Wednesday, May 25, 2011

Genting Highland getaway...

Nasib baik ok hari ni...hehehe

Citer last week masa cuti hari Wesak, kami decide utk ke Genting. Bukan nak gi main2 semua benda alah permainan kat sana tapi saje jek nak pergi melepas rindu sebab dah lama tak ke Genting. Sebelum aku pregnant memang tetiap tahun kami pi Genting. Tapi last year tak pergi sbb aku pregnant dan bersalin bagai. Tak puas hati nak gak pergi tu yang aku pergi jugak walaupun cuma sekejap jek.. Memang betul2 mengabih boreh yo.

Patutnye pergilah pagi ye dak tapi aku pergi petang. Sampai kat Genting dalam kul 2 ptg pastu kul 4 lebih dah gerak balik KL pulak. Alah biasak ah tu sebab Genting bukannya jauh. Memang takde buat pape selain tengok2 dan amik gambar. Malas ah nak citer lelebih.

Hah tengoklah budak tak reti diam tu. Merengek nak melepaskan diri. Mana nak jalan pimpin2 ni. Kalo boleh berlari dah berlari dah. Ni pun kemain laju die berjalan. Suke die tengok orang ramai dengan mainan segala..

Nampak tak kesan tompok2 kat baju aku? Sebelum sampai Genting si kecit ni muntahlah pulak.. Habis baju aku kena muntah. Die oklah ade baju lain ganti. Aku ni terpaksalah tahan dgn baju ni saje...



Kasyah memang teruja giler dgn segala macam mainan kat sini. Duduk kat kerusi Daytona ni memang tak mau lepas. Angkat jek terus meraung..Halamak..Malu wey..Lagi satu die tak mau beralih daripada tempat mainan kereta kanak2 tu. Alah yang macam kat Funfair tu. Gerak jek dari situ die merengek. Lama gak kitorang dok kat situ jek..

Kawsan lapang memang tempat die berlari saje. Aku kate berlari sbb die jalan memang laju macam org berlari.. Ramailah yang kena elak die. Bukan die elak orang..hahaha

Bawa die keluar dari indoor.. Tak lama kat luar ni sbb sejuk dan bahaya utk Kasyah jalan sendiri. Lepak2 kejap amik gambar masuk indoor balik

Duduk melepaskan lelah. Mula2 Kasyah cam suke jek dgn si Ronald ni..Lame2 die tengok macam takut pulak...Tak nak die dok kat Ronald..



Itu jeklah citernye. Malas aku letak gambar bebanyak. Sikit2 sudah... Balik dari Genting kami singgah Tesco beli barang dapur sikit. Sekali lagi Kasyah ni merengek sbb nak main kat mainan yang masuk coin tu. Angkat jek nangis...Hadoilah..Masak aku gini gaya...hahaha

Daaaaa...........

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...