Friday, February 11, 2011

Rambut Pacak

Dah lama dah tak cerita pasal si kecik ni... Mama terlalu busy dan malas nak buat entry Kasyah. Ni gambar bulan lepas. Baru la ni dan nak letak. Sekarang ni aku suka buat rambut pacak pada Kasyah kalau nak keluar rumah. Comel jek tengok rambut die gitu. Lagipun die tak suka pakai topi sekarang. Asal pakai jek mesti die tarik pastu buang.. Hampeh...

Minggu depan genapla umur Kasyah 8 bulan. Tak sangka dah besar dah anak mama. Banyak perkembangan yang berlaku pada Kasyah. Sekarang ni Kasyah dah tumbuh gigi bawah 2 batang. Dah sebulan dah gigi die tumbuh.Sebelum die masuk 7 bulan aritu. Sekarang ni kalau die senyum nampak comel giler sebab gigi 2 batang tu.. Janganlah kasi die gigit jari kite memang menjerit woo.. Selain tu, Kasyah dah mula tunjuk tanda nak berjalan. Die akan berpaut pada sofa or kabinet pastu die menyusurla kabinet tu.. Risau gak sebab kadang-kadang die lepas tangan. Ntah bape kali dah jatuh. Tapi bukannya die serik pun.

Beberapa hari ni dapat pulak akal baru.. Memanjat dalam erti kata yang sebenar... Memang die dah pandai memanjat tapi taklah sampai nak naik atas kabinet tv tp sekarang ni dah mula angkat kaki pijak rak astro tu pastu angkat lagi kaki sebelah.. Gugur jantung aku tengok die buat macam tu... Bergantung kat kabinet.. Alahai tak sedar diri betullah anak mama ni. Awak tu kecik lagi tapi berlagak macam budak dah pandai jalan.. Die pun suka bertatih sekarang. Melompat2 kaki die kalau bertatih sebab suka sangat.. Ntah2 masuk 9 bulan dah boleh jalan agaknye..Merangkak jangan ceritalah... Memang laju giler.. Kejap jek dah hilang masuk bilik.. Kejap jek dah gi meja makan panjat kerusi.. Pantang lepa mulalah die merayap satu rumah..Layankan aje..

Comel tak rambut pacak saya??? Saya tahu saya nampak hensem buat rambut macam ni sebab mama selalu cakap saya encem..

Bile saya buat muka serius, terserlah kemachoan saya. betul tak aunty2 dan uncle2???

Ini gambar masa 1st time saya duduk dalam troli.. Gambar awal january tp february baru nak share.. Apela mama ni..

Syok jugak dok dlm troli ni ek...Saya suke sebab tu saya ketawa...hahahaha

Inipun gambar lama...Masa saya baru lepas mandi..Masa ni 1st time saya kena tinggal berdua dengan mama sebab papa dah mula kelas....

Walaupun tinggal berdua je dengan mama tapi saya tetap enjoy... Mama yang penat nak kejar saya.. hihihi

Ade lagi gambar2 Kasyah yang aku nak masukkan. Tunggu...daaa...

1 Magic Words:

ieda said...

besar dah kasyah ..
dah lama x tgk ... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...