Tuesday, June 7, 2011

Kenangan IV

Lokasi : Mahkota Parade, Melaka
Masa: 6.30 ptg

Dia: Awak okay tak ni?
(tanya sebab aku nampak macam terhuyung hayang)
Aku: Okay..
(Padahal ngantuk giler...tido 2 jam jek.. Kepala memang ting tong)
Dia: Betul ke awak okay ni? Nak saya pegang?
(Ceh tanya sebab nak pegang tangan aku la tu)
Aku: Takpe.. Takpe.. Saya okay..
(Apsal rasa melayang pulak ni)
Dia: Nampak macam tak okay jek. Tak nak saya pegang ke?
(Memang tak okaypun)
Aku: Eh, takpelah. Saya okay.
(Jual mahal beb!)

Tiba-tiba.........

Gedebuk!

Aku: Adoi!
Dia: Haaa.. kan dah jatuh. Biar saya peganglah.
(Lantas dia terus capai tangan aku dan pimpin aku yang baru jek jatuh langar tangga)
Aku: (malu seyyy..tadi jual mahal tak nak kasi die pimpin tangan aku..konon okay tapi jatuh gedebuk gak..huwarghh.. )
Dia: Awak pening ke? nampak macam tak stabil tadi.
Aku: (Sengih jek sebab dah malu.. Bukan setakat dengan dia tapi orang lain pon nampak gak aku jatuh..huhuhu)

Sejak tu dia terus pegang tangan aku tanpa sekalipun melepaskannya... Siapa dia? Dialah suamiku sekarang. Itulah saat2 pertama kami gi dating. Memang aku jatuh...jatuh cintalah namanya..hihihihi..

4 Magic Words:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

HAHAH,kelakar la kak!!

kenangan indah kan3..

p/s: dia dapt kat gombk kot..
huhu,laki dia xwat tuuuy..tp wat tiiitt..hakhak..

ok kak,dh letak dlm phone, 26/06/2011 =p

Mamamya said...

heheheheeee.....sweet jer..:)

@izY@N said...

hehehe suka2..

AnneRaini said...

mase mula2 memang malu tp skrg bile igt balik rasa kelakar pulak.. my husband ade ckp kalau tak jatuh dulu mungkin tak jatuh cinta kan..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...