzaifah.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  63. http://untukcontestaje.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  64. http://jueannacontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  65. http://myazublog.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  66. http://akmafaizal.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  67. http://emmileen.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  68. http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  69. http://izyancurlcurl.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  70. http://blogjuniza.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  71. http://ayuayu101.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  72. http://bluepinkbaby.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  73. http://keluarga17.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  74. http://deardindadya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  75. http://seindahfarhana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  76. http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  77. http://ogy2112.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  78. http://smilesweety.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  79. http://qard91.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  80. http://seindahbayu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  81. http://odahone.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  82. http://nidangokngek.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  83. http://cikdya.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  84. http://nureenasir.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-darw-blog-suka-hati.html

  85. http://wmaziati.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  86. http://inasepi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  87. http://kasihfarhana.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  88. http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  89. http://rosrusli-contest.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  90. http://anaraudhah.blogspot.com/2010/12/lucky-draw.html

  91. http://inahasan.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  92. http://norazwa50.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati_24.html

  93. http://izancute.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  94. http://rosilahi.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  95. http://erawatie18.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  96. http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  97. http://rinna57.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  98. http://adamhifdzan.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  99. http://cungkilanmemori.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati-aku.html

  100. http://gengggkapak.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  101. http://lovechocolate-ga.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  102. http://merepek-in.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  103. http://anato1608.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

  104. http://uni-lavaxyrea.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

1st Lucky Draw Blog Suka Hati


Setelah difikir-fikir ditangguh-tangguh akhirnya hari ini aku lancarkan juga Lucky Draw pertama blog SUKA HATI aku ni... Aku buat lucky draw ni sempena tahun baru 2011... Manalah tahu cabutan bertuah tahun baru ni akan buat hidup aku dan hidup korang lebih bertuah tahun 2011 dan seterusnya.... Kalau dah namanya lucky draw mestilah akan ada terma dan syarat kan?

Baiklah. Syarat-syaratnya:-
  1. Terbuka kepada semua blogger seluruh dunia dengan syarat ada address kat Malaysia.

  2. Menjadi follower blog suka hati aku. Yang ni wajib. No follow no lucky draw no luck lah jawabnya...

  3. Letakkan blog suka hati aku dalam blog list korang. Yang ni pun wajib. Senang nak tahu update terbaru daripada aku.

  4. Copy & Paste banner lucky draw di atas dan buat entry pasal lucky draw ni pastu link kat entry aku ni. Buat tajuk "1st Lucky Draw Blog Suka Hati". Mesti letak banner dalam entry ye... Kalau suke boleh letak banner kat side bar korang dan link.. tapi kalau rasa macam menyemak, tak nak letak pun takpe...Kalau rajin boleh buat sticky post...

  5. Bile dah siap entry korang tu, silalah letak linknye dalam ruangan komen entry ini...

  6. Oh ya jangan lupa tag at least 3 orang kawan. nak tag lebih lagi bagus. make sure diorang tau diorang kena tag..

Haa...senangkan syarat-syaratnya...Jomlah join ramai-ramai...Oh, ya korang nak tahu apa hadiahnya kan? Baiklah...


Cabutan Istimewa KAIN PASANG berwarna pink sepanjang 4 meter yang sesuai untuk dibuat baju kurung atau kebaya...(secara peribadi aku suka kain ni..hehehe). Hadiah istimewa ini akan dicabut oleh KASYAH...

