Monday, January 31, 2011

Alamak, dah banjir....

Semalam dapat berita yang bandar Segamat dah banjir...Diorang kate banjir kali ni lebih besar daripada banjir tahun 2006... Semua jalan nak masuk ke Segamat dah terputus.. Alamak camne ni sebab aku plan nak balik kampung rabu ni. Camne nak balik kalau kampung banjir. Aceli rumah parents aku memang tak kena banjir tp kalau jalan masuk takde camne nak sampai ke rumah..huwarghh...

Ini aku nak kongsikan gambar2 keadaan banjir di segamat dan di felda pemanis kampungku... Gambar ni gambar dalam facebook kawan2 so aku mintak izin utk letak di sini ye..

Inilah keadaan jalan nak masuk ke kampung aku. Masa tahun 2006 jalan ni putus di bawa arus. Info terbaru kata jalan ni dah boleh dilalui tapi separuh jalan ni dah runtuh..OMG..hopefully tak runtuh sepenuhnye macam 2006 dulu sbb aku serius nak balik kampung...

Nampak terukkan??? Well memang teruk sbb aku dah melihatnye dulu...Hujan memang tak berhenti sejak seminggu yang lalu..

Ini salah sebuah rumah yang kena banjir kat kampung aku..Kesian kan... Nasib baik juga rumah family aku di kawsan yang tinggi..Tapi still tak seronok sbb cuaca buruk macam ni..

Ini pulak slah sebuah rumah yang ditenggelami air dekat jalan pemuda Segamat. 5 min dari bandar segamat...Kesian..

Taman Yayasan tempat aku selalu shopping pun dah banjir jugak..memang banjir kali ni betul2 teruk.. Habis lumpuh kegiatan kat bandar segamat...

Paras air sungai segamat dah melimpahi jambatan... Bandar bawah (kami bahagikan bandar segamat pada bandar bawah dan atas...) dah banjir teruk..banyak jalan dan kedai tenggelam.. My best friend terpaksa pindah juga sbb rumah die kena banjir...

Huwarghhh..aku nak balik kampung..tapi kalau segamat dah terputus hubungan camne aku nak balik??? Kalau jalan nak masuk kampung aku tu runtuh memang parahlah sbb jangankan telur dan roti ,sardin pun habis tau...huhuhu sedihnye..Aku sangat harap rabu ni semua banjir dah surut...Hujan berhentilah..

3 comments:

ღnFashyaღ said...

Ya Allah, dasyat nya anne, cane nak balik kampung ni?

AnneRaini said...

semua jalan takleh lalu..jementah pun banjir..gemas pun banjir...terputus hubungan terus..

Nor el Sham said...

weh...kat jalan pemuda tu dkt benor dgn umah ak anne...ko x nk pn melawat ak...ak pn mangsa gak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...