Thursday, April 28, 2011

Sentap

Semalam laki mak ngadu kat mak yg die panas hati dek perangai org opis die...mak ni sebagai isteri mithali dengarkan jelah luahan perasaan laki mak tu.. Biasalah kalau dah bekerja dengan org ni macam2 la perangainye.. Laki mak bengang dengan ketua group die yang dah jaja cerita tak betul pasal die. Apalagi hangin lah laki mak yang dah memang terkenal dengan kehanginannya tu. Makcik tue sibuk jaja kata laki mak takmo buat keje die bagi. Kirenya makcik tu sentaplah sebab selama ni memang makcik tu dok harap laki mak jek tolong die. Lagi 2ekor budak same group dengan laki mak ni memang tak boleh harap kekdahnye.Especially pompuan gatal.

Menurut kata laki mak, dahla menjaja citer kata laki mak tolak keje pastu die dok bangga cakap si pompuan gatalkan laki orang tu lagi boleh diharap dari laki mak. Die kata "Pompuan gatal tu demam-demmapun boleh tolong makcik kak ni." Itu yang buat laki mak geram sangat tu. Selama ni laki mak dok buat keje berlambak sendiri jek. Yang pompuan gatalkan laki orang tu asik hilang gi dating dengan laki orang, laki mak diam jek. Dahla hilang bersama, cuti pun bersama. Pompuan gatal tu buat onar makcik tu buat dek jek. Yelah, anak kesayangan die. Buatlah onar cemana pun makcik tetap bela ko nak! Hah gitu le lebih kurang citernye. Mau tak membela, makcik tu siap sound bebudak pompuan opis laki mak sebab tak nak kawan dengan anak kesayangan die tu. Wah, kuat betul pengaruh ko ye pompuan. Padahal pompuan tu yg sombong. Yelah dah natural perangainye gatal, mestilah layan lelaki je nok..Kuase tau nak layan pompuan-pompuan ni. Dapat ape?

Laki mak ni bengang dibandingkan dengan pompuan gatal yang tak layak dipuji tu. Satu opis menyampah dengan pompuan gatal ni dek kerana kegatalannya menggoda laki orang. Yang benor mak pon menyampah dengan pompuan gatal tu. Ish kalo boleh dengar nama pompuan gatal tu pun mak tak nak. laki orang tupun entah2 sekarang ni dah bergelar solo. Yelah dok tergilakan2 pompuan gatal tu. Berjaya jugak taktik nguratan pompuan gatal tu. Syabas bette! Nasib baik mak tak jumpe lagi dengan pompuan gatal tu.. Tak kuase mak! Dari mak jumpe ko, baik mak gi zoo jek..Wah, very the low class mak levelkan ko dik!

Harini laki mak cuti. Yelah orang nak final exam kenalah study. Lagipun laki mak jarang amik cuti. Kalo nak dibandingkan dengan pompuan gatal tu dah tentulah jauh panggang dari api. Uolss kan mesti tertanya kenapa mak sibuk nak story pasal opis laki. Mak ni bukan ape, mak tahu laki mak tu takde tempat nak mengadu. So mak tolonglah mengadukan..hihihi. Mak cakap jek dengan laki tukar group lain. Dah lama jugaklah mak soh die tukar group dek kerana mak very the menyampahs dengan pompuan gatal tu, tapi laki mak kate die kesian dengan makcik tu.. Walaupun ikutkan hati die memang nak tukar group sebab duduk group sekarang ni kerja tak berkembang. Nasib baik tahun ni laki mak dapat pegang satu projek, kalau tak melanguklah laki mak buat kerja kerani. Very the unrelated okay. So sekarang ni, mak cakaplah makcik tu bukan kisahkan laki mak, die lebih kisahkan pompuan gatal tu. No point nak stay lelama bawah makcik tu. Soh je pompuan gatal tu dengan kekasih hatinye bergabung in the group. Kan bagus. Ko nak merendek bile2 masa pon ade orang kesah???

Eh, dahlah. Kang mak cakap lelebih kang, ade orang lain pulak yang sentap.. Cukup2lah makcik tu sentap. Hah, pompuan gatal tu, walaupun ko dapat backup baik punye daripada makcik dengan kekasih hati tapi bagi maklah kan, ape gunanya ade 2 orang yang sayagkan kite sedangakn ade 100 orang benci dengan kite. Renung-renungkan dan selamat beramal... daaaaaaaa


Kalo ko berambos pon dari situ, orang lagi suka weyy...Siap buat parti
besar-besaran lagi meraikan keberambusan ko tu.. Kalo ko ade pon buat orang
sakit mata jek buat ape? Ni akak nak pesan ni, awak tu muda lagi, ubah2lah
perangai...

3 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mak ai,marah mak ni..

ehehhehe,sbr2...

AnneRaini said...

akak tak marah tapi akak tolongkan laki akak marah..hehehe he, boleh ke camtu??hihihi

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

boleh2 kak..xder mslh...

laki bini should be no problem!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...