Hadiah utama rantai tangan bercorak menarik untuk 6 pemenang bertuah...suka juga sebab cantik)

Hadiah saguhati sepasang klip riben yang cantik untuk 5 orang yang bertuah..sesuai untuk di selitkan di rambut mahupun di shawls...(sila abaikan model perasan itu ye..hehehe)

Oh, bukan itu sahaja ada hadiah istimewa untuk entry kreatif...Ini khas untuk mereka yang rajin sahaja..Boleh buat pelbagai entry yang menarik tentang lucky draw aku ni ataupn Kasyah ataupun, boleh juga buat entry membodek aku..Ikut kekreatifan masing-masing.Cara aku memilih pemenang entry kreatif adalah berdasarkan entry yang boleh buat aku tersengih sepanjang hari apabila membaca entry korang itu...(Tak paksa untuk buat entry kreatif ni ya..Kalau ada yang buat dan menarik baru aku bagi hadiah kreatif ni)

Hadiah entry kreatif adalah beg tangan bercorak lurve dengan riben pink yang cantik menarik tertarik...weeehuuuu....

So jangan lepaskan peluang untuk join 1st lucky draw dari aku... Tarikh tutup Lucky Draw ini adalah pada jam 12.00 tengahari 28 Januari 2011..

Aku nak tag
Nusha
Kak Fieza
Muzai
Azue
Nora dan semua follower blog suka hati aku...

GOOD LUCK GUYS!

Krismas day out

Last saturday kami pergi ke IKEA sebab aku nak cari barang2 yang sebenarnya tiada dalam senarai. Takde plan nak borong ape2 kat IKEA tapi nak pergi jugak sebab dah lama giler tak pergi. Walaupun tak plan nak beli pape tapi terjebak juga aku beli set bekas 17 biji RM15. Selain itu beli set pinggan dan mangkuk kanak2 yang colurful. Memang cute. Kami gerak awal sebab tak mo berebut cari parking. by the time kami kelaur dari IKEA jalan masuk ke parking dah jam. Fuh lega kami dtg awal.

Destinasi seterusnya ke Tesco kat sebelah IKEA tu. since masa ni dah tengahari memang susah beno nak cari parking. Last2 kami park kat parking haram yang terletak nun dihujung peta Tesco tu. Jenuh gak nak menapak ke dalam. Segala macam benda aku amik tapi this time tak beli lauk pauk sebab hari rabu dah nak balik kampung. Ikan pun masih ada cukup utk makan 2 hari.

Selesai shopping perut dah terasa lapar. Mula2 plan nak makan KFC jek tp aku punya niat murni nak belanja my dear hubby makan Kenny Rogers. His favourite. So sebab memang nak terus balik, kami decide utk makan dekat Alamanda sahaja.

Muka orang lapar. Kasyah pulak bile aku suapkan makan whipped potato takmo telan. Last2 disemburnye.. Haduila, susah betul nak ajar die makan.

Muka orang yang baik hati. Murni betul niat aku kan???hihihihi

My menu. Chicken with pasta. Tapi kan tak berapa berbaloila amik set ni sebab pastanye sikit jek and dapat satu jek side dish. Muffin pulak takde dalam senarai.. Rugi. Dahla harganya lagi mahal. baik amik set Quarter yang biasa tu..lagi heaven.

Set suamiku. Yang ni set biasa. Dapat 3 side dish and muffin sekali. lagi puas hati.

Lepas makan terus balik rumah memandangkan Ksyah dah 'melepas' dan mula tak selesa. tapi sebelum tu sempat gak singgah Al-Ikhsan sebab suamiku nak cari selipar. Lucky sebab ada selipar Adidas yang murah sebab sale. RM35 jek. memang berbaloi.

Monday, December 27, 2010

Make up baru, bunga dan Red velvet cake

Since hari rabu ni aku akan mula bercuti so hari ini dengan esok aku akan pulun letak segala macam entry tertangguh aku..(Ada kemungkinan aku akan postpone tarikh tutup utk Lucky Draw sbb tak sempat nak tengok semua)

Ini Red Velvet cupcake dari Coffee Bean. Syedap woo. Tambah sedap sebab cupcake ni diberi oleh my colleague yang bagi gingerbread man tu.. So sweet. Die belikan cupcake ni sebab aku pernah cerita kat die yang aku teringin nak makan red velvet cake so since die pergi coffe bean tersu die belikan untuk aku. Thanks Si Qin.

