Wednesday, April 13, 2011

Makan-makan di Juara Ikan Bakar

Sejak dua menjak ni asik letak entry makan jek aku ni. Nak buat camne dah memang hari-hari kena makan. Ye dak? Ade ke orang yang makan sebulan sekali? Meh kenalkan dekat aku sebab aku nak belajar dengan dia..hahaha. Kejadian makan-makan berlaku masa 25 hb mac yang lepas. Masa ni suamiku takde kelas so dapatlah balik kampung. Yeah dapat balik 2 minggu berturut2. lagipun 26 hb tu kami nak ke Kota Tinggi ade kenduri kawen kat sana. So sabtu malam ahad kamipun pergilah makan2 kat kedai Juara Ikan Bakar. Kedai ni kat Segamat ye. Saje jek aku nak belanja my family sebab ada sikit rezeki lebih. Semua ada termasuklah family abangku yang sulung. Menu malam tu, siakap stim limau, siakap 3 rasa, sotong goreng tepung, tomyam campur, udang sambal dan kailan ikan masin. Sorylah gambar memang tak banyak sebab suamiku dah lapar so die amik 2-3 keing gambar terus duduk makan.hahaha. Tak kesahlah. Janji ade gak gambar. Siakp stim limau ni memang best. terbaik! Anak2 sedara akupun suke. Bapak aku ratah sampai habis kepala..hihi. Boleh order ikan ni lagi.
Siakp 3 rasa ni memang tak sedap. tak 3 rasa pun. Rasa masam jek lebih. Pedas pon tak. So memang tak direkomen..Lepas ni tak boleh order lagi.


Peace....Tengok la tu..Semua sibuk buat hal memasing. Abang dengan kakak ipar aku sibuk layan anak diorang. Bapak aku sibuk layan Kasyah. Yang lain ni memang tak sabar nak makan...Hahaha. So malam tu memang enjoyla. dah lama tak makan macam ni. Last makan ramai2 masa tahun 2009 kat Umbai dulu. dah lama dah. Oh ya sebut pasal Umbai, bile nak pergi sana pulak ek??? Plan ujung tahun la..hihihi


daaaa.......

1 comment:

azzey said...

tgk pun dh selera..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...