Friday, January 28, 2011

Nasi Ambeng

Semalam tibe-tibe jek aku cakap kat mak aku yang aku teringin nak makan nasi ambeng. Hah, korang jangan pulak aku kate teringin jek mulalah nak fikir pregnant bagai... kalau tak pregnant tak boleh teringin ke??? Dulu masa aku sekolah2 teringin nak makan pape takde pulak org tanya aku pregnant ke??? Sekarang ni kalau sebut teringin mesti kata "Kasyah nak dapat adik ke?" Huh nyampah aku...(Bukan mak aku yg tnya tapi org dlm FB ler)

nak citer psl nasi ambeng tapi melalut ke lain pulak. Hehe. Dulu (taklah lama sgt tapi 2-3 bulan lepasla) ada jiran mak kat kampung buat kenduri and bagi nasi ambeng sebagai berkat. Mak bawa balik akupun rasalah..fuiyooo sedap giler nasi ambeng die. Sampai sekarang aku dok teringat2 kesedapan nasi ambeng tu. Tu yang petang ni nak gi cari nasi ambeng kat pasar malam. tapi tak sure ade ke tak. tapi kalau adepun takut tak sedap pulak...

Sape kat sini suka nasi ambeng????? Angkat tangan!!!!

3 Magic Words:

Kay-E said...

saya suka nasi ambeng tapi nampak ke sya angkat tangan...huhuhuhu

odah + one = odahone said...

peh! nasi ambeng meleleh ar liur...tapi yg kat psr mlm tu kbykkn tak ori rasanya sbb orang mlayu yg buat...rasa ntah apa2 ssh nk cari yg best...mmg tak leh challenge yg org jawa buat...lagi masyuk rasanya...hoho! xleh than raya cina ni blk kg nak pekena nasi ambeng tu pun kalo ada yg buat knduri...

AkmaFaizal said...

Saya pun suka. 1st time rasa masa open house raya thun lepas.Sedap2..a'ah..nampak ke,klau angkat tangan? miahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...