Sebakul bunga yang aku 'curi' dari ofis..hehehe. Kebetulan hari Khamis haritu adalah harijadi maharaja Jepun. So dapat banyak bunga-bunga ni and Ambassador soh kitorang amik bawak balik. Aku yang malas nak petik2 ni terus angkut satu bakul. Boleh tahan besar dan berat tau bakul ni. Saje jek sebab bakul tu boleh guna..

Koleksi make up terbaru yang aku beli. Beli secara online jek senang. harga pun boleh tahan sebab ada Year End Sale and dapat free postage. Suka giler dengan make up ni sebab warna2 die gojes tau. Sampai pening kepala nak guna kaler apa.. Like it very much.

Aku boleh consider last week memang my lucky week. Dahla dua hari berturut2 ade orang belanja (yang mahal lak tu). Pastu dapat gingerbreadman dengan cupcake dan juga bunga sebakul besar tu. Dapat pulak naturactor foundation yang adik ipar aku beli kat GM dan juga eye liner serta bulu mata palsu. Best giler...

Saturday, December 25, 2010

cuti terpaksa

hallu hallu....adeke yg tgu entry aku smlm?heh perasan btl aku.xpe biar aku sepak muka sndri biar sedar diri. Actually kan smlm aku tpaksa amik mc.bukanlah sb aku ni sakit sgt tp lbh kpada nk selamatkn cuti. Sygla kalau kna amik cuti sdgkn cuti tu blh carrie forward ke thn dpn. Malas nak cerita lbh2. Lgpn skrg aku update guna handphone je. Gigih aku menaip ni. Tu pasal xd perenggan. Okla daaaaa.....

Thursday, December 23, 2010

Aksi terlampau..Seksi tak hengat!

Peringatan Entry ini khas untuk mereka-mereka yang berusia 18 tahun ke atas sahaja kerana gambar-gambar di dalam entry ini terlampau seksi...

Hihihihi...ini gambar-gambar Kasyah masa papa die nak pakaikan baju lepas mandi. Kemain susah lagi nak pakaikan baju sekarang sebab tak reti nak duduk diam. Lupa nak cerita yang Kasyah sekarang dah pandai merangkak. dah 2 minggu dah si Kasyah ni merangkak. Dan dah 2 minggu juga mama kena sentiasa berjaga-jaga bile Kasyah ni bangun awal sebab segala tempat die nak jelajah. Ada satu malam tu die bangun pukul 2 pagi. Aku dengan suamiku memang ngantuk yang amat so kami biar jelah Kasyah ni main. Tibe2 dengar bunyi benda jatuh. Rupanya si Kasyah ni dah kena hempap dengan extension plug tu. Haduiii lah. Die yang pergi sendiri kat celah kabinet tv tu... Semalam pulak die tersembam ke lantai sebab nak pergi dekat aku. nasib baik tak kuat...

Kasyah ni memang suka mandi.. Kalau tengah nangis nak susu pun die boleh berhenti nangis kalau kite bukak baju die sebab die tau die akan dimandikan...Lepas mandi sambung balik nangis...hahahaha..bijak betul

Gaya macam amik gambar sendiri jek. tengok tangan tu macam tengah pegang kamera kan?

Apsal la mama ni asik amik gambar saya? Hensem sangatkah saya ni??

Tolong jangan cekik saya! Ini tangan papa sedang sapu losyen kat leher dan seluruh badan..

Auwww...Cekci tak saya. Saya baru nak pergi merangkak tapi papa ni dah tarik saya pulak..lepaskan sayalah.

Ok tak saya posing macam ni? Saya dah pandai duduk sekarang tapi duduk macam nilah.. Ni saya duduk sendiri tau. Takde sapepun tolong saya. Saya memang pandailah..

Mama suruh tengok kameralah bukan tengok mama.

Inilah aksi terlampau saya.

