Wednesday, May 11, 2011

Dalam Dilema...

Korang ingat tak aku pernah bagitau wishlist aku untuk tahun 2011. Ermm, kalau diikutkan semuapon belum tercapai lagi so kalau boleh aku nak at least satu tercapai pun jadilah.

Sekarang ni hati aku melonjak-lonjak nak beli DSLR. Lagipun lagi 4 bulan aku akan ke Sabah. Kalau dapat guna DSLR amik gambar mesti puas hati lagi-lagi bergambar dekat mount Kinabalu. Mesti cantik gambar tu.

Malam tadi aku dengan suamiku decide untuk survey DSLR kat Times Square. Focus adalah pada Canon 600d dan juga Nikon d90.(hati aku lebih kepada canon sebab lagi murah..huhuhu). So semalam jumpa offer yang quite nice. Canon 600d with kit EF S18-55mm IS II berharga RM2700 dan Nikon d90 with kit AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR berharga RM3100. Menarik tu sebab lebih murah daripada pasaran. Tapi aku taklah nekad beli semalam sebab masih kena buat kire2 dengan sebaik-baiknye. So sekrang ni memang dalam dilema nak amik canon or Nikon. Well Nikon tu dapat lense yang lagi best. Kalau aku nak upgrade canon dengan lense yang lebih kurang macam Nikon aku kena tambah lebih kurang RM600 lagi..huhuhu. Tapi canon tu model baru so die ada full HD movie recording yang aku rasa sangat best sbb dah ade 2 in 1 function. Syok woo.





Suamiku pulak pagi tadi kate kalau nak beli DSLR better beli yang bagus terus sbb lepas ni boleh focus pada lense dan aksesori lain mcm speed light pulak. Nikon D7000 adalah yang boleh dipertimbangkan tapi harganya quite pricey. Almost 5000..Huwarghhh takdok pitih banyok tu..guane ni?


Harini masih berkira2 nak canon ke nikon...plan nak beli before raya tapi my husband suggest beli sekarang sbb byk masa nak belajar tentang fotografi. Kalau beli before raya takut masih tak pandai guna... Banyak tu nak kena belajar.. Aperture, bounce, lense, focal, ISO dan segala mak nenek lagi...

Korang..perlu ke aku beli DSLR sekarang?????Hati memang melonjak mahu tapi kewangan tak membantu..huhuhu

daaaaaaaaa......

2 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ada pitih,on aje beli..heheh..

ok gak beli skg,leh blja..

wahhh,ni pon trsnarai dlm wihlist sy..tp xtaula bla leh dpt..

huhuhu,nak ole2 sabah..lalalla..besh kat sne!!

AnneRaini said...

tulah ikut hati mmg nak beli skrg..tp ikut duit tak leh beli..huhuhu

nak ole2?nnti akak bg gambar ole2...hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...