Monday, May 16, 2011

Canon 600D..my new baby.

Hari Isnin baru dapat bertemu kembali..Sebenarnye hari jumaat haritu aku dah bajet nak story pasal baby baru aku tu tapi alih alih blogger lak problem..tunggu punya tunggu punya tunggu bulan tak timbul-timbul..eh..eh..salah pulak. Tunggu punya tungu punya tunggu sampai ke petang tak okay gak. Dahla aku nak balik kmapung. Kat kampung line tenet cam harem jah. So terkuburlah seketika niat suci murini aku tu..Takpe hari ni aku continue balik niat aku tu..

Last week hari rabu aku dah berjaya menyambar DSLR Canon 600D yang menjadi poojaan hatiku. Plan nak gi usha jek last2 terus beli..kuikuikui..Tak nyempat2. Ate hati dah berkenan beno. Teman sambar jela ye.. Aku beli dekat Time Square. Memang susah sebenarnye nak beli camera ni. kejap nak Nikon..kejap nak Canon.. Last2 aku sambar canon sebab yang ni model baru. Mintak2lah tak menyesal..huhuhu

Hah inilah kamera baru aku. Gigil gak nak membayarnye..tapi hati dah berkenan kupejamkan mata dan cekalkan hati...Hahahaha...Balik rumah pening kepala pikir duit dah kurang..huwarghh..

Jangan ingat aku dah terrer guna kamera ni. Dok terkial-kial lagi nak ingat butang2 tu. Sekarang ni aku masih cuba nak khatamkan manual book die. Setakat ni aku dah boleh ambil gambar teknik 'bokeh' dah..(banggo den..).. Jalan paling selamat amik gambar guna function auto..hahaha..tapi auto tak best. Setting manual gak cantik gambar..

Canon ada buat kelas fotografi. Dalam hati memang nak pergi tapi kalau pergi sorang cam tak bestla pulak. Nak pergi berdua sape pulak nak jaga si kecik tu?? Lagipun kalau pergi berdua camne nak godek2 kamera sbb kamera ade satu jek. tak best ah nak belajar kongsi2 kamera ni..hihihih...

Esok cuti..yahoo..kalau jadi nak gi jalan2 mengimbau kenangan..tempatnye??? Masih dalam Malaysia..Dekat jek..boleh pergi hari jek. Pagi sampai petang. Kat mana? Tungguuuu..Itupun kalau jadikler..kalau tak membongkang lah aku kat rumah..hehehe

daaaaa........

p/s: aku tak review pasal canon nih sebab aku tak habis explore lagi..Nnti kalo aku dah terrer aku buat review yek...Setakat nak tahu feature die leh ke website Canon..

8 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

argghhh!!! wat sy bertmbh jelez..

wahh,dh wat ea tutorial tu..good!!

p/s: mmg byk makan..tu pasai makin gemoookk..hahha..amboi,nak majok lak dia..dhla kt jelez dia dpt dslr.heheh..

Fieza79 said...

wow dh beli ye...selamat dtg ke dunia dslr...

lps ni rembat lens pulak lg cantek nnti tau..!

AnneRaini said...

nusha: silakan jeles..hahahaha.. (gelak org jht)

AnneRaini said...

kak fieza: mmg plan nak sambar lens pulak..tp lmbt lg kot..pulusnye ngak cukup..hehhee

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhhhh best tuuuu dpt camera baruuuuu...weeeeee...eheheh

en_me said...

sonok kanns.. ehehe

ati izz said...

ant d90 ngan 600d.. mmg best lg 600d ke?... 600d tu dapat berape?.. ape je accsry tmbahan yg kedai kasi?.. n beli kt ne?

AnneRaini said...

ati izz:xleh bandingkan d90 dgn 600d sbb 2-2 dari level yg berbeza.d90 intermediete level n 600d beginner. Sy amik 600d sbb lebih ringan n user friendly. Lagipun d90 tu dah lama keluar so amik yg baru. d90 atau 600d terpulang pd individu. Yg penting teknik ambil gmbr tu betul. Apa kamera pun akan jadi cantik. Sy beli 600d harga 2700. accesory yg standard shj. Beli di kedai besar instead off beli dari kedai kecik2 yg kononnya byk gift sbb tak yakin dgn mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...