Sejak dah pandai merangkak ni die dah tak nak main sorang2. mesti nak mintak dukung. Lagi2 kalau nampak aku ataupun suami aku berdiri mulalah die merengek sambil datang kat kite mintak kite angkat die. Alahai sweet betul. Kadang2 bile die bangun lebih awal daripada aku, die panjat badan pastu tarik2 hidung aku suruh aku bangun.. hehehe. pandai betul.

Ku ditinggalkan..

Aduh, tengok tajuk memang tak boleh blah. Macam orang kecewa bercinta je lagaknye. Padahal bukan ditinggalkan betul2 cuma suamiku kena outstation 2 hari ke Johor Bahru. Tapikan walaupun 2 hari terasa lah jugak sebab kena handle anak sorang2. Nak kena siapkan diri sendiri lagi mana nak layan si kecik tu yang sekarang makin 'behave' perangainye.. Pagi2 memang kelam kabut. Si Kasyah ni bile pukul 5 lebih jek mesti bangun. Bile dah bangun tu mulalah bising-bising kat kite soh bangun main dengan die. Kalau nampak aku berdiri mulalah merengek sambil merangkak pergi kat kaki kita buat muka kesian minta dukung. Kalau biar jek kang makin kuat lah suaranya.

Tengah terfikir malam ni nak makan ape. Kalau nak masak sendiri semapat ke? Kalau suamiku ada die yang jaga time aku masak. Kalau nak beli pulak nak beli kat mana. Aku memang malas giler nak kuar sorang2 heret si kecik tu. nak makan jek apa yang ade tapi ape pun takde. huhuhu.

erm..erm... boleh order delivery...dominos ke mcD????

Krismas Gift

Semalam dapat hadiah krismas daripada my colleague. Suka sebab ni first time dapat hadiah sempena krismas. Sebelum ni aku mana ada kawan yang sambut krismas.. Sekarang ni baru ada. Itupun kawan sepejabat jek.

Aku dapat gingerbread man ni.. Cantik tak? Rasa syang pulak nak makan. Dahlah besar cute pulak tu.. Simpan jek boleh???hehehe

Greetings kat daripada dia. Tibe2 rasa semangat satu Malaysia telah menular dalam diri aku...

p/s: Nak ucapkan MERRY CHRISTMAS pada MARLENNA LENN. Have a wonderful christmas this year. Nanti Lenn boleh suruh Santa Claus datang hantar hadiah kat rumah saya tak??? ahaks..

Wednesday, December 22, 2010

Facon Education Fair

Sepaptutnya aku buat entry ni dulu sebelum makan tapi dek kerana malas so tertangguhla. buat entry makan dulu sebab mood makan tengah mari..hehehe. Seperti yang semua sedia maklum, last weekend aku kena kerja overtime. Jaga booth embassy kat Education Fair bertempat di PWTC. Aku terpaksa datang 2 hari sebab boss ada guest so terpaksa cover untuk die. Penat woo jaga booth sebab ramai gilak orang datang. Kami tak guna pendekatan bagi flyer or tarik orang ajak dtg booth tapi kami jsut duduk jek tunggu orang. itupun kemain busy lagi sampai aku serak suara tak berhenti bercakap. lepas sorang, sorang lepas tu sorang. memang penat betulla. Jangan kata nak makan tengahari nak minum pun tak sompek. terpaksa cakap excuse kat orang yang dtg tu utk minum air kejap. huh sampai macam tu sekali. Ramai gak yang ingat aku pernah belajar kat Jepun sebab aku sangat pot pet pot pet bile cerita pasal belajar di Jepun. Berabuk aku speaking london. hahaha. Kebanyakan yang tanya memang dlm english walaupun dah sah2 aku ni orang melayu. tapi momantai sebab bile dah biasa cerita benda yang sama aku boleh cakap non stop wlaaupun dalam english, Skrip dah ada dlm kepala otak..hahaha

Inilah booth EMbassy of Japan. Yang lelaki tu adalah tettt...Bos aku ler..sape yang mengikuti blog aku mesti aku cemana bos aku tu...hihihi

Ini booth bertentangan. Semua ni related sebab Japanese booth gak. Tapi rasanya booth kami paling busy... Scholarship maaa..sapa tak mau..

Japan Pavilion. Sepanjang lorong ni memang Japanese related booths ya. Segala universiti Jepun ada kat sini..tapi banyak yang private sebab diorang nak attract students belajar kat uni diorang.

Dek kerana kerja weekend tu, aku penat sampai harini..(eh boleh ke camtu?) Kaki ni punyalah sengal sebab menapak dari LRT nak ke dewan pameran. Kalau bawa kete sendiri memang tak berbaloi aku punya duit OT.. Next time kat KLCC pulak. Bulan March. Ada sesape yang nak pergi ke? Aku nasihatkan jangan..hahahaha

Makan

Hari semalam memang hari melantak mentekedarah tak hengat bagi aku. Apa taknya bos belanja wajibla aku ketuk die kaw kaw punya. Bukan selalu bos aku belanja. NI pun sebab dah berpenat lelah aku keje weekend lepas. Restaurant di pilih oleh kami iaitu aku dan ofismate aku la. Bos follow jek..First plan nak makan kat chilli's kat KLCC. So tepat jam 12.30 kami terus berdezup pergi KLCC. Sampai kat sana selepas naik escalator sampai 7 tingkat, restaurant chilli's penuh. Terpaksa beratur untuk dapatkan seat. Baiklah tukar plan since kami cuma ada sejam saja untuk lenjan makanan maka kami turun dengan langkahan laju ala2 peserta olimpik jalan kaki, terus ke San Francisco Steakhouse. Fuuhh, lega sebab masih ada seats untuk kami walaupun restaurant tu hampir penuh. ramai betul orang kat KLCC semalam. Cuti sekolha agaknya mak ayah bawa anak2 gi jenjalan.

Sempat ambil gambar kedai sahaja. tak dapat makan flame grilled steak yang diidamkan. Penuh sokmo.

Nasib baik ada SFS. dapat gak aku ketuk bos berpuluh hinggit untuk makan..hihihi

Inilah menu yang kami order. T-Bone Steak. Kami pilih ni sebab ini chef recommended. Lagipun harganya agak mahal. memang tujuan nak ketuk bos makan yang mahal2 jek. Aceli aku mintak well done tapi sebenarnye medium jek. well done kat tepi2 tu jek. tengah2nye masih merah lagi.. Aku makan jek sebab sedap dan tak pulak rasa hanyir. Oh ya, sayur tu kan sedap la..tak pahit dan takde rase yang pelik2 pun.. Apa nama sayur ni ek??? Set steak ni berharga RM55.90. Memang kalau nak bayar sendiri aku tak makan steak ni..hihihi

Lepas makan steak yang besar tu, aku terus kenyang giler sampaikan nak minum air pun tka sanggup. Bayangkan aku langsung tak minum air sampai malam sebab perut rasa penuh. Giler besau betul daging tu. Lepas ni bos dah janji nak bawa makan kat Italian restaurant pulak. Next year ye sbb next week dah nak cuti panjang.

Hari ini pulak, kami makan kat Kirishima restaurant. orang belanja lagi. Murah rezeki asik orang nak belanja jek. Dahla masa education fair pun ada orang belanja..Haha i like. Hari ni tak amik gambar sbb makanan sampai terus ngap. Aku makan sama menu dengan last time aku makan. Ingatkan aku pernah cerita aku gi makan kat restaurant makanan jepun. Cadangnye harini nak makan Unagi/belut tapi harga belut tu dah naik sepuluh ringgit. mahal ko..walaupun orang belanja segan lak aku nak makan yang lebih mahal dari si tukang belanja. So amik Saba Steak aja. Alhamdulillah Kenyang jugak...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...